XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Re: XEMarkets

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

Opcja wpłat Przelewy24 jest już z powrotem dostępna i działa sprawnie. Środki od razu pojawiają się na rachunku inwestycyjnym.

Jeśli opcja Przelewy24 nie jest widoczna w Strefie Inwestora, proszę się wylogować, usunąć cookies i ponownie się zalogować.

Piotr Kurszewski
Business Development Manager
Obrazek

-- 23 sie 2013, 12:24 --

Ze względu na nasze niezmienne starania w celu ulepszenia naszych usług, Strefa Inwestora oraz formularze rejestracyjne kont będą niedostępne od godziny 9:00 czasu polskiego do 17:00 czasu polskiego w sobotę 24 sierpnia 2013 roku.

Pragnę również poinformować, iż przez cały przyszły tydzień nie będę dostępny w biurze. Pieczę nad forum tymczasowo przejmie p. Dagmara Handzlik.

Wszelkie pytania począwszy od dzisiaj godz. 16:00 do dnia 30 sierpnia proszę kierować w języku angielskim na support[at]xm.com lub skorzystać z naszego czatu na żywo.

W przypadku spraw, które wymagają natychmiastowej reakcji z naszej strony, a kontakt możliwy jest wyłącznie w języku polskim, proszę się kontaktować z p. Dagmarą Handzlik: dhandzlik[at]xm.com

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
KrzysztofJezyna
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrzysztofJezyna »

EA jest w XEMarkets dozwolone? Wczesniej wiem ze moje EA dzialalo ale jak zaczelo zarabiac to wyrzuca mi blad Error 133. Czyli brak pozwolenia na automatyczny trading przez brokera. Live chat dziala?

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

KrzysztofJezyna pisze:EA jest w XEMarkets dozwolone? Wczesniej wiem ze moje EA dzialalo ale jak zaczelo zarabiac to wyrzuca mi blad Error 133. Czyli brak pozwolenia na automatyczny trading przez brokera. Live chat dziala?
EA są w XM jak najbardziej dozwolone. Proszę ponownie spróbować uruchomić program, a w razie dalszych problemów prosze o przesłanie zrzutu ekranu na mój adres: piotr[at]xm.com

Live chat działa cały czas.

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

KrzysztofJezyna
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrzysztofJezyna »

XM-Polska pisze:
KrzysztofJezyna pisze:EA jest w XEMarkets dozwolone? Wczesniej wiem ze moje EA dzialalo ale jak zaczelo zarabiac to wyrzuca mi blad Error 133. Czyli brak pozwolenia na automatyczny trading przez brokera. Live chat dziala?
EA są w XM jak najbardziej dozwolone. Proszę ponownie spróbować uruchomić program, a w razie dalszych problemów prosze o przesłanie zrzutu ekranu na mój adres: piotr[at]xm.com

Live chat działa cały czas.

Piotr Kurszewski
Obrazek
ea dziala :oops: pomylilem wielkosc lotow w EA. na live chat nie moglem sie zalogowac ale to tez moze jakies wtyczki typu adobe nie mam, pozdrawiam.

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

XM ma przyjemność ogłosić promocję Premia Powitalna 100% - aż do 500 USD bonusu przy wpłacie. Premia ta przysługuje z pierwszym depozytem na rachunek rzeczywisty XM.

Więcej informacji można znaleźć tutaj: http://www.xm.com/pl/promotions

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

XM-Polska pisze:XM ma przyjemność ogłosić promocję Premia Powitalna 100% - aż do 500 USD bonusu przy wpłacie. Premia ta przysługuje z pierwszym depozytem na rachunek rzeczywisty XM.

Więcej informacji można znaleźć tutaj: http://www.xm.com/pl/promotions

Piotr Kurszewski
Obrazek
Cytuję:

"Należy zwrócić uwagę, że wszystkie przyznane premie są anulowane w momencie wypłaty środków. XM zastrzega sobie prawo do zmiany przepisów i warunków promocji w dowolnym momencie poprzez powiadomienie Klientów o modyfikacjach i opublikowanie ich na tej stronie internetowej lub na innych stronach związanych z jego działalnością."

To jaki jest sens tej premii?

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

reQuorter pisze: "Należy zwrócić uwagę, że wszystkie przyznane premie są anulowane w momencie wypłaty środków. XM zastrzega sobie prawo do zmiany przepisów i warunków promocji w dowolnym momencie poprzez powiadomienie Klientów o modyfikacjach i opublikowanie ich na tej stronie internetowej lub na innych stronach związanych z jego działalnością."

Do momentu wypłaty środków trader ma zwiększone możliwości inwestycyjne (w praktyce - większa dźwignia -> może sobie pozwolić na agresywniejsze zagrania, premia chroni przed wczesnym Stop-outem), jak też w przypadku utraty wszystkich środków własnych inwestor cały czas może operować samym bonusem, a wszystkie wygenerowane zyski są całkowicie jego i może je wypłacić w dowolnym momencie.

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

XM-Polska pisze:
reQuorter pisze: "Należy zwrócić uwagę, że wszystkie przyznane premie są anulowane w momencie wypłaty środków. XM zastrzega sobie prawo do zmiany przepisów i warunków promocji w dowolnym momencie poprzez powiadomienie Klientów o modyfikacjach i opublikowanie ich na tej stronie internetowej lub na innych stronach związanych z jego działalnością."

Do momentu wypłaty środków trader ma zwiększone możliwości inwestycyjne (w praktyce - większa dźwignia -> może sobie pozwolić na agresywniejsze zagrania, premia chroni przed wczesnym Stop-outem), jak też w przypadku utraty wszystkich środków własnych inwestor cały czas może operować samym bonusem, a wszystkie wygenerowane zyski są całkowicie jego i może je wypłacić w dowolnym momencie.

Piotr Kurszewski
Obrazek
Mało to atrakcyjne wygląda... bo i tak macie spore dziwgnie wiec jeszcze do tego dodatkowe srodki to naprawde gambleriada.

Wolabym mniejszy bonus depozytowy, ale np. po wyrobieniu odpowiedniej ilosci transakcji dopiero wtedy bonus jest mozliwy do wyplacenia.

Nie wiem jaki jest model biznesowy w XEMarkets, ale to chyba niestety jest MM Broker?

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Panie Piotrze,

jaki będzie Bonus przy wpłacie 3.000 PLN?

Czy instrument OIL jest kwotowany wg stałego spreadu?

Jest gdzieś na stronie wykaz instrumentów tj. spread, godziny handlu, depozyt itp?

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

reQuorter pisze: Wolabym mniejszy bonus depozytowy, ale np. po wyrobieniu odpowiedniej ilosci transakcji dopiero wtedy bonus jest mozliwy do wyplacenia.
Rozumiem, że ma Pan inne preferencje. Natomiast po przeprowadzeniu licznych promocji różnego typu teraz wiemy, że taka forma przyznawania bonusu jest najbardziej atrakcyjna dla większości naszych Klientów.
reQuorter pisze: Nie wiem jaki jest model biznesowy w XEMarkets, ale to chyba niestety jest MM Broker?
Zasadniczo jesteśmy Market Maker'em, natomiast działamy zgodnie z modelem egzekucji STP. Niemal wszystkie (>99.35%) zlecenia naszych Klientów są wykonywane w czasie poniżej 1 sekundy i kierujemy się polityką braku rekwotowań i odrzuceń. Co więcej - w przeciwieństwie do klasycznych MM - nie korzystamy na stratach naszych Klientów.
Marcin30 pisze:Panie Piotrze,

jaki będzie Bonus przy wpłacie 3.000 PLN?
Jeśli jest to pierwsza wpłata, to bonus wyniesie w przeliczeniu ok. 1600 PLN (100% bonus do $500) + 420 PLN (30% bonus z pozostałych 1400 PLN) = ok. 2000 PLN
Marcin30 pisze:Czy instrument OIL jest kwotowany wg stałego spreadu?
Spread na wszystkich instrumentach w XM jest zmienny.
Marcin30 pisze:Jest gdzieś na stronie wykaz instrumentów tj. spread, godziny handlu, depozyt itp?
Kompletny wykaz można znaleźć tutaj: http://www.xm.com/assets/pdf/spreads/XM ... d_2013.pdf

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

ODPOWIEDZ