W tym co napisałem chodzi tak naprawdę o ślepą wiarę w dany RR lub odległość sl, częste jest to że ktoś zakłada stopy np 20 pipsów i trzyma się tego sztywno nie uwzględniając kompletnie nic przy ustawianiu sl, czy to s/r, fibo, fal eliota, maksimów itp. Nie neguje żadnej strategi która przynosi rezultaty to jasne. Chodziło mi jedynie o to, że ja akurat gram z RR które dla większości początkujących i według większości książek itp jest niedopuszczalne. Ryzykuję 200 pipsów dla np 50, czasami też dla 200-300 itp. Stopy ustawiam tam gdzie moja decyzja jest negowana bezsprzecznie, nie otwieram jednego zlecenia a wchodzę na rynek stopniowo stąd część pozycji zamykam ze stratą, część często będzie mocno na minusie przez jakiś okres itp. Ale nie ograniczam się tylko do takiej gry, dzisiejszy dzień to np. wiele wejść po 5-20 pipsów.
Co do wchodzenia w rynek to niestety to mocno zawodziło tak przy E/J jak i Przy Usd/Cad. Z obu wejść można było wyciągnąć dużo więcej gdybym nie łamał zasady mojego mentora, w wolnym tłumaczeniu chodzi o to że prawdziwy trader ZAWSZE ma zapas pozwalający dołożyć pozycję wielokrotnie większą od obecnych.
Co do tematu
Otwarte pozycje - totalne 0

E/J wszystko zamknięte, większość po wybiciu w dół w okolicy 130,6-7 ~
Dodatkowo dzisiaj wiele wejść na Eur/Usd Nzd/Usd Usd /Cad oraz U/J wszystkie po kilka-kilkanaście pipsów i wszystkie na zielono.
Stan konta 62,459 $
Cieszę się, że dziennik zaczyna budzić jakieś emocje

Wuza.