AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam Serdecznie :)
buchcik pisze:A teraz przestało działać automatyczne odświeżanie wykresu na USD/PLN...
Muszę ręcznie klikać w przycisk "okresu" (np. 1M) żeby się wykres odświeżył. Na EUR/USD działa poprawnie.
Otwórz nowy pulpit, a następnie nowy wykres USD/PLN i sprawdź czy jest tak samo.
Wcześniej dobrze by było zrobić restart platformy.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

MaRCHeW pisze:Witam Serdecznie :)
buchcik pisze:A teraz przestało działać automatyczne odświeżanie wykresu na USD/PLN...
Muszę ręcznie klikać w przycisk "okresu" (np. 1M) żeby się wykres odświeżył. Na EUR/USD działa poprawnie.
Otwórz nowy pulpit, a następnie nowy wykres USD/PLN i sprawdź czy jest tak samo.
Wcześniej dobrze by było zrobić restart platformy.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Kilka razy restartowałem platformę wtedy i było kilka "kwiatków" na USD/PLN (podjerzewam że przy ważnych danych z 16:00 był ten sajgon):
- nie aktualizował się wykres
- zniknęła jedna z linii (tylko już nie pamiętam czy ask czy bid z wykresu
- jak otwarłem pozycję, to po chwili w otwartych pozycjach pokazało mi niezrealizowany z/s ponad tysiąc na plusie, mimo że z wykresu (odświeżanego ręcznie) nie wynikało tyle, więc w takich warunkach nie chciałem ryzykować i zamknąłem ze stratą 9 pipsów, co razem z prowizjami daje -116,48zł ale nawet nie mam jak reklamować bo kto mi uwierzy że taka sytuacja miała miejsce ? więc moja strata :-P

Po tej akcji wyłączyłem platformę, bo szkoda nerwów i włączyłem dopiero teraz jak przeczytałem Twoją wypowiedź na forum i rynek się uspokoił - już działa z powrotem poprawnie.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

u mnie ostatnio często nie chcę się automatycznie aktualizować wykres wiec nie tylko Ty masz problem. Oczywiście można restartować platformę i pomaga, no ale bez jaj notowania to chyba postawa.

buchcik
Gaduła
Gaduła

set pisze:u mnie ostatnio często nie chcę się automatycznie aktualizować wykres wiec nie tylko Ty masz problem. Oczywiście można restartować platformę i pomaga, no ale bez jaj notowania to chyba postawa.
A wykres Ci się "zamraża" nawet gdy masz Tradera "na wierzchu" czy gdy jakieś "obce" okienko jest "nad nim" ?
Bo ja ostatnio zawuażyłem, że nie odświeża gdy okno skype jest na wierzchu :-)
Dzisiaj było inaczej bo była cała kompilacja porażek, i trzeba przyznać że pierwsza taka od dłuższego czasu...
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

buchcik pisze: A wykres Ci się "zamraża" nawet gdy masz Tradera "na wierzchu" czy gdy jakieś "obce" okienko jest "nad nim" ?
Bo ja ostatnio zawuażyłem, że nie odświeża gdy okno skype jest na wierzchu :-)
u mnie chodzi tylko Trader i Firefox.

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nie żebym się czepiał, ale znowu stażysta wklejający dane do rankingu konkursu się rozpędził - do tabelek rankingu dziennego i tygodniowego wkleił to samo ;-)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

lucek34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lucek34 »

witam. mam pytanie czy jest może gdzieś jakiś poradnik do AlgoStudio. Zacząłem się tym bawić i stwierdzam że fajny jest i przydał by mi się mały poradnik.

KMarcin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: KMarcin »

Witam,

Podbijam stawkę, co z aplikacja mobilna na smartphony i tablety (zarówno Android jak i iOS)?

Czy BM Alior może podać odpowiedz kiedy aplikacja będzie dostępna (lub napisać, ze nie będzie tego w tym roku). Dla "niezawodowego" inwestora, który nie spędza 16 godzin przed komputerem, taka aplikacja jest w tej chwili sprawa najwyższej wagi.

Pozdrawiam,
Marcin Kamaj

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam Serdecznie :)
lucek34 pisze:witam. mam pytanie czy jest może gdzieś jakiś poradnik do AlgoStudio. Zacząłem się tym bawić i stwierdzam że fajny jest i przydał by mi się mały poradnik.
Proszę zapoznać się z tym linkiem: http://files.pfsoft.com/AlgoStudio/manual.pdf

Pozdrawiam
Karol Marchewka

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

Testuję obecnie AliorTrader Demo i w międzyczasie miała miejsce półgodzinna przerwa w kwotowaniach indeksów. Po tym czasie kwotowania zostały wznowione, ale jest luka w danych.
Moje pytania:
1. Czy gdzieś na stronie Aliora jest dostępna informacja, o bieżących awariach ? ( platforma wyświetliła mi jedynie komunikat w stylu "możliwe, że twoje IP zostało zablokowane". Jako że to Demo, to nie było stresu, ale w przypadku konta live, można by się drobinę .. zirytować )
2. Czy na koncie live, po wystąpieniu awarii, pozostaje także luka w danych na wykresach ?

ODPOWIEDZ