Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

kastor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kastor »

Witam,
jestem poczatkujacym. Gram na demie na Oandzie. W ostatnia niedziele podczas tego obsuniecia na eur/usd pojawila sie dziwna sytuacja. Screenshot w zalaczniku. Mialem wtedy otwarty limit order po cenie z ktora jak widac zostal otwarty. Jak to bylo mozliwe, jesli cena byla okolo 80 pipsow powyzej? Potem do tego zostal zaliczony SL.... Raczej nie jest to blad platformy bo przelogowywalem sie i czyscilem cache javy ale nic sie nie zmienilo. Kontaktowalem sie z helpdeskiem 2 razy. Za pierwszym gosc stwierdzil, ze to cos dziwnego i ze przekaze to dzialu technicznego. Odpowiedzie nie dostalem. Drugi probowal mnie przekonac, ze wszystko jest w porzadku. Spread byl wtedy rowny 10pipsow.

Moglbym prosic o wyjasnienie tej sytuacji?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

T1000 pisze:ile czekacie na przelew pieniędzy na konto oandy, ja jak przelałem w sobotę to tak do dzisiaj nie ma, a wiem że przelew idzie do usa 2 dni robocze
wpłacaj PayPalem to przelew masz na koncie maksymalnie w 2 godziny :D

kastor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kastor »

Przez caly dzisiejszy dzien mam klopoty z platforma na oandzie. Otwieram jakas pozycje z sl i tp, cena przekracza jeden z tych poziomow i pozycja zostaje zamknieta ale platforma pokazuje dalej tak jakby byla otwarta. Po przelogowaniu okazuje sie, ze rzeczywiscie zostala zamknieta. Czy komus sie ptrzytrafilo cos takiego? (reinstall javy nie pomogl)

dziki_kaban
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dziki_kaban »

Cześć,
to mój pierwszy post tutaj więc się przywituję :)

Mam takie pytanko odnośnie platformy Oandy.
Bowiem to że trzeba wchodzić przez www i jest brzydka da sie przeżyć,
natomiast przy ładowaniu platformy wyskakuje takie małe okienko z przeglądarki internetowej, na którym pisze ze jak się je zamknie to mi sie Oanda też zamknie (platforma javy).
A że strasznie mnie wkurza kolejne okno firefoxa to pytam czy da sie to jakośzamknąć albo schować, nie wyłączając przy tym platformy.

I drugie pytanie - jak oceniacie jej poręczność?
bo MT4dużo bardziej intuicyjne i szybciej chodzi niż FXTrade.
Poza tym jest łątwiejsze w czytaniu (przez wiecej kolorów).

goose
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goose »

dziki_kaban pisze:Cześć,
to mój pierwszy post tutaj więc się przywituję :)

Mam takie pytanko odnośnie platformy Oandy.
Bowiem to że trzeba wchodzić przez www i jest brzydka da sie przeżyć,
natomiast przy ładowaniu platformy wyskakuje takie małe okienko z przeglądarki internetowej, na którym pisze ze jak się je zamknie to mi sie Oanda też zamknie (platforma javy).
A że strasznie mnie wkurza kolejne okno firefoxa to pytam czy da sie to jakośzamknąć albo schować, nie wyłączając przy tym platformy.

I drugie pytanie - jak oceniacie jej poręczność?
bo MT4dużo bardziej intuicyjne i szybciej chodzi niż FXTrade.
Poza tym jest łątwiejsze w czytaniu (przez wiecej kolorów).
1. Instalujesz sobie OANDA Fxtrade, bezposrednio laczycz sie przez jave i omijasz Firefoxa.

2. Zawsze mozesz robic analize w MT4 i skladac zlecenia na O&A. Pozniej sie przyzwyczaicz do zmian SL lub TP "z palca" i innych takich ulatwien, ze ten szary wyglad.

Pozd.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

T1000 pisze:tak z ciekawości zapytam, to na jaki adres email wpłaca się pieniądze?
odpowiadalem na to pytanie juz dwa razy na forum,

i pierdole :D , trzeci raz mi sie nie chce
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

OANDA FXGlobal Transfer - korzysta może ktoś z tego? Jakieś doświadczenia?

Awatar użytkownika
yac
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yac »

Czy na platformie Oandy istnieje możliwość stawiania zleceń zamknięcia częsci pozycji przy odpowiednim TP? Np. 40% przy 50 pipsach, następne 40% przy 100 i 20% przy 150?

Awatar użytkownika
shakindudi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shakindudi »

Bez konta z api nie ma takiej opcji, zamykać część pozycji można jedynie przez otwarcie przeciwnej pozycji o wartości np. 50% otwartej transkacji.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Nie ma najmniejszego problemu, z tym ze trzeba to niejako "obejsc": po prostu ustawiasz zlecenie przeciwstawne o odpowiedniej wielkosci i cenie

ODPOWIEDZ