AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

buchcik
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

rem pisze:Testuję obecnie AliorTrader Demo i w międzyczasie miała miejsce półgodzinna przerwa w kwotowaniach indeksów. Po tym czasie kwotowania zostały wznowione, ale jest luka w danych.
Moje pytania:
1. Czy gdzieś na stronie Aliora jest dostępna informacja, o bieżących awariach ? ( platforma wyświetliła mi jedynie komunikat w stylu "możliwe, że twoje IP zostało zablokowane". Jako że to Demo, to nie było stresu, ale w przypadku konta live, można by się drobinę .. zirytować )
2. Czy na koncie live, po wystąpieniu awarii, pozostaje także luka w danych na wykresach ?
Niestety w przypadku Aliora konto DEMO jest CAŁKOWICIE BEZUŻYTECZNE i powinni je zlikwidować (w takiej formie jak "działa" teraz) bo bardziej ludzi zniechęca niż zachęca do inwestowania z Aliorem ;-)
Na koncie rzeczywistym również zdażają się luki w wykresach po awariach, aczkolwiek stabilność tutaj jest ZDECYDOWANIA lepsza i w porównaniu do tego co działo się jeszzce pół roku temu, teraz faktycznie usterki w zasadzie są tylko gdy nawali coś u dostawcy kwotowań lub na połączeniu do niego, poza nimi AliorTrader 2 działa przyzwoicie (a w razie czego UZASADNIONE reklamacje Alior rozpatruje pozytywnie dla klienta).

Z komunikacją w Aliorze niestety też nie jest najlepiej i o ewentualnych awariach prędziej dowiesz się z tego forum bo wyraźnie zwiększa się wtedy "hate flow" ;-) lub dzwoniąc na infolinię (chociaż jeśli jesteś jednym z pierwszy zgłaszających, to miła pani konsultantka również może nie mieć pojęcia że coś nie działa).
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Rozumiem, że konkurs już się zakończył?
Kiedy poznamy oficjalne wyniki?

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Mam takie pytanie lewar w alior ustawiona jest na 100 zwiększyć go nie można ale pisał Pan o ile się nie mylę ( teraz nie przytoczę cytatu ) że na życzenie można lewar zmniejszyć kontaktując się telefonicznie z bm. Czy ze zmianą lewara na mniejszy koszty swapu uległy by odpowiednio zmianie czy pozostają takie same ?

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

buchcik pisze:Niestety w przypadku Aliora konto DEMO jest CAŁKOWICIE BEZUŻYTECZNE i powinni je zlikwidować (w takiej formie jak "działa" teraz) bo bardziej ludzi zniechęca niż zachęca do inwestowania z Aliorem ;-)
Demo spełnia doskonale swoja funkcje.

Zapewne jest to wersja rozwojowa podczas gdy na real dawana jest stabilna.
Tym sposobem użytkownicy demo są beta-testerami.

Podobnie zresztą jest z MT4 nowe wersje najpierw wprowadzane są na demo.
Przynajmniej u brokerów szanujących klienta.
Pozdrawiam

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Mam pytanie odnoście dywidendy od CFD , które są dostępne w AliorTraderze.
Czy wiecie może dlaczego nie jest naliczana dywidenda pomimo, że w następnym dniu po jej ustaleniu kurs CFD na akcje (polskich spółek) jest korygowany o jej wartość ?
Mówiąc krótko kto nie zamknie pozycji w dniu ustalenia prawa do dywidendy jest nastepnego dnia mocno w plecy (dokładnie o jej wartośc pomnożoną przez ilośc CFD.
Sytuacja absurdalna bo w innych biurach tak nie jest.

123456
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 123456 »

Witam
bardzo lubie platforme AliorTrader ale brak odpowiedzi na prywatnego posta oraz brak odpowiedzi oficjalnej na zapytanie na temat platformy mobilnej ( która miała byc rok temu ) jestem zmuszony zamknąć konto oraz platforme w alior i przejsc do konkurencji na mt4 np bph lub bre bank .

mclair
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mclair »

123456 pisze:Witam
bardzo lubie platforme AliorTrader ale brak odpowiedzi na prywatnego posta oraz brak odpowiedzi oficjalnej na zapytanie na temat platformy mobilnej ( która miała byc rok temu ) jestem zmuszony zamknąć konto oraz platforme w alior i przejsc do konkurencji na mt4 np bph lub bre bank .
mam to samo. nigdy nie narzekałem na Aliortradera i zawsze byłem dość lojalny ale szukam już nowego broka. cierpliwość się wyczerpała

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Panowie, nigdy nie korzystam z supportu aliortrader, ale wczoraj musiałem to zrobić ze względu na ten brak dywidendy.
Doznałem szoku.Gość najpierw sprawdzał przez 15minut jakie są u nich zasady wypłaty dywidendy z CFD.Następnie zapytał mnie czy miałem pozycje długą czy krótką.Potem przez następny kwadrans sprawdzał mój rachunek i oznajmił mi, że alior nie wypłaca dywidendy :shock: Zapytałem o regulację prawną, która to normuje bo nigdzie nie jest to napisane.Na to pan konsultant odpowiada: " a gdzie jest napisane , że mamy płacić!!" :shock: Stwierdził, że mogę napisać reklamację i tyle.
Pominął milczeniem , że najpierw mówił , że alior wypłaca dywidendę a potem stwierdził, że konsultował się z kolegami i że nie wypłaca.To jest poziom wiedzy konsultanta i tak się załatwia sprawy w aliorze.Dno!!Straciłem ponad półgodziny na tą żenującą rozmowę z kimś kto pracuje ponoć w supporcie aliortradera.

mclair
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mclair »

andrzej-sk pisze:Panowie, nigdy nie korzystam z supportu aliortrader, ale wczoraj musiałem to zrobić ze względu na ten brak dywidendy.
Doznałem szoku.Gość najpierw sprawdzał przez 15minut jakie są u nich zasady wypłaty dywidendy z CFD.Następnie zapytał mnie czy miałem pozycje długą czy krótką.Potem przez następny kwadrans sprawdzał mój rachunek i oznajmił mi, że alior nie wypłaca dywidendy :shock: Zapytałem o regulację prawną, która to normuje bo nigdzie nie jest to napisane.Na to pan konsultant odpowiada: " a gdzie jest napisane , że mamy płacić!!" :shock: Stwierdził, że mogę napisać reklamację i tyle.
Pominął milczeniem , że najpierw mówił , że alior wypłaca dywidendę a potem stwierdził, że konsultował się z kolegami i że nie wypłaca.To jest poziom wiedzy konsultanta i tak się załatwia sprawy w aliorze.Dno!!Straciłem ponad półgodziny na tą żenującą rozmowę z kimś kto pracuje ponoć w supporcie aliortradera.
szczerze to się nie dziwie że tyle mu to zajęło bo postawiłes go troche w dziwnej sytuacji. według mnie nie ma czegoś takiego jak dywiedenda z CFD. dywiedendy wypłącane są z akcji gdzie jest szereg regulacji to ustanawiających a CFD to po prostu zakład jednej i drugiej strony co do kierunku ceny i czegoś takiego jak dywidenda z CFD nie istnienie.

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

Przeważnie CFDs uwzględniają dywidendę w formie dodania (pozycja długa) /odjęcia (pozycja krótka) odpowiedniej kwoty z depozytu. Jednak jest istotna róznica w stosunku do posiadania akcji, gdyż dostosowanie kursu CFD odbywa się w dniu ustalenia praw do dywidendy (ex-dividend date), który wypada wcześniej niz dzień wypłaty dywidendy z akcji.
Podejrzewam, że tu mogła nastapić taka sytuacja i dlatego w dniu wypłaty dywidendy z akcji, na CFD nie ma żadnego dodatkowego przepływu pieniężnego.

ODPOWIEDZ