Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Widzę, że czas się „zrewanżować” ;)

A więc po kolei. Zarejestrowałem się na forum, by założyć swój wątek, w którym mógłbym... zadawać pytania mądrzejszym. By dokształcać się w bardziej aktywny i ukierunkowany sposób. Poza tym denerwowało mnie nieco, że mniej więcej w co trzecim poście (szczególnie w dziennikach) jest załącznik, do którego nie miałem dostępu jako niezarejestrowany. Po pierwszym zalogowaniu chciałem sprawdzić, czy to pomogło i czy mam dostęp do tych tajemnych treści. Wszedłem więc do działu journali i wybrałem Twój - nie pamiętam już, czy zainteresował mnie tytuł (10k $ Real - to brzmi już całkiem poważnie), czy też po prostu był na samej górze listy jako „najświeższy”. Przeczytałem pierwszy post i spodobało mi się to, że masz wyniki (zyski), oraz to, że przejrzyście i wyczerpująco wszystko opisałeś. Spora część ludzi tu na forum pisze tak, że nie mam pojęcia, o co im chodzi. Nie wiem, czy to jakiś slang, mowa specjalistyczna czy zwyczajny bełkot, w każdym razie dla mnie przekaz jest bardzo często kompletnie niejasny. Pochyliłem się więc nad Twoim dziennikiem i widząc, że jesteś przyjaźnie nastawiony do ludzi, prawdopodobnie znasz się na rzeczy (we własnym wątku musiałbym główkować, kto jest wiarygodny, a czyich odpowiedzi nawet nie warto czytać) i umiesz pisać po polsku, ośmieliłem się wtrącić swoje trzy grosze/wiadomości. Samo założenie konta nie miało jednak związku z Tobą. A mój własny temat z pytaniami na razie czeka. Mam na początku września jeden (trudny) egzamin, nie chcę się więc teraz angażować na forum.

Co do prześmiewczych wypowiedzi - to takie poczucie humoru. Ironiczne - ale i autoironiczne, tyle że ten dziennik nie dotyczy mnie, więc nie mam możliwości wykazać się dystansem do samego siebie - nie ma w tym jednak żadnej złośliwości. Uznałem, że skoro sam nie traktujesz swojego zajęcia w kategoriach życia i śmierci, a poza tym jesteś jeszcze całkiem młody (moim rówieśnikiem przy okazji), mogę sobie pofolgować. Nie jest to jednak wymierzone w Ciebie (nie jest w nikogo), naprawdę szanuję Twoje umiejętności i sposób, w jaki się nimi dzielisz.

Zazdroszczę Ci jednak traktowania tradingu jako pasji - mnie tego brakuje i może dlatego tak zwlekam z podjęciem poważniejszej edukacji ;)

Tylko te blondynki jeszcze przemyśl - czasy nowoczesne, postępowe, a Ty tak konserwatywnie...

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

ZomG pisze:Widzę, że czas się „zrewanżować” ;)

A więc po kolei. Zarejestrowałem się na forum, by założyć swój wątek, w którym mógłbym... zadawać pytania mądrzejszym. By dokształcać się w bardziej aktywny i ukierunkowany sposób. Poza tym denerwowało mnie nieco, że mniej więcej w co trzecim poście (szczególnie w dziennikach) jest załącznik, do którego nie miałem dostępu jako niezarejestrowany. Po pierwszym zalogowaniu chciałem sprawdzić, czy to pomogło i czy mam dostęp do tych tajemnych treści. Wszedłem więc do działu journali i wybrałem Twój - nie pamiętam już, czy zainteresował mnie tytuł (10k $ Real - to brzmi już całkiem poważnie), czy też po prostu był na samej górze listy jako „najświeższy”. Przeczytałem pierwszy post i spodobało mi się to, że masz wyniki (zyski), oraz to, że przejrzyście i wyczerpująco wszystko opisałeś. Spora część ludzi tu na forum pisze tak, że nie mam pojęcia, o co im chodzi. Nie wiem, czy to jakiś slang, mowa specjalistyczna czy zwyczajny bełkot, w każdym razie dla mnie przekaz jest bardzo często kompletnie niejasny. Pochyliłem się więc nad Twoim dziennikiem i widząc, że jesteś przyjaźnie nastawiony do ludzi, prawdopodobnie znasz się na rzeczy (we własnym wątku musiałbym główkować, kto jest wiarygodny, a czyich odpowiedzi nawet nie warto czytać) i umiesz pisać po polsku, ośmieliłem się wtrącić swoje trzy grosze/wiadomości. Samo założenie konta nie miało jednak związku z Tobą. A mój własny temat z pytaniami na razie czeka. Mam na początku września jeden (trudny) egzamin, nie chcę się więc teraz angażować na forum.

Co do prześmiewczych wypowiedzi - to takie poczucie humoru. Ironiczne - ale i autoironiczne, tyle że ten dziennik nie dotyczy mnie, więc nie mam możliwości wykazać się dystansem do samego siebie - nie ma w tym jednak żadnej złośliwości. Uznałem, że skoro sam nie traktujesz swojego zajęcia w kategoriach życia i śmierci, a poza tym jesteś jeszcze całkiem młody (moim rówieśnikiem przy okazji), mogę sobie pofolgować. Nie jest to jednak wymierzone w Ciebie (nie jest w nikogo), naprawdę szanuję Twoje umiejętności i sposób, w jaki się nimi dzielisz.

Zazdroszczę Ci jednak traktowania tradingu jako pasji - mnie tego brakuje i może dlatego tak zwlekam z podjęciem poważniejszej edukacji ;)

Tylko te blondynki jeszcze przemyśl - czasy nowoczesne, postępowe, a Ty tak konserwatywnie...

Czym byłoby życie bez odrobiny ironi ? )

Trading bez pasji i miłości do tego co robisz to tylko łatwy sposób na tony stresu i odpływ kapitału.
Nie mógłbym w dłuższej perspektywie czasu robić czegoś co mnie nie kręci, jeżeli kiedyś nastąpi moment w którym na widok wykresu oczy nie będą mi się świecić jak na widok młodych jędrnych piersi to pewnie to rzucę ;)

Co do wartości dziennika to ciężko mi się wypowiadać, ale uważam takie transparentne podejście za jedyne sensowne.
Część dzienników na tym i innych forach to po prostu bzdury i oszukiwanie wszystkich w tym samych siebie przez autorów. Zawsze śmieszyły mnie dzienniki gdzie raz na 2 tyg ktoś po fakcie wrzucał screena z wejściem na + 500 pipsów i pisał o tym, że zarabia 500% miesięcznie ;)

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Wuza, na jakiej podstawie piramidujesz zlecenia?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

xspojlerx pisze:Wuza, na jakiej podstawie piramidujesz zlecenia?
Wuza pisze:Co widać po tych paru screenach a napewno po trade explorerze, zawsze rozkładam wejścia w czasie i cenie, jeżeli wejście ma być S, to zaczynam na mniej ważnym poziomie, zwiększając ekspozycję wraz z kolejnymi oporami. Oczywiście to wszystko do momentu który według mojej analizy stanowi sygnał do zamknięcia takiej piramidy ze stratą.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Dzięki, musiałem przeoczyć ;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Większość S na Eur/Usd zamknięte dzisiaj rano przy 1,3326-35 ~

Stan konta 88 045 $

Otwarte pozycje

Eur/Usd Short średnia cena 1,3443 ~

Usd/Jpn Long średnia cena 97,97
Buy limity w okolicy 97,4 i 97 ~ bez dużej ekspozycji

Czas spakować laptopa i uciekać do Warszawy ! Mam nadzieje, że starówka będzie dzisiaj w barwach Legii do samego rana :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Niestety nie a szkoda. Była taka niepowtarzalna okazja, aby w końcu polski zespól zagrał w grupowej fazie Ligi Mistrzów. Zupełnie ich nie poznawałem dzisiaj. Byli wypoczęci, skoncentrowani a tu dwie minuty i po meczu. Dobrze Wuza, że tobie chociaż dobrze poszło. Powodzenia.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Adrianoforex pisze:Niestety nie a szkoda. Była taka niepowtarzalna okazja, aby w końcu polski zespól zagrał w grupowej fazie Ligi Mistrzów. Zupełnie ich nie poznawałem dzisiaj. Byli wypoczęci, skoncentrowani a tu dwie minuty i po meczu. Dobrze Wuza, że tobie chociaż dobrze poszło. Powodzenia.
Bywa i tak, ale fakt, że szkoda tej Ligi Mistrzów bo przeciwnik był jak najbardziej do przejścia..
Ale i tak nie mogę marudzić :) Atmosfera na Ł3 miazga, ludzi było dobre kilka tysięcy więcej niż miejsc na stadionie, nie wiem jak to zostało ogarnięte ale cały stadion był napchany jak Żyleta, do ostatniego wolnego miejsca na schodach.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Stan Konta - 88, 224 $

Aktualnie otwarte pozycje

Eur/Usd Short średnia cena 1,3404 (3 loty)
Usd/Jpn Long średnia cena 97,33 (4,5lota)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Usd/Jpn aktualna sytuacja ~

Techniczne spojrzenie :
usd.jpn28.08.13.jpg
Pierwsze wsparcie 96,85
później Ma 200 daily w okolicy 96,6 oraz strefa podaży zaczynająca się w okolicy 96,4 i dzienna linia trendu oraz poprzednie dno w okolicy 95,8.

Opory:
Przebicie 97,57 (1) otwiera drogę do testu poziomów oznaczonych 2 i 3 na screenie czyli dziennej lini trendu spadkowego, z naciskiem na mocny opór przy 99,1

Fundamentalny rzut okiem:

Z jednej strony możliwość ograniczenia QE3 już za nieco ponad 2 tygodnie może dać dolarowi solidnego kopa, z drugiej ewentualny brak decyzji o zmiejszeniu luzowania już we wrześniu oraz prawdopodobna inwazja na Syrię może wywołać mocną wyprzedaż na dolarze, warto mieć na uwadze kolejną przepychankę w kongresie USA przy okazji powrotu "klifu fiskalnego" chociaż tutaj akurat nie widzę innej opcji jak kolejne odsuwanie w czasie momentu niewypłacalności budżetu i automatycznych cięć i podwyżek podatków.
Inaczej wygląda sprawa z Jenem, tutaj praktycznie wszystkie wypowiedzi Abe i Kurody wskazują na chęć dalszego osłabiania Japońskiej waluty, przebąkiwania o zwiększeniu luzowania oraz kontynuacji obecnej polityki tak długo aż inflacja ustabilizuje się na poziomie 2% w dłuższym terminie powinny dać wybicie z konsolidacji i powrót do mocnego trendu wzrostowego na parach z Jenem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ