Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Dzięki za tak treściwy opis, hehe :)
hehe, widzę że jesteś "pracoholikiem" i nawet w czasie powrotu z wakacji nie obchodzi się bez doglądania wykresów :D

Byłbyś w stanie tak ładnie opisywać więcej transakcji na bieżąco, czy to za dużo roboty? :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

xspojlerx pisze:Dzięki za tak treściwy opis, hehe :)
hehe, widzę że jesteś "pracoholikiem" i nawet w czasie powrotu z wakacji nie obchodzi się bez doglądania wykresów :D

Byłbyś w stanie tak ładnie opisywać więcej transakcji na bieżąco, czy to za dużo roboty? :)
Postaram się ale nie zawsze mam czas :) Aktualnie pracuje poza daytradingiem więc nie jest tak to takie łatwe.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Ok, dzięki :)

Awatar użytkownika
elcin2
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: elcin2 »

Wuza jak myslisz co najbardziej wplywa na twoje trejdy, chodzi mi o to czy to jest jakas wiedza ksiazkowa, jakas obmyslana taktyka czy moze po prostu doswiadczenie?

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

elcin2 pisze:Wuza jak myslisz co najbardziej wplywa na twoje trejdy, chodzi mi o to czy to jest jakas wiedza ksiazkowa, jakas obmyslana taktyka czy moze po prostu doswiadczenie?

Będę strzelał.Wszystko razem? :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

JA MYSLE ze psycha, on se traktuje to jako demo :p
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

elcin2 pisze:Wuza jak myslisz co najbardziej wplywa na twoje trejdy, chodzi mi o to czy to jest jakas wiedza ksiazkowa, jakas obmyslana taktyka czy moze po prostu doswiadczenie?
Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na takie pytanie, wszystko w pewnym stopniu. Najwięcej moim zdaniem daje doświadczenie, forex jest powtarzalny. Myślę, że mam za sobą już dobre kilka tysięcy godzin oglądania wykresów, to buduje pewnego rodzaju "intuicję", czucie rynku, dużo łatwiej wyznaczyć pewne poziomy wejść i wyjść.

Aktualny stan konta 58,779 $ ~

Eur/Jpn - Short średnia cena 131,2 ~

Coś więcej jutro albo w niedziele napisze. Technicznie nie widzę opcji na przebicie 132,8, mimo dzisiejszej wypowiedzi Kurody rynek nie ruszył się tak mocno jak stałoby się to jeszcze 2-3 miesiące temu po takiej deklaracji. E/J jest bardzo mocno wykupiony i według mnie do dalszych solidnych wzrostów potrzeba interwencji BOJ i ewentualnego zwiększenia programu skupu co wydaje się nierealne.
Jutro albo w niedziele postaram się wrzucić coś więcej.

@Kimkolwiek - Nie traktuje tego konta jak dema, to byłoby bez sensu. Nie traktuję go też w 100% jak sposobu na życie z uwagi na brak możliwości wypłacania części zysków stąd większe ryzyko.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

wybory w japonii mogą otwierać do tego drogę. Wg. raportów COT spekula przestawiła się na shorty na JPY.

Dodam coś od siebie, do tego co wpływa na trading :) Nigdy, ale to przenigdy, nie sugerować się innymi :)
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

kosmowariat pisze:wybory w japonii mogą otwierać do tego drogę. Wg. raportów COT spekula przestawiła się na shorty na JPY.

Dodam coś od siebie, do tego co wpływa na trading :) Nigdy, ale to przenigdy, nie sugerować się innymi :)

Wybory w Japonii to ciekawy temat, przypomnij sobie wybory we włoszech i to co działo się po nich, szczególnie na Eur/Jpn właśnie. "Buy the rumor sell the news" Wygrana ekipy obecnego premiera jest już w cenach jeżeli patrzeć na to od strony fundamentalnej, jeżeli nie zdobędą większości w izbie to możemy zobaczyć wyprzedać i to solidną, to mogłoby utrudnić dalsze luzowanie.
Nie można zupełnie odcinać się od fundamentów, szczególnie w przypadku tak mocno sterowanej drukowaniem pary jak Eur/Jpn ale powtórzę jeszcze raz, po słowach Kurody z piątku, jeszcze jakieś 2-3 miesiące temu E/J poleciałby 200-300 pipsów w górę w ciągu chwili. Aktualnie rynek nie reaguje już na słowa i obietnice o dalszym luzowaniu, jedyny event który mógłby znacząca wpłynąć na wzrosty od strony fundamentalnej to powiększenie programu skupu.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Ej21.07.2013.jpg
Poranny update :)

Cena przebiła i znajduje się pod TL na godzinnym interwale.
Wybory w Japonii nie zmieniły wiele, warto zaczekać na reakcję Europy dzisiaj jeszcze ale jak narazie utwierdza mnie to co widać w przekonaniu, że wynik wyborów był już dawno w cenie a dalsze osłabienie jena bez zmian w programie luzowania nie ma większego prawa bytu.
Ważne miejsce dla dalszych spadków - 131,07 ~ zamknięcie H1 poniżej tej ceny będzie wyraźnym sygnałem do testu poziomów poniżej 130 ~

Dla przypomnienia coś co mam w głowie patrząc na Jena dzisiaj od rana...
Poniedziałek po lutowych wyborach we Włoszech.
bloody monday.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ