Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

jak_zyc pisze:Czym się tak wyćwiczyłeś, że jesteś w stanie non stop zachowywać zimną krew? Poza forexem też tak masz?
Jestem pewny siebie i beszczelny...
Mówiąc poważnie, mam za co żyć, mam niezłą pracę, mogę poświęcić wiele czasu fx więc czemu mam się stresować ?:)
Pisałem już o tym że zdecydowanie wolę grę na mniejszych interwałach ale takie wejścia na dłużej czasem są potrzebne żeby odetchnąć od śledzenia wykresów po 10 godzin dziennie i poświęcić trochę więcej czasu na relaks i najbliższych :)

Nawet w tym temacie widać doskonale jak większość ludzi grających na fx zmienia swoje nastawienie jak chorągiewki.
10 pipsów up i nagle wszyscy chcą kupować, 10 pipsów w dół i nagle mamy totalną wyprzedaż i wszyscy którzy mają L zbankrutują. Wczoraj wieczorem było liczenie pipsów do MC, dzisiaj już jest spoko.
To jest właśnie to co gubi większość ludzi... Ja mam swój plan i się go trzymam, nie jestem nieomylny i napewno nadejdzie dzień w którym będzie trzeba zamknąć pozycję z większą stratą, ale prześledź moje posty, to miejsce jest zawsze z góry ustalone. Aktualne pozycje mogą się zakończyć pokaźną stratą jak i zyskiem, a możliwe że zamknę większość za chwilę.
Nie ma sensu ocenianie pozycji dopóki są w grze, oceniać można plan, tp, sl, wejścia.
O ile mój plan co do tych S jest czymś czego jestem pewien to same wejścia były tragiczne i to jest fakt :) zbyt blisko siebie, zbyt duży wolumen ale to jest coś co mam zamiar poprawić i maksymalnie ograniczać wejścia "z ręki"

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Preferujesz zlecenia oczekujące?Zaplanowane bez emocji?Ciekawe, też tak czasem myślę ale chciwość każe mi otwierać pozycje wcześniej :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

Wuza pisze: Nawet w tym temacie widać doskonale jak większość ludzi grających na fx zmienia swoje nastawienie jak chorągiewki.
Bo są elastycznymi traderami reagującymi na dane :)

Ten blog, z racji rozmachu przedsięwzięcia, będzie przyciągał masę forexowych zżeraczy popcornu (do których też się niestety zaliczam).

To mi przypomina gry high stakes z pokera kilka lat temu. Na stołach przewalały się grube setki tys. dolarów, serwisy tematyczne relacjonowały największe rozdania ludzi, którzy na tej grze zjedli zęby. Najwięcej do powiedzenia i skomentowania mieli goście, których poziom myślenia i stawki nie wykraczały nigdy poza gry o 5 $.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Awatar użytkownika
agatalucz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: agatalucz »

Ja mam tylko uwagę co do wielkości pozycji. Trochę za dużo lotów na minusie. Jak wyjdzie na plus i 131.20 stanie się oporem to wtedy nawet 2x większa pozycja jest ok.
Tyle.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

agatalucz pisze:Ja mam tylko uwagę co do wielkości pozycji. Trochę za dużo lotów na minusie. Jak wyjdzie na plus i 131.20 stanie się oporem to wtedy nawet 2x większa pozycja jest ok.
Tyle.
Racja :) Dokładnie to w poprzednim poście pisze, kierunek jest w mojej ocenie dobry, ale "jakość" wejść tragiczna i jestem tego świadomy, to jest coś co wypada poprawić, cierpliwość i wielkość pozycji.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

znowusz miales nosa by trzymac pozycje. Zaraz sie okaze ze klczem do sukcesu jest gra bez sl :D ja probowalem raz mi wyszlo a drugi raz MC
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Kimkolwiek pisze:znowusz miales nosa by trzymac pozycje. Zaraz sie okaze ze klczem do sukcesu jest gra bez sl :D ja probowalem raz mi wyszlo a drugi raz MC
Skąd założenie, że gram bez sl ?

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Wuza widzę na FF ze część juz zamkniete masz, czesc kapitału wolna, i pewnie gotowa do pracy :D
Powodzenia.
Ja mam już wszystko na Ejku zamkniente z zyskiem , nie aż takim na jaki liczyłem bo tylko 30% tego co zakładałem.
Na zamkniecie wpływ miało :
1) zmiany na parach E/U , U/J i co za tym idzie E/J nie widzę za bardzo miejsca w krótkim terminie aby kurs zjechał ponizej 131
2) weekend

Jeszcze raz powodzonka.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

uciekinier pisze:Wuza widzę na FF ze część juz zamkniete masz, czesc kapitału wolna, i pewnie gotowa do pracy :D
Powodzenia.
Ja mam już wszystko na Ejku zamkniente z zyskiem , nie aż takim na jaki liczyłem bo tylko 30% tego co zakładałem.
Na zamkniecie wpływ miało :
1) zmiany na parach E/U , U/J i co za tym idzie E/J nie widzę za bardzo miejsca w krótkim terminie aby kurs zjechał ponizej 131
2) weekend

Jeszcze raz powodzonka.
Better safe then sorry :)

Dzisiaj pewnie coś jeszcze zamknę.
Realistyczny cel pozostaje w okolicach 129,xx ~

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Wuza pisze:
Kimkolwiek pisze:znowusz miales nosa by trzymac pozycje. Zaraz sie okaze ze klczem do sukcesu jest gra bez sl :D ja probowalem raz mi wyszlo a drugi raz MC
Skąd założenie, że gram bez sl ?
bez sl albo prawie bez sl bo widzialem twoje pozycje czasem ze strata ponad 240 pipek
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

ODPOWIEDZ