Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

forexinvest pisze:Witam, chialem zapytac o wejscie w pozycje po konkretnej cenie.
Np high poprzedniej siweczki to np 1.57 - i po tej cenie chialbym wejsc na kolejnej swieczce.
Ale problem jest ze spreadem, czy powinienem ustawic zlecenie oczekujace 1.57 + spread?

Sell wchodzi w punkt przy otwieraniu pozycji, czyli zlecenie z dokładną ceną.

Przy buy spread jest "pobierany" przy otwarciu, stąd musisz dodać spread do takiego zlecenia.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

witam wszystkich,
chodzi o synchronizacje kalendarza fx http://www.fxstreet.com/fundamental/economic-calendar/ z kalendarzem google.
Sposób jest opisany tutaj: http://fxcraft.biz/baza-wiedzy/powiadom ... o-na-smsa/

Jednak ładuja się wszystkie eventy z kalendarza jakie tylko tam są, a chcę mieć tylko High impact.

Na stronie www.fxstreet.com po zaznaczeniu tylko tych, które interesują - z boku jest przycisk export to google calendar
jednak mimo to jest wykonywany export całego kalendarza z wszystkimi eventami.

jak uzyskać export tylko kalendarza z zaznaczonymi wydarzeniami , a nie wszystkimi ?
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

w23s92
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: w23s92 »

Witam,

mógłby ktoś mi wytłumaczyć dlaczego dzisiaj kiedy ogłoszono stopy procentowe w Wielkiej Brytanii (bez zmian) to cena funta poszła w dół natomiast kiedy identyczna sytuacja była 19 Czerwca z USA też stopa procentowa bez zmian to dolar poszedł do góry ? Od czego to zależy?

Ps. teraz jeszcze było ogłoszenie stopy procentowej w strefie euro i też bez zmian. Wykres ani drgnął, więc jeszcze bardziej mnie to zainteresowało, że na funta tak to zadziałało, a na euro nic jak ich stopy procentowe ogłaszano.

warp
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: warp »

Witam.
Mam pytanie odnośnie dźwigni.
Jeśli np. wpłacam sobie na konto 1000$ i ustawiam dźwignię 1:100, to mogę obracać sobie kwotami do 100 000$?
A jak jest w takim przypadku z zyskiem - trzeba go podzielić przez 100?

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

w23s92 pisze:Witam,

mógłby ktoś mi wytłumaczyć dlaczego dzisiaj kiedy ogłoszono stopy procentowe w Wielkiej Brytanii (bez zmian) to cena funta poszła w dół natomiast kiedy identyczna sytuacja była 19 Czerwca z USA też stopa procentowa bez zmian to dolar poszedł do góry ? Od czego to zależy?
prawdopodobnie od nowego szefa BC i jego polityki, chodzi głównie o dalsze "luzowanie"
w23s92 pisze:Ps. teraz jeszcze było ogłoszenie stopy procentowej w strefie euro i też bez zmian. Wykres ani drgnął, więc jeszcze bardziej mnie to zainteresowało, że na funta tak to zadziałało, a na euro nic jak ich stopy procentowe ogłaszano.
Przy EU bardzo często wszyscy czekają na konferencję szefa EBC i tam jest dopiero ruch.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Creon
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Creon »

Chciałbym się czegoś dowiedzieć odnośnie dywergencji.
Jak ją powinno odpowiednio wykreślać? Poniższe przykłady:
1. Z racji tego, że wskaźniki wyliczają po cenie close to czy powinno się również na wykresie wykreślać linie po close świeczkach?
http://charts.mql5.com/1/963/audusd-m15 ... s-as-2.png
2. Czy poprostu po knotach świeczek powinno się brać pod uwagę?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Creon pisze:Chciałbym się czegoś dowiedzieć odnośnie dywergencji.
Jak ją powinno odpowiednio wykreślać? Poniższe przykłady:
1. Z racji tego, że wskaźniki wyliczają po cenie close to czy powinno się również na wykresie wykreślać linie po close świeczkach?
http://charts.mql5.com/1/963/audusd-m15 ... s-as-2.png
2. Czy poprostu po knotach świeczek powinno się brać pod uwagę?
W podanym przykładzie zrobiłeś i tak po zamknięciu świecy.

Natomiast w dywergencjach interesuje nas cena, więc możemy je ryzować po knotach. Generalnie jeśli tworzy nam się dywergencja i dodatkowo formacja świecowa zapowiadająca zmianę trendu to jeszcze wzmacnia dodatkowo sygnał.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
green bankier
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: green bankier »

Ja też mam pytanie o dźwignię. Czy mogę sam decydować o wysokości dźwigni? W TMS coś tego chyba nie widzę.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

green bankier pisze:Ja też mam pytanie o dźwignię. Czy mogę sam decydować o wysokości dźwigni? W TMS coś tego chyba nie widzę.

U wielu brokerów przy zakładaniu konta można sobie wybrać wysokość dźwigni. Jest ona również zmniejszana wraz z wysokością depozytu na koncie.

Generalnie ja zawsze przyjmuję zasadę, że im większa dźwignia tym lepiej przecież nie trzeba jej wcale wykorzystywać w całości.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Byczki/spadki zawsze czerwone, gorąca krew, szybsze tempo jak u niedźwiadków (niebieskich, silniejsi, ale idą często wolniej) - zapadają w zimowy sen; no pory roku się zgadzają jesień-zima -niedźwiadki, wiosna-lato Byczki
Kto to więc dał na odwrót tego nie wiem...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

ODPOWIEDZ