Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

@Texas, nie neguje w żadnym wypadku scalpu oraz gry z małym sl, każdy ma swój styl i system to jest sprawa oczywista, Twój temat często przeglądam i pokazujesz zdecydowanie, że są różne drogi do celu.

W tym co napisałem chodzi tak naprawdę o ślepą wiarę w dany RR lub odległość sl, częste jest to że ktoś zakłada stopy np 20 pipsów i trzyma się tego sztywno nie uwzględniając kompletnie nic przy ustawianiu sl, czy to s/r, fibo, fal eliota, maksimów itp. Nie neguje żadnej strategi która przynosi rezultaty to jasne. Chodziło mi jedynie o to, że ja akurat gram z RR które dla większości początkujących i według większości książek itp jest niedopuszczalne. Ryzykuję 200 pipsów dla np 50, czasami też dla 200-300 itp. Stopy ustawiam tam gdzie moja decyzja jest negowana bezsprzecznie, nie otwieram jednego zlecenia a wchodzę na rynek stopniowo stąd część pozycji zamykam ze stratą, część często będzie mocno na minusie przez jakiś okres itp. Ale nie ograniczam się tylko do takiej gry, dzisiejszy dzień to np. wiele wejść po 5-20 pipsów.
Co do wchodzenia w rynek to niestety to mocno zawodziło tak przy E/J jak i Przy Usd/Cad. Z obu wejść można było wyciągnąć dużo więcej gdybym nie łamał zasady mojego mentora, w wolnym tłumaczeniu chodzi o to że prawdziwy trader ZAWSZE ma zapas pozwalający dołożyć pozycję wielokrotnie większą od obecnych.

Co do tematu

Otwarte pozycje - totalne 0 :) Spokojny weekend i możliwe, że przerwa do wtorku.
E/J wszystko zamknięte, większość po wybiciu w dół w okolicy 130,6-7 ~
Dodatkowo dzisiaj wiele wejść na Eur/Usd Nzd/Usd Usd /Cad oraz U/J wszystkie po kilka-kilkanaście pipsów i wszystkie na zielono.

Stan konta 62,459 $

Cieszę się, że dziennik zaczyna budzić jakieś emocje :) postaram się wrzucać wejścia "live" i więcej komentarzy/screenów w przyszłym miesiącu.

Wuza.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Elegancko, kilka dni temu obstawialem ze w listopadzie bedziesz mial 70k - 85k wyglada na to ze stowka peknie jak nic :564: pewnie tez po cichu celujesz w 100k mimo tego ze pisales o braku celu :wink:

Ciekawe kim jest twoj mentor, pewnie nie polak. Moze CEO Admiral Markets :lol:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Wuza, masz racje, trzymanie się sztywnego R:R to wg. mnie głupota, trzeba wiedzieć kiedy wyjść ( co nie takie łatwe jest ) a nie sztywno trzymać bo SL albo R:R , sam często mam r:r poza książkowym. Jeszcze raz powodzenia, przeglądam Twój dziennik mimo że Twój sposób jak dla mnie to ostra jazda, ale jak się zna swoją grę od kuchni to nie taki diabeł straszny :-)

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

Wuza, Jak możesz to napisz coś o analizie fundamentalej. Sam analizujesz czy bierzesz gotowce?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

woqpow pisze:Wuza, Jak możesz to napisz coś o analizie fundamentalej. Sam analizujesz czy bierzesz gotowce?
Opieram się na analizie technicznej, jeżeli wplatam coś z fundamentów to na podstawie własnej analizy.

Wieczorem postaram się wrzucić zarys planu na na przyszły tydzień.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Poranny Update ~

Stan konta - 63 084 $

W nocy kilka wejść S Eur/Usd i Nzd Usd ~
nzdusd28.07.2013.jpg
Dzisiaj raczej bez wielu wejść ~
Sell limity na Eur/Usd zaczynając od 1,328 ~

Rozważam powoli wejście L w Usd/Jpn, zobaczymy jak dzisiaj zachowa się cena.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Wieczorny update :)

Stan konta - 64, 138 $

Dzień "bez wielu wejść" okazał się dniem z 23 otwartymi pozycjami, wszystkie zamknięte, wszystkie zyskowne..
Zdecydowanie lepiej czuje się w czasie takich dni niż grając w dłuższym horyzoncie.

Aktualnie otwarta jedna pozycja - Eur/Jpn Long 129,83 ~

Z ciekawostek, "długoterminowe cele dla Usd/Cad które swojego czasu trzymałem długo, jak o dla Eur/Jpn z ostatnich tygodni zostały osiągnięte. 1,028 dla Cada i 129,xx dla E/J.

Plan na jutro to dalsza gra w konsoli na Eur/Usd, z nastawieniem na Sprzedaż z górnych zakresów. Możliwe, że powoli ustawianie się na odbicie par z Jenem i dalsze jego osłabianie. Kiwi i Aussie również zachęcają do Shortów, ale nie z aktualnego poziomu.

Awatar użytkownika
kubuś puchatek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubuś puchatek »

Hej Wuza. Czy myślałeś o powrocie USD/JPY w okolice 94.00 i testowania tego obszaru w nie długim czasie, czy jednak widzisz teraz bardziej test poziomu 101 z groszem.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

kubuś puchatek pisze:Hej Wuza. Czy myślałeś o powrocie USD/JPY w okolice 94.00 i testowania tego obszaru w nie długim czasie, czy jednak widzisz teraz bardziej test poziomu 101 z groszem.
Aktualnie trend jest down lub sideways zależnie od TF, w dłuższej perspektywie widze jednak kontynuację luzowania przez BOJ, i ograniczenie tego samego przez FED, a to dałoby nam otwartą drogę do nowych maksimów i testu takich poziomów jak 110 :) Ale to jest prognoza bardzo odległa i nastawiona na fundamenty, technicznie w tej chwili mamy dalej zjazd w dół chociaż mniejsze TF starają się uklepać dno.

Stan konta - 64,613 $
Eur/Jpn L zamknięte + 28 pipsów.
Do tego S na usd/jpn przez noc i mały long na aud/Usd 98,12

Aktualnie otwarte pozycje - Usd/Jpn Short
- Eur/Usd Short 1,3269

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Usd/Jpn - Short zamknięty, nowe wejście 98,02 Long, buy limity poniżej w okolicy wczorajszych minimów.

Eur/Usd - Short, średnia cena - 1,3274 ~

Stan Konta 64,689 $

ODPOWIEDZ