Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

To coś w drugą stronę co może nieco zaburzać układ USD/JPY.
WASHINGTON (MarketWatch)-- The Federal Reserve is "quite likely" to begin to slow down the pace of its $85 billion a-month asset purchase program "starting later this year," said Charles Evans, the president of the Chicago Fed Bank, on Tuesday. The economic fundamentals "are actually really better" and growth in the second half of the year should accelerate to a 2.5% annual growth rate, he said. Evans said he could not predict exactly at which meeting the Fed would start to taper. "We need stronger evidence of accelerating growth, a little more momentum," he said. "We're not far from that," he added. Under his forecast, the Fed could wind down purchases "in a couple or few stages" and likely will end it when the unemployment rate falls to 7%, perhaps in the middle of 2014. "It is hard to forecast," he noted. Evans' remarks dovetail closely with comments last month by Fed Chairman Ben Bernanke that the Fed is likely to taper this year but is not on a preset course
BOJ usunął się w cień, ale chyba FED się zaczyna wychylać.
Objective perspective, just businiess...

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
259 pisze:Nagłówek mówi sam za siebie:
Five reasons to expect more USD/JPY declines
W wakacyjnym skrócie: nie jest fajnie mieć długie pozycje.
Masz krótkie ? ;-)
Nie mam nic - wakacje :-D
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

European shares fall on prospects of Fed stimulus cut

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

259 pisze: Nie mam nic - wakacje :-D
google pisze:Wed 07 sierpnia 2013 03:36 CEST

* FTSEurofirst 300 w dół 0,5 proc, EURO STOXX 50 w dół 0,4 proc

* Możliwe nieuchronne cięcia w bodziec USA saps apetyt na akcje

* Randgold waży wchodzące piłka Zyski cen złota

Francesco Canepa

LONDYN, 7 sierpnia (Reuters) - Europejskie zapasy spadły w środę po wypowiedzi amerykańskich urzędników federalnych Rezerwuj podniosła perspektywę rychłego cięcia w kapitał własny banku przyjaznego programu stymulacyjnego.

Chicago Fed prezydent Charles Evans, zazwyczaj wśród polityków najbardziej gołębich, że bank centralny będzie prawdopodobnie przyciąć jej poluzowania ilościowego (QE) programu jeszcze w tym roku i może to zrobić już w przyszłym miesiącu, w zależności od danych gospodarczych.

"Teraz myślę, że rynek wyraźnie rozumie, że (QE) zwężający się stanie", powiedział Franz Wenzel, strateg w AXA Investment Managers, który spodziewa się w USA dane ekonomiczne do dalszego doskonalenia i Fed zacząć redukować swoje zakupy obligacji w we wrześniu.

"Większość, która jest prawdopodobnie w cenach, ale po danych i zwężający uderzył w ekran, że może być trochę więcej zmienności."

Program Fed QE i podobnych systemów centralnych banku na całym świecie hit rentowności obligacji i doprowadziła inwestorów do poszukiwania wyższych zysków na rynkach akcji, pomagające EURO STOXX 50 wzrost indeksu około 15 procent od września 2012 roku.

Indeks spadł o 0,4 procent do 2,780.16 w 0723 GMT, poślizgnięcia dalej od dwóch miesięcy Maks. 2,821.39 uderzeniem w zeszłym tygodniu.

Codzienna wykresów pokazał index został co wyższe wzloty i upadki niższe od lutego, wzór znany jako "formacji poszerzenie".

"W związku z tym, ceny powinny tymczasowo próbować pchać wyżej tegoroczny wysoki (w 2851)." Philippe Delabarre, analityk w paryskim analizy technicznej firmy Trading Central, powiedział.
http://www.reuters.com/article/2013/08/ ... ialsSector
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Patrzymy na Funta:

http://www.bloomberg.com/news/2013-08-0 ... ments.html

Największe Kenijskie lotnisko w ogniu. Kto ma jakieś imieniny czy inne takie, niech uważa na ceny kwiatów. Może być drogo.

If You Think Europe Is Fine, Look at Italy

pokłosie bungabunga:
google pisze:Rodzaje tzw reform strukturalnych rzeczywiście rozważa, jak małe zmiany przepisów podatkowych i pracy, wydaje się mało prawdopodobne, aby poprawić obraz. Z ewentualnym wyjątkiem systemu emerytalnego, to trudno znaleźć przykłady udanych reform we Włoszech. I tak jak wiele krajów europejskich, Włochy muszą radzić sobie z demograficznym wyzwaniem starzenia się społeczeństwa i braku imigrantów na celu odnowienie siły roboczej . (Aby uzyskać widok bardziej optymistyczne, zobacz ten papier MFW roboczych i porządek obrad przedstawionej przez Organizację Współpracy Gospodarczej i Rozwoju).

To właśnie w tym szerszym kontekście gospodarczym, że włoski rząd długu staje się zagrożeniem. Nawet jeśli stopy procentowe pozostaną niskie przez długi czas, po prostu utrzymując zadłużenie stabilne jako procent PKB wymagać będzie imponujący ograniczenia wydatków. W dowolnym momencie, na rynku może stracić wiarę w zdolność Włoch do obsługi swoich finansowych problemów.

Rozważmy, na przykład, możliwość niebezpieczeństwie w jednym lub kilku banków włoskich, które są jednym z największych właścicieli i nabywców rządowego długu. Gdzie rząd znajdzie pieniądze na dokapitalizowanie duży bank? Jeśli banki nie były w stanie pożyczać pieniądze rządu, który by to zrobić?
Ale tak w zasadzie, treść trzeciego zdania cytatu, dotyczy wszystkich krajów eurobundu, wskazanie tego tylko w stosunku do Włoch, trochę naciągane. Trzeba zaimportować trochę ludności z krajów o największym współczynniku rozmnażania.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

jen wyglada obiecujaco, kupiłem shorta z BE+, obrazek na dole.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

ScreenHunter_379 Aug. 07 16.12.jpg
kangur kupiony long
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Kiwi dostało popierdu.
Ja funta ćwiczę, zgodnie z zapowiedzią się układa.
gbpusdm1.png

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/pu ... 807,113100
Obecnie jest 7,8% bezrobocia, a próg jest 7 i planują, że zostanie osiągnięty dopiero w III kwartale 2016 roku...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

ForexTig3r pisze:http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/pu ... 807,113100
Obecnie jest 7,8% bezrobocia, a próg jest 7 i planują, że zostanie osiągnięty dopiero w III kwartale 2016 roku...
Coś jakoś nieświeże mają te informacje… albo coś mi wycięło bo mam powłączane mnóstwo filtrów.

Dzisiaj był piękny przykład jak rynki zrobiły się same w konia przesadzonymi oczekiwaniami.
Nie pisałem o tym bo forexlive już od wczoraj wieczorem bardzo ładnie to opracowywał na bieżąco - wystarczyło tylko rzucić okiem od czau do czasu.
Zarówno przed jak w momencie gdy Kabel był jeszcze w dołku.
Piękny przykład head-fake, taki, że będąc na wyjeździe nie mogłem sobie odmówić żeby tego trochę nie skubnąć. Niewiele, tylko 93 pips z ponad 300 bo nie miałem zbyt wiele czasu ani chęci ale na pizzę wystarczy :-)

EDIT: nie mogę znaleźć tego wczorajszego ale kilka zaledwie z wielu postów z dzisiaj:
http://www.forexlive.com/blog/2013/08/0 ... ster-plan/
http://www.forexlive.com/blog/2013/08/0 ... arneyness/
http://www.forexlive.com/blog/2013/08/0 ... -digested/
http://www.forexlive.com/blog/2013/08/0 ... -7-august/
Wyraźnie wskazywali na to, że możemy mieć taką reakcję rynku. EDIT2: i gdzie można się spodziewać dzisiaj oporu gdy pęknie 1.55 - jak na razie trzyma.
Podobnie jak było z Kangurem i cięciem stóp - również oczekiwali że rynek pójdzie w górę, a nie w dół jak byłoby to "logiczne" dla tych którzy dane makro traktują wprost: jeżeli stopy w dół to waluta też i odwrotnie. Również ponieważ ja też zdaje się o tym wspominałem :-)
Jedyna różnica jest taka, że ja oczekiwałem najpierw szpilki w dół, a potem odbicia. Szpilki nie było, za to odbicie jak najbardziej.
Dzisiaj zaś Kabel zrobił to klasycznie :)
EDIT3: i jeszcze ten - podsumowanie: http://www.forexlive.com/blog/2013/08/0 ... -building/
Dlaczego nie można znaleźć takich rzeczy w xtb? Przecież to nie jest jakaś tajemna wiedza czy coś tak skomplikowanego, że nie można wyciągnąć z tego prostych wniosków.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

mnie ciekawi, czy kabel zaliczy jakąś korektę tego dzisiejszego ruchu, czy wpierw jeszcze pociągnie do góry parę dni... nocne dane może będą impulsem...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany