Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
spox

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: spox »

xspojlerx pisze:Ale pewnie się mylę ;)
Nigdy tak nie pisz.
Co do ujka to kiepsko wygląda to dramatyczne zmaganie byków z pokonaniem dołka ostatniego LL swinga na H1 na poziomie 96,3
Jeśli bykom się uda to rzeczywiście odbije.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

spox pisze:
xspojlerx pisze:Ale pewnie się mylę ;)
Nigdy tak nie pisz.
Dlaczego?

spox

Nieprzeczytany post autor: spox »

Pytasz , wiec odpowiem, mimo, że OT.
Bo to jest oznaką niekompetencji, słabości charakteru, unikania polemiki. Oczywiście nikt nie zjadł wszystkich rozumów. Sam przed chwilą wtopiłem na ejku. W dyskusji lepiej jednak koncentrować się na merytorycznych argumentach bez przymilnych dodatków. Jeśli przedstawisz kontrargumenty to je przemyślę, tak jak to właśnie robię (bo być może masz rację).

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Chodzi o to że nie czuję się nieomylny, ani jakimś super traderem abym wiedział wszystko o rynku. Nie twierdzę że to co napisałem jest na 100% dobrze przeanalizowane więc mogę się mylić ;) Ok tak więc, jak napisałeś, nie śmiećmy tutaj dalej, jeżeli miałbyś ochotę coś jeszcze dodać to zapraszam na priv :)
Wuza sorry za OT!

Żeby nie było tak całkiem OT:
Widać że poziom na którym aktualnie znajduje się EJ jest dosyć ważny i rozgrywa się walka popytu i podaży, technicznie z jednej strony mamy trend spadkowy, z drugiej zaś lipcowe minima i silną strefę S/D.
Fundamentalnie też jest ciekawie gdyż mamy dobre dane zarówno z Eurolandu jak i z Japonii (o ile dobrze je zinterpretowałem ;) )

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Myślę że teraz jest czas na odbicie w górę(korekte).Aczkolwiek trochę też to zajmie.Szkoda że się trochę przyblokowales, ale ważna lekcja dla każdego-czujność do końca szczególnie po osiagnieciu celu (300 lot w tym wypadku)

Btw przy okazji gratuluje tych 300 lot :)

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Wuza nie wiem jaki metal jest najtwrdszy, ale chyba tytan. Tak czy inaczej powinni go nazwać "wuza" ;) .
Minus 32 tyś $. Ale poniżej 95,7 nie powinno zlecieć, jeśli to odbicie dopiero 94,6 w/g mnie.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

uciekinier pisze:Wuza nie wiem jaki metal jest najtwrdszy, ale chyba tytan. Tak czy inaczej powinni go nazwać "wuza" ;) .
Minus 32 tyś $. Ale poniżej 95,7 nie powinno zlecieć, jeśli to odbicie dopiero 94,6 w/g mnie.
Jeśli tak się stanie i wyjdzie z tego cało - to będzie miał szczęście i nie powinien nigdy więcej tego robić. Najlepsi traderzy na świecie w taki sposób polegli. To jest jego błąd do skorygowania. Takie fakty. Gdyby przyjął stratę na poziomie np. max 5% konta - i gdyby zrobił tak w tym przypadku - to dawno już odrobiłby tą stratę i zarobił sporo - tak wnioskuję po obserwacji jego tradingu.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Tak to czasem bywa. LT mamy jeszcze w razie czego chociaz już dawno siedzi mi w glowie z na parach z jpy jak ejek czy gej dobijemy do wybicia z 4 kwietnia kiedy to byla potężna interwencja na 1000 pips.

pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Above zgadzam się w 100 % z Tobą, ale sam pewnie wiesz że łatwo po fakcie takie wnioski wyciagać. Teraz "mleko już rozlane" ważne aby Wuza nie zamykał tych strat dopóki nie będzie przesłanek do braku odbicia, choć na Fx nigdy nic nie jest na 100 % pewne. Teraz ma już 32 tyś w plecy, i zamknąć to i odrabiać trochę trudno, a dopóki nie zamknie minus jest czysto teoretyczny. Jedno jest pewne powinna to być lekcja na przyszłość , oby darmowa lekcjia.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Witam,
Nie wiem czy po fakcie, bo wcześniej wiele osób pytało o SL i Wuza powiedział że max 200 pip.
Ma olbrzymią stratę ale ma cały czas ponad 300 % w dwa miesiące.
Moim zdaniem to dużo.
Dlaczego nie można zamknąć, poczekać trochę aż się wyklaruje sytuacja i wejść w L ?
Bo po serii sukcesów trudno jest zaakceptować stratę.
Umysł Wuzy utknął ze świadomością "mam 73 tysiące".
Zamiast "mam + 33 tysiące wypracowane z 10 tysięcy".
Trudno jest doradzać zamknięcie pozycji bo cena jest taka że jak zamknie to pójdzie w L a jak nie zamknie to poleci dalej na dół. Czasami się trafia na taką złośliwość rynku i w obawie przed tym próbujemy przeciwdziałać i tracimy.
Ja bym zamknął i niezależnie od tego gdzie pójdzie cieszył bym się z tych 33 tysięcy.
Czekał bym do terminu umowy analizując własne błędy i ewentualnie otwierał bym pozycje po wyklarowaniu sytuacji.
Masz dowód że nie warto używać szerokiego SL bo jest to zbyt kosztowne.
Wykorzystaj tą lekcje i stwórz lepszy system.
Cokolwiek zrobisz trzymam mocno kciuki.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ