XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Re: XEMarkets

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

kaktus3000 pisze: Zaznaczam, że nie wypłacałem jeszcze pieniędzy, więc w tym temacie niech się wypowie ktoś kto z sukcesem wypłacił zysk z bonusu?
Tu poruszyłeś bardzo ważny temat. Właściwie najważniejszy :D Moim zdaniem nawet sam sobie odpowiedziałeś względem obsługi etc.

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

MowmiSasiad pisze:
kaktus3000 pisze: Zaznaczam, że nie wypłacałem jeszcze pieniędzy, więc w tym temacie niech się wypowie ktoś kto z sukcesem wypłacił zysk z bonusu?
Tu poruszyłeś bardzo ważny temat. Właściwie najważniejszy :D Moim zdaniem nawet sam sobie odpowiedziałeś względem obsługi etc.
Takie wypłaty jak najbardziej były i są cały czas przez nas na bieżąco przeprowadzane. Parę stron wcześniej mogą Państwo przeczytać opinię tradera, który wypłacił dwukrotnie więcej, niż dostał przydzielonego bonusu. A podobnych przypadków jest u nas znacznie więcej.

Piotr Kurszewski
Business Development Manager
Obrazek
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Cyb pisze:
cytrynek pisze:
Uwielbiam dyskuje w stylu jak nie kijem go to pałką. Nie zarzuciłem Panu Kurszewskiemu braku profesjonalizmu. Wyraźnie napisałem w odniesieniu do braku kontaktu ze strony XE, że gdyby Pan Kurszewski był na urlopie to nie świadczy to dobrze o XE a nie o Panu Kurszewskim. Czytaj proszę ze zrozumieniem. Dalszą część Twojej wypowiedzi pomija bo jest po prostu nietrafona. Zalecam zimne napoje ;)
Czyli twierdzisz że skoro broker nie odpisał w 15 min to nagle oznacza to brak profesjonalizmu tak ?
Nie. Twierdzę, że więcej niż 24h braku kontaktu to za dużo.
Cyb pisze:Nawet gdyby odpisywał 2 dni, to nie ma to wpływu na profesjonalizm danej instytucji. Być może akurat otrzymali milion innych maili, lub też mieli inne, ważniejsze zadania. Nigdzie nie spotkałem się z zapisem że odpowiedź należy otrzymać w ciągu xxx minut.
Cyb, proszę Cię :) Napisz, że żartowałeś :) Milion e-maili? :) Wazniejsze zadania? Co jest wazniejsze niż klient, który daje zarabiać? Może małe case study. Wyobraź sobie, że dostajesz poslizg (tak wiem, XE to MM a nie ECN) albo w inny sposób znika Ci depo nie wiem, 100 000 USD. Zalożę się, że telefon urywałby się non stop u tego Brokera ;) Jesli za cos się zabieram to mam zapierdalać. Jesli nie mogę bo sytuacja losowa może się przytrafic każdemu to piszę ogólnodostępnymi kanałami, np na Forum: "Chłopaki (i Panie oczywiście, też tredują), serwer Nam szlag trafił. Walczymy aby usunąć problem. Damy znać" albo: "Panie Kowalski zarejestrowalismy Pana zgłoszenie. Z przyczyn niezaleznych od Nas odpowiemy w terminie 3 dni". I koniec i kropka. Chociaż i tak wiemy, że telefony by się nadal urywały ;)
Cyb pisze:To trochę tak, jakbyś jeździł do Ikei w środku tygodnia, o godzinie 8 rano i mówił : Wow, tu nigdy nie ma kolejek. Nagle wizyta w niedzielę o godzinie 13stej i co ? Wszystkie kasy jadą na full a mimo to kolejki. Nagle firma przestała być profesjonalna ? Nie, po prostu zwiększyło się obłożenie pracy...
Jeżdzę do Ikei w śrdku tygodnia :)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

Ja wyplacilem dwie wyplaty (kazda zrealizowana w przeciagu 24-48h), lacznie okolo 5-cio krotnosc bonusu.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Proszę mi powiedzieć, ile czasu od wysłania dokumentów zostaną one zweryfikowane po to by dokonać wypłaty?
mój rachunek to 11****88
dokumenty zostały przesłane wieczorem 13 sierpnia 2013, tj fotografia obustronna dowodu osobistego i wydruk bankowy rachunku za prąd PDF
Czy po dokonaniu wypłaty kredyt 100 Euro zostanie usunięty?
Ile czasu zazwyczaj trwa okres pomiędzy przelewem pieniędzy, a pojawieniem się na koncie odbiorcy? więcej niż 2 dni?

Dziękuję

ps. zakładałem emax walutowy w mbanku, nie wiedziałem że ta operacja trwa mniej niż minutę :lol:

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

pr7emo pisze:Proszę mi powiedzieć, ile czasu od wysłania dokumentów zostaną one zweryfikowane po to by dokonać wypłaty?
Rachunek będzie zweryfikowany w ciągu 24 godzin roboczych od momentu przesłania dokumentów, o czym będzie Pan poinformowany drogą mailową.
pr7emo pisze:Czy po dokonaniu wypłaty kredyt 100 Euro zostanie usunięty?
Tak.
pr7emo pisze:Ile czasu zazwyczaj trwa okres pomiędzy przelewem pieniędzy, a pojawieniem się na koncie odbiorcy? więcej niż 2 dni?
Jest to maksymalnie 5 dni roboczych. Zazwyczaj pieniądze pojawiają się na koncie odbiory w ciągu 3 dni roboczych.

Piotr Kurszewski
Obrazek

-- 14 sie 2013, 11:14 --

Właśnie zostało to oficjalnie potwierdzone, że wszyscy Klienci XM mogą już dokonywać wpłat na rachunki rzeczywiste poprzez Przelewy24.

Wpłaty te są realizowane natychmiast, a XM pokrywa wszelkie opłaty związane z taką metodą płatności.

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

1. gdzie szukać opcji wpłaty przelewy24 bo u mnie na rachunku wśród możliwych opcji przelewy24 nie istnieje.
2. Jak są realizowane wypłaty w przypadku wpłaty przez przelewy 24?
3. Jeśli wypłaciłem już wszystkie pieniądze wpłacone kartą i na koncie zostały mi już tylko zyski to czy mogę nadwyżki wypłacać skrill czy tylko przelewem bankowym powyżej 200usd?

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

XM-Polska pisze:Właśnie zostało to oficjalnie potwierdzone, że wszyscy Klienci XM mogą już dokonywać wpłat na rachunki rzeczywiste poprzez Przelewy24.

Wpłaty te są realizowane natychmiast, a XM pokrywa wszelkie opłaty związane z taką metodą płatności.

Piotr Kurszewski
Obrazek
No to teraz pasowałoby te natychmiastowe przelewy uruchomić też w drugą stronę ;)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

optimus128 pisze:1. gdzie szukać opcji wpłaty przelewy24 bo u mnie na rachunku wśród możliwych opcji przelewy24 nie istnieje.
Przez niezależne od nas czynniki zewnętrzne Przelewy24 są tymczasowo niedostępne. Najpóźniej do poniedziałku wszystko powinno być już w porządku.
optimus128 pisze:2. Jak są realizowane wypłaty w przypadku wpłaty przez przelewy 24?
Tradycyjnym przelewem na ten sam rachunek bankowy, z którego pieniądze wpłynęły.
optimus128 pisze:3. Jeśli wypłaciłem już wszystkie pieniądze wpłacone kartą i na koncie zostały mi już tylko zyski to czy mogę nadwyżki wypłacać skrill czy tylko przelewem bankowym powyżej 200usd?
Obie opcje są dozwolone. Możliwa jest wypłata środków poniżej 200 USD przelewem bankowym, jednak wtedy nie pokrywamy kosztów przeprowadzenia takiej operacji.

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

ze 130 usd gratisu z konta w XM zrobiło się ponad 800 usd , dziś zleciłem przelew na moje konto w banku w PL zobaczymy jak szybka jest realizacja wypłaty za pomocą przelewu bankowego, poinformuje szanownych kolegów jak przelew dotrze.

-- 16 sie 2013, 12:26 --

po kilku godzinach przelew z XM wyszedł i prócz standartowego maila po angielsku, miła niespodzianka bo brok pofatygował się i z Cypru zadzwonił poinformować mnie w j.polskim że kasa wyszła od nich.
Myśle że brok naprawdę solidny, biorąc pod uwagę że ze 130 usd zrobiło się ponad 800. Nic nie utrudnia, zero rekwot czy wieszania platformy. Ogólnie w/g mnie bardzo O.K
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

ODPOWIEDZ