Pytam, szukam i uczę się. Czuję się jak okręt na szerokich wodach który próbuje złapać wiatr w żagle

Pozdrawiam
Problem jest taki, że ciężko zgadnąć kto zarabia na forum.movinghead pisze:
od ludzi którzy odnoszą sukces możesz się nauczyć jak go odnieść i co robić (mimo że często autorytet ma moc wpływania na większość - i jego nauki przyniosą skutek odwrotny)
od przegranych ludzi nauczysz się czego nie robić
więc oba typy człowieka są w stanie nas czegoś nauczyć.
Dałem sobie z tym spokój(nie żebym kiedyś coś wniósł). Zrozumiałem, że tak samo jak ja radziłem się różnych osób, po czym miałem cholerny mętlik, z czego pewnie max 1 zarabiał, tak samo ja starałem się doradzać.pcamator pisze: Zawsze możesz coś wyjątkowego i konkretnego wnieś do tematu.
Kod: Zaznacz cały
Niektórzy jeszcze o zgrozo wyślą ci wiadomość na PW za 4k.
ja może powiem tak - nie jest ważne kto ile zarabia na forum, ten kto naprawdę dobrze zarabia po 1. nie będzie się udzielał tylko robił swoje bo rozgadywanie się na fx to strata czasu, na miejscu zarabiającego - przenigdy nie wdawał bym się w dyskusje i tracił czas na bezowocne rozmowy polegające na przekomarzaniu sie kto ma rację, ja patrząc na to forum czasem widzę silne EGO które musi mieć rację i będzie się rozpisywać tak długo aż nie przyzna się mu racji - a jeżeli taki ktoś ma takie samo podejście na giełdzie że musi mieć rację to nic dziwnego że traci.Songo89K pisze:Problem jest taki, że ciężko zgadnąć kto zarabia na forum.
Jak zaczynałem swoją przygodę, z czasem stworzyła mi się lista potencjalnie zarabiających. Chłopaki pokazywali często same trejdy po 50.100 pips. Słyszałem jakie to proste itd.
Po roku okazywało się, że ktoś gra ciągle na demo, wiekszość coś zarabia,ale potem łapie MC...inni nie mogą wyjść z micro.
Większość foreksowych guru tu na forum, zrobiło swoją historię dzięki paincie/strzałeczkom na wykresach.
Pierwsza i druga linijka mi się podoba bo to jest dobry trop, nawet nie SL 50 pipsSongo89K pisze: Patrząc z punktu widzenia statystyki, zarabianie na forex nie powinno być trudne. Sell/ buy...tp= sl 50 pips,spread 1 pips. Wystarczy pokombinować z rr/skutecznością i już można być bliżej niż dalej.
Ale czy Nam to wystarczy? kilka % na tydzień? a gdzie te wille/jachty/wyspy....
Podejrzewam, że taka opcja szybkiego zarobku też wchodzi w grę, ale to na zasadzie lotka w życiu.
Reszcie pozostaje ciężko zapier***, szanując każdy zakichany % ...
czekanie na 100 pipsów ? a ileż to czekania, 50-100 pipsów to ma zwykła korektaAdrianoforex pisze: Wyluzujcie i zacznijcie zarabiać. Każdy musi znaleźć swój sposób. Jedni koszą po kilka pipsów inni czekają na 100. Nie zmienia to faktu, że najistotniejsze jest to, aby co raz więcej osób zarabiało.
Tak można to podsumować, ci co zarabiają nie dzielą się wiedzą odnośnie tego jak to robią.movinghead pisze:
no a tak wogóle, żaden trader który naprawdę dużo zarabia nie będzie się dzielił wiedzą
nie zdradzi jak to robi, pozostanie anonimowy.