Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Polecam przyjrzeć się USD CAD na daily i weekly... Moim zdaniem na dzisiaj-jutro mamy 100 pipek w dół, a kierunek generalnie 1.00 - 0.90

Co do kangura, to kangur z pewnością nie sentymentem konsumentów stoi. Za flow do kangura odpowiada rynek surowcowy, zdrowy sektor bankowy i dobra kondycja fiskalna państwa oraz przede wszystkim wciąż-wysokie-coraz-niższe stopy procentowe. Nie twierdzę, że Kangur nie jest już zdyskontowany w dół na kilka miesięcy bądź kwartałów w przód... bo pewnie jest. Chodzi tylko o to, że to nie dane o zaufaniu konsumentów, bo tych jest raptem 17 czy 20 mln...

EDIT: USD JPY podwójne dno na 96.00? EUR CHF podwójne dno na 1.2300?

EDIT 2: no to hops :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

raczej dzisiaj mocne tąpniecie w kierunku południowym, zwróćcie uwagę na pary:
NZD/USD
AUD/USD
Gold/USD

maja prawie 100% zgodności, wszystkie sa w okolicach kluczowych poziomów, tylko dolar australijski ma jeszcze troche luzu, rynek wyraźnie czeka na decyzje
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Hello,
Pozwolę sobie na inną opinię w kwestii złota. Jak dla mnie znów będziemy w okolicach 1395. Tam się najwięcej dzieje.

Namachałem sobie taki rysunek i wychodzi mi, że strefa szara to faktyczna podłoga. Kto zakupił tam złoto nie pozwoli tak łatwo oddać inwestycji. Według mnie to obszar nie do ruszenia. Na razie.

Za to o wiele ciekawiej jest na górze (poziomy 1395 oraz 1420) i tutaj raczej przesuwać będą piaskownicę do zabawy.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Mało kto wie, że banki centralne chciały w 2003 i 2004 roku pozbywać się rezerw złota po 300 i 400$ za uncję :). Ty z kolei uważasz, że 1300$ jest nie do ruszenia ;)

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Napisałem tak w kontekście krótkoterminowej gry na forex dla maluczkich. Gdzie mi do bankierów i ich psychiki ;)

W kontekście dzisiaj / jutro to ja złoto widzę tak. Wiem, staję do pojedynku z samym MightyBazem, ale trzeba mierzyć wysoko :)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Mighty Baz pisze:raczej dzisiaj mocne tąpniecie w kierunku południowym, zwróćcie uwagę na pary:
NZD/USD
AUD/USD
Gold/USD

maja prawie 100% zgodności, wszystkie sa w okolicach kluczowych poziomów, tylko dolar australijski ma jeszcze troche luzu, rynek wyraźnie czeka na decyzje
Nie zgodzę się z Tobą.
Prawdopodobnie zakończyliśmy całe 5 fal, osiągnęliśmy ostatnią możliwą ekspansję 261.8% i strefą oporu, która jak widać skutecznie zadziałała pomimo wyraźnie odmiennych fundamentów. 9600 teraz min.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2013, 11:19 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Zamieszanie wykorzystujące 3 dniowa nieobecność Chin. Jakieś święto latawców czy smoków czy jakoś tam. Nierównowaga doprowadza do niezrozumiałych ruchów.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Sildra pisze:Hello,
Pozwolę sobie na inną opinię w kwestii złota. Jak dla mnie znów będziemy w okolicach 1395. Tam się najwięcej dzieje.

Namachałem sobie taki rysunek i wychodzi mi, że strefa szara to faktyczna podłoga. Kto zakupił tam złoto nie pozwoli tak łatwo oddać inwestycji. Według mnie to obszar nie do ruszenia. Na razie.

Za to o wiele ciekawiej jest na górze (poziomy 1395 oraz 1420) i tutaj raczej przesuwać będą piaskownicę do zabawy.

moze dlatego drogo bedzie ich kosztowac zbyt wczesny zakup zlota? jak przebija sie przez 1380-84 to wtedy jest szansa na ruch w gore, ale moim zdaniem jeszcze nie zostaly skonsumowane zyski, zas sensowne wsparcie jest w okolicach 1350-55, tam prawdopodobnie czekaja juz nowe zlecenia kupna. Choc przy takim rozchwianiu nastrojow kazdy scenariusz moze sie ziścić.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Zmieniając temat słuchałem wczoraj w drodze do domu radia PIN i gościem był Jan Winiecki z RPP. Kurczę, naprawdę sensowny człowiek w całej tej słabej ekipie. Jedną z ciekawszych rzeczy, jakie wbiły mi się w pamięć z jego rozmowy to opinia na temat drukowania pieniędzy w celu rozruszania akcji kredytowej w dobie kryzysu. Parafrazując jego słowa: tani pieniądz nie trafia do tych co trzeźwo myślą (czytaj: przedsiębiorcy), bo oni sto razy się zastanowią, czy w sytuacji gorszej koniunktury jeszcze bardziej się zadłużać. Tani pieniądz trafi do tych, co już są pod wodą, bo to oni dostrzegą kolejną szansę na poprawienie swojej i tak już słabej sytuacji. Skoro kiepsko im się wiedzie i na gwałt potrzebują kasy to jest im już wszystko jedno, czy dalej toną, bo już są pod wodą. Tak oto drukowanie kasy powoduje dalsze narastanie patologii, tylko tym razem w tych obszarach gospodarek, które to właśnie powinny być najzdrowsze. Według niego nie trzeba było redukować stopy procentowej w Polsce tak gwałtownie i tak mocno, bo spadek produktywności nie ma źródła w finansowaniu na rynku bankowym.

Generalnie fajny gość i dość mocno do mnie przemówiło to co powiedział.

Zablokowany