Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Kimkolwiek pisze:
Wuza pisze:
Kimkolwiek pisze:znowusz miales nosa by trzymac pozycje. Zaraz sie okaze ze klczem do sukcesu jest gra bez sl :D ja probowalem raz mi wyszlo a drugi raz MC
Skąd założenie, że gram bez sl ?
bez sl albo prawie bez sl bo widzialem twoje pozycje czasem ze strata ponad 240 pipek
Pisałem już o tym kilka razy gdzie i dlaczego mam sl lub kiedy i dlaczego zamknę daną pozycję :)
Bajki o sl 10 pipsów i magicznym R:R 1:3..

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Wuza pisze: Bajki o sl 10 pipsów i magicznym R:R 1:3..
:clap: :clap:

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Nie chcialem byc zle zrozumiany, ja tez jestem zwolennikiem szerokiego sl. Jak widze posty typu " dzis sl -7.2" to usmiech pojawia sie na mojej twarzy.

Chyba znowu sa jakies problemy z forex factory, wszystko jest zawieszone
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Kimkolwiek pisze:Jak widze posty typu " dzis sl -7.2" to usmiech pojawia sie na mojej twarzy.
Na mojej również pojawia się uśmiech jak widzę większe niż 7.2 :D

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

TeXs pisze:
Kimkolwiek pisze:Jak widze posty typu " dzis sl -7.2" to usmiech pojawia sie na mojej twarzy.
Przyznam że nie widziałem jeszcze sukcesywnego trejdowania z krótkim SLem, a bardzo dużo osób przewinęło się tutaj przez ostatnie 5 lat.

Dużo słyszalem o pojedyńczych strzałach +100 pipsow z SL 7 pips ale nie widziałem nigdy historii rachunku i czy rzeczywiście puchnie w dłuższym terminie, nawet słynny Mr.T w swoich trejdach na Dukasie skrupulatnie zasłania lewą stronę wykresu żeby nie pokazać ile wtop miał zanim załapał się na strzał +100 pipsów z SLem 5pips.
Turnieje również wygrywają ludzie którzy stosują szeroki SL więc coś w tym jest.

Biorąc pod uwagę że każdy lubi swoją prywatność nie spodziewam się żadnych dowodów że da się, a pojedyńcze transakcje z MT4 albo ostatnia transakcja z Dukasa do mnie nie przemawiają.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

TeXs pisze:
Te, nie badz taki madry :)
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

woqpow pisze:
TeXs pisze:
Przyznam że nie widziałem jeszcze sukcesywnego trejdowania z krótkim SLem, a bardzo dużo osób przewinęło się tutaj przez ostatnie 5 lat.

Dużo słyszalem o pojedyńczych strzałach +100 pipsow z SL 7 pips ale nie widziałem nigdy historii rachunku i czy rzeczywiście puchnie w dłuższym terminie, nawet słynny Mr.T w swoich trejdach na Dukasie skrupulatnie zasłania lewą stronę wykresu żeby nie pokazać ile wtop miał zanim załapał się na strzał +100 pipsów z SLem 5pips.
Turnieje również wygrywają ludzie którzy stosują szeroki SL więc coś w tym jest.

Biorąc pod uwagę że każdy lubi swoją prywatność nie spodziewam się żadnych dowodów że da się, a pojedyńcze transakcje z MT4 albo ostatnia transakcja z Dukasa do mnie nie przemawiają.
Pewnie złapał, ale jak złapiesz 2 czy 3 SL po 5-7 pips a potem walniesz 70-100 to R:R i tak jest świetny. SL dopasowuje się do gry i tyle, jak i MM. Sam też gram na H4 oprócz skalpu i SL są spore ( 50-100 ) jeśli idzie o pipsy, ale pips to jedno a wielkość lota to dwa. Za pipsy nie zapłacimy w sklepie. Sorki Wuza za OT. Świetny dziennik, powodzenia.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Dokładnie, tak jak pisze Microbi, wszystko zależy od stylu gry, u mnie SL jest rzędu 15-20p, ale ja gram na m5 w dodatku czysto technicznie, i jest on ustawiony w takim miejscu że po wybiciu tego poziomu po prostu wiem że się pomyliłem/setup nie wypalił.

Ale nie powiem, styl wuzy bardzo mi się podoba, chciałbym kiedyś tradować tak jak on, i nie chodzi o zyski a o wyczucie rynku i wiedzę o nim :)

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

Jestem w stanie uwierzyć w zarabianie z krótkim SLem tak samo jak wierzę w życie pozagrobowe.

Zauważ jednak że taka wiara opiera się tylko na opowieściach innych i pokazania jakiegoś wycinka.

Tutaj np. Wuza pokazuje jak zarabia z szerokim SLem, wczesniej Snajperrr9 pokazywał jak robi 300% bez SLa a złotym strzałem było gdy zrobił 800tys zl z 5 tysiaków i też bez SLa. KlonMarcin pokazuje swoje setupy z SLem 20-35 pipsów, Kerimb grał z SLem około 30 pipsów, Ci co wygrywali konkursy opowiadają jak to używają szerokich SLów albo wogóle ich nie maja ustawianych a jedynie poziomy w głowie.

Różnica jest taka że oni to pokazują a wy tylko mówicie że da się. Oczywiście że statystycznie ładnie to wygląda i na logikę biorąc to da się. Jednak nikt nigdy tego nie pokazał i nie pokaże więc nam zwykłym śmiertelnikom pozostaje jedynie wiara w to że tak też można, a największą głupotą byłoby próbować ich naśladować.

Z mojej strony koniec OT.
Wuza, świetnie Ci idzie! Powodzenia!!

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Wszytko zależy od tradera :)

Szeroki lub brak SL-a wiąże się pewnie z o wiele większym doświadczeniem od tego które posiadam np. ja ;)

EOT

ODPOWIEDZ