Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Czy mógł by ktoś mi wytłumaczyć na czym polega Dynamiczny system handlu Sync ?????
Witam,
Czy mogę do kogoś zgłosić się kto zajmuje się przerabianiem wskaźników? Chodzi mi o przerobienie wskaźnika. Zamiast dolnego panelu wskaźnika chciałbym mieć na głównym wykresie dwie kropeczki.
Pozdrawiam,
Czy mogę do kogoś zgłosić się kto zajmuje się przerabianiem wskaźników? Chodzi mi o przerobienie wskaźnika. Zamiast dolnego panelu wskaźnika chciałbym mieć na głównym wykresie dwie kropeczki.
Pozdrawiam,
-
- Pasjonat
- green bankier
- Stały bywalec
Co to są obligi? Obligacje?
No i co to są słynne GS-y? Goldman Sachs?
No i co to są słynne GS-y? Goldman Sachs?
-
- Gaduła
1.0.3 lotadumel pisze: Chciałbym się spytać tak średnio
1.na ile otwieracie pozycję?
2.I po jakiej ilości pipsów na plus zamykacie?
3.Wiem oczywiście, że nie są to stałe wielkości, lecz chodzi mi o takie mniej więcej.
4.Pytam, ponieważ coś mi się wydaję, że za wcześnie zamykam, gdy jest zysk.. brak cierpliwości:P
2.100-300 jeżeli się porwę na korektę to około 100-150
3. Jeżeli już grasz to nie różnymi wielkościami tylko dobierz sobie jedną wielkość pozycji, dlaczego ?
żeby zyskiwać i tracić od stałej wielkości lota i nie dopuścić do sytuacji kiedy Twój rachunek jest na minusie
po wykonaniu 150 transakcji po czym się okaże że jak zyskiwałeś to od małych lotów a traciłeś od większych lotów
w takiej sytuacji Twoje saldo oczywiście będzie ujemne. A jeżeli zyskujesz i tracisz od stałej wartości to przeliczasz
wszystko na ilość straconych/uzyskanych pipsów.
Dla mnie ważna jest zasada tracenia na małych wielkościach pozycji i zyskiwania na większych żeby pamiętać o tym żeby nie
zmieniać wielkości lota jak zmienia kierunek chorągiew na wietrze. Myślę że ustalenie sobie jednej wielkości transakcji jest
takim złotym środkiem ponieważ łatwiej się połapać w obliczeniach.
4. Czekasz na sygnał zamknięcia pozycji tak samo jak czekasz na sygnał otwarcia pozycji.
mogę tylko zdradzić ogólnikowo Kupuj jak najtaniej, Sprzedaj jak najdrożej.
Gdy masz otwartą pozycję długą kupna zamykasz pozycję w sygnale który jest również sygnałem otwierania pozycji krótkiej.
Gdy masz otwartą krótką pozycję sprzedaży zamykasz pozycję w sygnale który jest sygnałem otwierania pozycji długiej.
Ogółem trzeba być tutaj upartym, wiele rzeczy dojdziesz po długim czasie analiz, prób, błędów, po tym czasie zaczniesz rozumieć dlaczego mawiają że trend jest twoim przyjacielem, dlaczego masz tanio kupować i drogo sprzedawać dowiesz się kiedy jest tanio a kiedy drogo, z tym że to już nie będzie dla Ciebie niezrozumiałym ogólnikiem - po czasie prób i błędów dojdziesz do tych ogólników znowu z tym że tym razem będziesz je rozumiał i będziesz wiedział co i dlaczego się dzieje.
życzę powodzenia.
- silveRbull
- Pasjonat
Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Witam
No właśnie nie mogę rozkminić tego ogólnika - kupuj tanio a sprzedawaj drogo. Kiedy jest tanio? Kiedy rynek jest wyprzedany a drogo kiedy wykupiony, czy o co chodzi? Co się za tym kryje?
Kiedyś grałem tak, że porównywałem np. cenę srebra albo ropy do jej ceny z przeszłości. Jeżeli wypadała tanio to wchodziłem w pozycję i czekałem aż urośnie. Nawet zauważyłem pewne cykle ale taka gra jest przecież do bani bo trzeba mieć szeroki SL a moje konto tego niewytrzymuje.
Pozdrawiam
No właśnie nie mogę rozkminić tego ogólnika - kupuj tanio a sprzedawaj drogo. Kiedy jest tanio? Kiedy rynek jest wyprzedany a drogo kiedy wykupiony, czy o co chodzi? Co się za tym kryje?
Kiedyś grałem tak, że porównywałem np. cenę srebra albo ropy do jej ceny z przeszłości. Jeżeli wypadała tanio to wchodziłem w pozycję i czekałem aż urośnie. Nawet zauważyłem pewne cykle ale taka gra jest przecież do bani bo trzeba mieć szeroki SL a moje konto tego niewytrzymuje.
Pozdrawiam
Kupuj jak jest tanio, sprzedawaj jak jest drogo raczej odnosi się do giełdy. Tam spółki w bessie są przeceniany do granic przyzwoitości (tak jak KGHM do 20zł, kiedy wypłacał rocznie wyższą dywidendę). Do FX raczej się to nie odnosi ponieważ tutaj tak ekstremalnych sytuacji nie ma.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
- silveRbull
- Pasjonat
Hmm....
Pewnie masz rację, sęk w tym, że kupowanie tanio a sprzedawanie drogo to istota handlu. Na forexie stosowanie tej zasady to tak jakby złapać rybę na wędkę. Chyba że chodzi o cenę w obrębie jednej sesji....
Pozdrawiam
Pewnie masz rację, sęk w tym, że kupowanie tanio a sprzedawanie drogo to istota handlu. Na forexie stosowanie tej zasady to tak jakby złapać rybę na wędkę. Chyba że chodzi o cenę w obrębie jednej sesji....
Pozdrawiam
Dlaczego zdarza się tak czasami, że ustawiam sobie SL i mimo że cena nie dochodzi do tego poziomu SL się zamyka ?
Zapewne zdarza Ci się to przy pozycjach sprzedaży?
Trzeba uwzględnić wielkość spreadu. Wykresy rysowane są po cenie Bid, a zlecenia oczekujące dla shortów realizowane są po Ask.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu