XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: XEMarkets

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

XM-Polska pisze:
Zasadniczo jesteśmy Market Maker'em, natomiast działamy zgodnie z modelem egzekucji STP. Niemal wszystkie (>99.35%) zlecenia naszych Klientów są wykonywane w czasie poniżej 1 sekundy i kierujemy się polityką braku rekwotowań i odrzuceń. Co więcej - w przeciwieństwie do klasycznych MM - nie korzystamy na stratach naszych Klientów.
Mam takie pytanie. Skoro zasadniczo jesteście MM i zlecenia realizowane są na Państwa serwerze, to co się dzieje z tymi stratami ? Magicznie wyparowują i nie możecie z nich korzystać ?

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

Cyb pisze: Mam takie pytanie. Skoro zasadniczo jesteście MM i zlecenia realizowane są na Państwa serwerze, to co się dzieje z tymi stratami ? Magicznie wyparowują i nie możecie z nich korzystać ?
Jak zostało to wspomniane wcześniej, operujemy wg modelu egzekucji STP, dzięki czemu zlecenia naszych Klientów są kierowane do naszych dostarczycieli płynności.

Piotr Kurszewski
Business Development Manager
Obrazek
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak z ciekawości... Skoro działacie jak STP to czemu jesteście MM? To trochę tak jakby kupić sobie BMW ale przyczepić znaczek Fiata. Tylko po co... :)

Tymbardziej wtedy nie rozumiem Waszej reklamy powyżej na nawi... Podważacie model STP i ECN, że jest fe, bo klienci narażeni są na poślizgi podczas, gdy sami właśnie napisaliście, że w nim działacie... A skoro przekazujecie zlecenia do dostarczycieli płynności (tak jak robią to STP) to jakim sposobem gwarantujecie wykonanie zleceń po ustawionej cenie?

Pomieszanie z poplątaniem i szczerze powiedziawszy nie wiem w co wierzyć więc nie wierzę w nic...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Mogą brać poślizgi "na klatę". A większość klientów segregować - i taki model będzie działać.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pewnie, że mogą. Tylko, że wtedy przy takim założeniu to nie jest model STP, bo to oni są stroną transakcji, a nie ktoś na rynku.
No i biorą poślizgi z SL i limitami na klatę. A co z poślizgami na TP? Też biorą na klatę? Wtedy to klient może się czuć oszukany przy zapewnieniach, że model realizacji jest jak w STP, bo de facto nie jest i to klasyczny MM, który może na takiej różnicy sobie dorobić.

Oczywiście tego nie wiemy, stąd powyższy post z pytaniem...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wojta$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wojta$ »

Skuszony promocją 100% bonusu dla nowych klientów założyłem rachunek real i wpłaciłem 1600 pln (czyli tyle aby nie przekroczyć równowartości 500USD i otrzymać owe 100%) . Ku mojemu zdumieniu do rachunku został dodany bonus w wysokości 830pln :shock: Nie 1600pln , nie 800pln tylko własnie 830 :shock:
Uwielbiam rozpoczynać współprace od tego , że ktoś robi mnie po prostu w H . Złożyłem reklamację i czekam co mądrego mi odpiszą :evil:

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Marcin30 pisze:Panie Piotrze,

jaki będzie Bonus przy wpłacie 3.000 PLN?
Jeśli jest to pierwsza wpłata, to bonus wyniesie w przeliczeniu ok. 1600 PLN (100% bonus do $500) + 420 PLN (30% bonus z pozostałych 1400 PLN) = ok. 2000 PLN

Panie Piotrze, to będzie pierwsza wpłata. Wcześniej miałem rachunek promocyjny micro z Bonusem 100 EURO.
Proszę podać następny krok.
Przelewam środki na to konto micro a później przekształcam je w konto standardowe?

Awatar użytkownika
Wojta$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wojta$ »

Nic mi nie odpisali , ale bonus został skorygowany do poprawnej wartości.
Mam nadzieje że nie będzie więcej żadnych niespodzianek :?

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Marcin30 pisze:
Marcin30 pisze:Panie Piotrze,

jaki będzie Bonus przy wpłacie 3.000 PLN?
Jeśli jest to pierwsza wpłata, to bonus wyniesie w przeliczeniu ok. 1600 PLN (100% bonus do $500) + 420 PLN (30% bonus z pozostałych 1400 PLN) = ok. 2000 PLN

Panie Piotrze,

proszę o skorygowanie kwoty BONUSU. Numer rachunku w prywatnej wiadomości.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Marcin30
Miło jest przeczytać wpis w którym ktoś się nie shizuje nieprawidłowościami tylko cierpliwie czeka na wyjaśnienie.
Mam nadzieje że inni użytkownicy będą postępować podobnie i wspólnie będziemy pracować nad poziomem forum.

Też jestem zainteresowany opóźnieniami w naliczaniu bonusu ponieważ mam zamiar dokonać wpłaty.
Mam nadzieje że wszystko się wyjaśni.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ