Mam takie pytanie. Skoro zasadniczo jesteście MM i zlecenia realizowane są na Państwa serwerze, to co się dzieje z tymi stratami ? Magicznie wyparowują i nie możecie z nich korzystać ?XM-Polska pisze:
Zasadniczo jesteśmy Market Maker'em, natomiast działamy zgodnie z modelem egzekucji STP. Niemal wszystkie (>99.35%) zlecenia naszych Klientów są wykonywane w czasie poniżej 1 sekundy i kierujemy się polityką braku rekwotowań i odrzuceń. Co więcej - w przeciwieństwie do klasycznych MM - nie korzystamy na stratach naszych Klientów.
XM Group
Re: XEMarkets
Jak zostało to wspomniane wcześniej, operujemy wg modelu egzekucji STP, dzięki czemu zlecenia naszych Klientów są kierowane do naszych dostarczycieli płynności.Cyb pisze: Mam takie pytanie. Skoro zasadniczo jesteście MM i zlecenia realizowane są na Państwa serwerze, to co się dzieje z tymi stratami ? Magicznie wyparowują i nie możecie z nich korzystać ?
Piotr Kurszewski
Business Development Manager

XM - Excellent Execution
Tak z ciekawości... Skoro działacie jak STP to czemu jesteście MM? To trochę tak jakby kupić sobie BMW ale przyczepić znaczek Fiata. Tylko po co... 
Tymbardziej wtedy nie rozumiem Waszej reklamy powyżej na nawi... Podważacie model STP i ECN, że jest fe, bo klienci narażeni są na poślizgi podczas, gdy sami właśnie napisaliście, że w nim działacie... A skoro przekazujecie zlecenia do dostarczycieli płynności (tak jak robią to STP) to jakim sposobem gwarantujecie wykonanie zleceń po ustawionej cenie?
Pomieszanie z poplątaniem i szczerze powiedziawszy nie wiem w co wierzyć więc nie wierzę w nic...

Tymbardziej wtedy nie rozumiem Waszej reklamy powyżej na nawi... Podważacie model STP i ECN, że jest fe, bo klienci narażeni są na poślizgi podczas, gdy sami właśnie napisaliście, że w nim działacie... A skoro przekazujecie zlecenia do dostarczycieli płynności (tak jak robią to STP) to jakim sposobem gwarantujecie wykonanie zleceń po ustawionej cenie?
Pomieszanie z poplątaniem i szczerze powiedziawszy nie wiem w co wierzyć więc nie wierzę w nic...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Mogą brać poślizgi "na klatę". A większość klientów segregować - i taki model będzie działać.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Pewnie, że mogą. Tylko, że wtedy przy takim założeniu to nie jest model STP, bo to oni są stroną transakcji, a nie ktoś na rynku.
No i biorą poślizgi z SL i limitami na klatę. A co z poślizgami na TP? Też biorą na klatę? Wtedy to klient może się czuć oszukany przy zapewnieniach, że model realizacji jest jak w STP, bo de facto nie jest i to klasyczny MM, który może na takiej różnicy sobie dorobić.
Oczywiście tego nie wiemy, stąd powyższy post z pytaniem...
No i biorą poślizgi z SL i limitami na klatę. A co z poślizgami na TP? Też biorą na klatę? Wtedy to klient może się czuć oszukany przy zapewnieniach, że model realizacji jest jak w STP, bo de facto nie jest i to klasyczny MM, który może na takiej różnicy sobie dorobić.
Oczywiście tego nie wiemy, stąd powyższy post z pytaniem...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Skuszony promocją 100% bonusu dla nowych klientów założyłem rachunek real i wpłaciłem 1600 pln (czyli tyle aby nie przekroczyć równowartości 500USD i otrzymać owe 100%) . Ku mojemu zdumieniu do rachunku został dodany bonus w wysokości 830pln
Nie 1600pln , nie 800pln tylko własnie 830
Uwielbiam rozpoczynać współprace od tego , że ktoś robi mnie po prostu w H . Złożyłem reklamację i czekam co mądrego mi odpiszą

Uwielbiam rozpoczynać współprace od tego , że ktoś robi mnie po prostu w H . Złożyłem reklamację i czekam co mądrego mi odpiszą

Jeśli jest to pierwsza wpłata, to bonus wyniesie w przeliczeniu ok. 1600 PLN (100% bonus do $500) + 420 PLN (30% bonus z pozostałych 1400 PLN) = ok. 2000 PLNMarcin30 pisze:Panie Piotrze,
jaki będzie Bonus przy wpłacie 3.000 PLN?
Panie Piotrze, to będzie pierwsza wpłata. Wcześniej miałem rachunek promocyjny micro z Bonusem 100 EURO.
Proszę podać następny krok.
Przelewam środki na to konto micro a później przekształcam je w konto standardowe?
Nic mi nie odpisali , ale bonus został skorygowany do poprawnej wartości.
Mam nadzieje że nie będzie więcej żadnych niespodzianek
Mam nadzieje że nie będzie więcej żadnych niespodzianek

Jeśli jest to pierwsza wpłata, to bonus wyniesie w przeliczeniu ok. 1600 PLN (100% bonus do $500) + 420 PLN (30% bonus z pozostałych 1400 PLN) = ok. 2000 PLNMarcin30 pisze:Marcin30 pisze:Panie Piotrze,
jaki będzie Bonus przy wpłacie 3.000 PLN?
Panie Piotrze,
proszę o skorygowanie kwoty BONUSU. Numer rachunku w prywatnej wiadomości.
Marcin30
Miło jest przeczytać wpis w którym ktoś się nie shizuje nieprawidłowościami tylko cierpliwie czeka na wyjaśnienie.
Mam nadzieje że inni użytkownicy będą postępować podobnie i wspólnie będziemy pracować nad poziomem forum.
Też jestem zainteresowany opóźnieniami w naliczaniu bonusu ponieważ mam zamiar dokonać wpłaty.
Mam nadzieje że wszystko się wyjaśni.
Pozdrawiam.
Miło jest przeczytać wpis w którym ktoś się nie shizuje nieprawidłowościami tylko cierpliwie czeka na wyjaśnienie.
Mam nadzieje że inni użytkownicy będą postępować podobnie i wspólnie będziemy pracować nad poziomem forum.
Też jestem zainteresowany opóźnieniami w naliczaniu bonusu ponieważ mam zamiar dokonać wpłaty.
Mam nadzieje że wszystko się wyjaśni.
Pozdrawiam.