Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79
Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.
Wieczorny Update )
Dzisiaj bez nowych wejść ~
Stan konta - 58 779$
Otwarte pozycje - Eur/Jpn Short. średnia cena - 131,22 ~
Cena opiera się aktualnie na Ma 100 na wykresie H1 ~ przebicie tej średniej oraz poziomu 131,07 da sygnał do trzymania Shortów ~
Tp dla wejść narazie Open, realistycznie celuję nawet w zejście poniżej 129 ~
Sl - zamknięcie daily powyżej 132,5.
Dzisiaj bez nowych wejść ~
Stan konta - 58 779$
Otwarte pozycje - Eur/Jpn Short. średnia cena - 131,22 ~
Cena opiera się aktualnie na Ma 100 na wykresie H1 ~ przebicie tej średniej oraz poziomu 131,07 da sygnał do trzymania Shortów ~
Tp dla wejść narazie Open, realistycznie celuję nawet w zejście poniżej 129 ~
Sl - zamknięcie daily powyżej 132,5.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
@0Wuza na jakiej podstawie oceniasz siłę S/D?
- uciekinier
- Pasjonat
Wuza, jak oceniasz ,widzisz dalsze mozliwości zejścia E/J ponizej 131 ? według mnie coś ewidentnie trzyma go na wyzszych poziomach mimo kilku prób na sesji azjatyckiej nic trwałego nie wyszło. Przyznam że wczoraj miałem podobną wizję do Twojej, ale dzisiaj zaczynam lekko watpić w zejście poniżej 131 .
Masz jeszcze Ski na E/J ?
pozdrawiam.
pozdrawiam.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
http://www.forexfactory.com/wuza#75uciekinier pisze:Masz jeszcze Ski na E/J ?
- uciekinier
- Pasjonat
dziękipki pisze:http://www.forexfactory.com/wuza#75uciekinier pisze:Masz jeszcze Ski na E/J ?
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
Bez zmian narazie, ale mimo wszystko wolę grać szybkie strzały niż trzymać pozycję długo więc zobaczymy co dalej z tymi Eskamiuciekinier pisze:Wuza, jak oceniasz ,widzisz dalsze mozliwości zejścia E/J ponizej 131 ? według mnie coś ewidentnie trzyma go na wyzszych poziomach mimo kilku prób na sesji azjatyckiej nic trwałego nie wyszło. Przyznam że wczoraj miałem podobną wizję do Twojej, ale dzisiaj zaczynam lekko watpić w zejście poniżej 131 .
pozdrawiam.

- uciekinier
- Pasjonat
Wuza nie wiem czy to jest pocieszające , ale też jestem zapakowany 4 lotami eSek na Ejku. Już nawet przeliczam do jakiej ceny depo wytrzyma 138,050 jeszcze przyjmuję na klate
Może coś pejsy nowego wniosą na sesji US, lub dane jutrzejsze bo dziś kalendarz pusty jak bęben

Może coś pejsy nowego wniosą na sesji US, lub dane jutrzejsze bo dziś kalendarz pusty jak bęben
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
Szkoda, że postępując w ten sposób, popłyniesz. Podstawowy błąd, trzymać i mieć nadzieję na odwrócenie. Przy 4 lotach to dobra jest taka metoda:uciekinier pisze:Wuza nie wiem czy to jest pocieszające , ale też jestem zapakowany 4 lotami eSek na Ejku. Już nawet przeliczam do jakiej ceny depo wytrzyma 138,050 jeszcze przyjmuję na klate![]()
- by Wuzamimo wszystko wolę grać szybkie strzały niż trzymać pozycję długo

"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."
- uciekinier
- Pasjonat
To co napisałem powyżej to ironia, oczywiście nie dopuszczę do wyczyszczenia depo, ale też nie mam zamiaru podejmować pochopnej decyzji o zamknieciu pozycji które czasowo są stratne ( w/g mnie czasowo)
Jeśli swieca dzienna nie zamknie się powyżej 132,8 w tym tygodniu, to jest realna szansa na 129.
Jen mimo właczonych na full drukarek i mega długu sw stosunku do PKB uchodzi za "bezpieczną przystań" podobnie jak frank, wtstarczy jeden, dwa złe info n.t gospodarki US i/lub UZ a pęd do Jena zrobi cene. Plusem jest też Abe i jego ewentualne reformy,ale to już jest w cenie.
Dobra nie zaśmiecajmy Wuzie watku ,bo nas wygoni
Jeśli swieca dzienna nie zamknie się powyżej 132,8 w tym tygodniu, to jest realna szansa na 129.
Jen mimo właczonych na full drukarek i mega długu sw stosunku do PKB uchodzi za "bezpieczną przystań" podobnie jak frank, wtstarczy jeden, dwa złe info n.t gospodarki US i/lub UZ a pęd do Jena zrobi cene. Plusem jest też Abe i jego ewentualne reformy,ale to już jest w cenie.
Dobra nie zaśmiecajmy Wuzie watku ,bo nas wygoni

ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
Tak patrzyłam na ten dziennik, ładny wynik, ale coś duża strata szykuje się. Obecnie -11000$ w otwartych eskach EurJpy. Radzę to dobrze rozegrać, bo skok na nowe szczyty tej pary wyczyści rachunek niestety.
Trend jest wzrostowy na EurJpy a 450 pips w górę to nie tak dużo.
Trend jest wzrostowy na EurJpy a 450 pips w górę to nie tak dużo.