Natomiast jeśli chodzi o stwierdzenie, że tylko i wyłącznie samemu należy dochodzić do rozwiązań tj szukać informacji na necie i nie brać udziału w żadnych szkoleniach jest mocnym nadużyciem. Pada to od ludzi, którzy zapłacili za szkolenia (lub bazują na czyiś opowieściach) i nadal nie zarabiają. Sęk w tym, że większość nawet jak będzie latami siedzieć na forum/necie nie będzie zarabiać bo bazuje na złych założeniach dotyczących zarabiania jako takiego - często sabotują sami siebie, co często jest określane jako nietrzymanie się zasad/założeń. Dlatego najbardziej sprawdzającymi się szkoleniami są szkolenia z zakresu szeroko rozumianego samorozwoju połączone z praktycznymi elementami psychologii inwestowania. Tylko nielicznym udaje się samemu zmienić podejście do inwestowania, czytaj nagle zapaliła się 'lampeczka' i wszystko stało się jasne i oczywiste
Szkolenia - Czy warto?
Re: Szkolenia - Czy warto?
Co do szkoleń to większość jest do bani, sprawa oczywista. Ale... Moda na forex nadal obowiązuje więc dopóki przybywa klientów dopóty będzie popyt na szkolenia na różnych stopniach zaawansowania (w szczególności podstaw!! - co jest tu w szczególności napiętnowane). Logiczne jest, że jeśli nie będzie silnej konkurencji to słabe szkolenia nie zostaną wyparte przez te lepsze.
Natomiast jeśli chodzi o stwierdzenie, że tylko i wyłącznie samemu należy dochodzić do rozwiązań tj szukać informacji na necie i nie brać udziału w żadnych szkoleniach jest mocnym nadużyciem. Pada to od ludzi, którzy zapłacili za szkolenia (lub bazują na czyiś opowieściach) i nadal nie zarabiają. Sęk w tym, że większość nawet jak będzie latami siedzieć na forum/necie nie będzie zarabiać bo bazuje na złych założeniach dotyczących zarabiania jako takiego - często sabotują sami siebie, co często jest określane jako nietrzymanie się zasad/założeń. Dlatego najbardziej sprawdzającymi się szkoleniami są szkolenia z zakresu szeroko rozumianego samorozwoju połączone z praktycznymi elementami psychologii inwestowania. Tylko nielicznym udaje się samemu zmienić podejście do inwestowania, czytaj nagle zapaliła się 'lampeczka' i wszystko stało się jasne i oczywiste
Jedni mogą mieć coś takiego po przeczytaniu kilkukrotnie jakiegoś dziennika na forum inni po jakimś dobrym szkoleniu, ale kiedy to nastąpi nikt nie wie. Klucz jest jednak jeden - nasza głowa
Dlatego nie można narzucać komuś żeby nie korzystał ze szkoleń bo takie jest moje widzimisię, każdy musi sam zdecydować.
Just do it !
Dorzucę swoje 3 grosze: nie znam ani jednego tradera, który w kluczowym momencie rozwoju nie miał jakiegoś mentora, który mu pomógł. Jeśli nie zna się kogoś takiego, kto pomoże za darmo - wtedy trzeba szukać rozwiązań komercyjnych.trader pisze:Natomiast jeśli chodzi o stwierdzenie, że tylko i wyłącznie samemu należy dochodzić do rozwiązań tj szukać informacji na necie i nie brać udziału w żadnych szkoleniach jest mocnym nadużyciem. [...]
Dlatego najbardziej sprawdzającymi się szkoleniami są szkolenia z zakresu szeroko rozumianego samorozwoju połączone z praktycznymi elementami psychologii inwestowania. Tylko nielicznym udaje się samemu zmienić podejście do inwestowania, czytaj nagle zapaliła się 'lampeczka' i wszystko stało się jasne i oczywisteJedni mogą mieć coś takiego po przeczytaniu kilkukrotnie jakiegoś dziennika na forum inni po jakimś dobrym szkoleniu, ale kiedy to nastąpi nikt nie wie. Klucz jest jednak jeden - nasza głowa
Dlatego nie można narzucać komuś żeby nie korzystał ze szkoleń bo takie jest moje widzimisię, każdy musi sam zdecydować.
Druga sprawa to poziom zarobków nauczyciela, należy szukać takiego kto ma wyniki na poziomie na jaki chcemy wejść i większe. Bo może "znać system" ale nie potrafi z wielu powodów (głównie psychika) utrzymać się na rynku i utrzymać tych wyników więc pytanie czego nauczy.
Dobry nauczyciel musi mieć dodatkowo - AKTUALNE wyniki, nie sprzed lat.
Badania traderów
emisiek...eMisiek pisze:Dorzucę swoje 3 grosze: nie znam ani jednego tradera, który w kluczowym momencie rozwoju nie miał jakiegoś mentora, który mu pomógł. Jeśli nie zna się kogoś takiego, kto pomoże za darmo - wtedy trzeba szukać rozwiązań komercyjnych.trader pisze:Natomiast jeśli chodzi o stwierdzenie, że tylko i wyłącznie samemu należy dochodzić do rozwiązań tj szukać informacji na necie i nie brać udziału w żadnych szkoleniach jest mocnym nadużyciem. [...]
Dlatego najbardziej sprawdzającymi się szkoleniami są szkolenia z zakresu szeroko rozumianego samorozwoju połączone z praktycznymi elementami psychologii inwestowania. Tylko nielicznym udaje się samemu zmienić podejście do inwestowania, czytaj nagle zapaliła się 'lampeczka' i wszystko stało się jasne i oczywisteJedni mogą mieć coś takiego po przeczytaniu kilkukrotnie jakiegoś dziennika na forum inni po jakimś dobrym szkoleniu, ale kiedy to nastąpi nikt nie wie. Klucz jest jednak jeden - nasza głowa
Druga sprawa to poziom zarobków nauczyciela, należy szukać takiego kto ma wyniki na poziomie na jaki chcemy wejść i większe. Bo może "znać system" ale nie potrafi z wielu powodów (głównie psychika) utrzymać się na rynku i utrzymać tych wyników więc pytanie czego nauczy.
Dobry nauczyciel musi mieć dodatkowo - AKTUALNE wyniki, nie sprzed lat.
1) tylko taka pomoc na dluzsza mete jest meczaca ...
2) wyniki - jakie w pipsach czy w $...
3) zalozmy ze ma aktualne wyniki - to ile ma brac taki nauczyciel...?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
2. tylko w $, pipsy sa bez znaczenia.andy11 pisze:
emisiek...
3. sa tacy, którzy uczą za darmo, jakiś czas temu namówiłem kolegę do tego typu usługi, miał 2 uczniów, kłopot z nimi był taki, że się "chcieli" ale sie słabo przykładali, ale on skorzystał bo uzyskał dystans do systemu i ulepszył wyniki (i więcej już tego nie potrzebuje), a kolega ma bardzo dobre wyniki i operuje dużą gotówką.
Badania traderów
to ma ci ktos pokazac ST ze zarobil 1milion $ a ty moze ale to powtarzam moze wykupisz u niego szkolenie...tak ..?eMisiek pisze:2. tylko w $, pipsy sa bez znaczenia.andy11 pisze:
emisiek...
3. sa tacy, którzy uczą za darmo, jakiś czas temu namówiłem kolegę do tego typu usługi, miał 2 uczniów, kłopot z nimi był taki, że się "chcieli" ale sie słabo przykładali, ale on skorzystał bo uzyskał dystans do systemu i ulepszył wyniki (i więcej już tego nie potrzebuje), a kolega ma bardzo dobre wyniki i operuje dużą gotówką.
do pewnego momentu.....
duza gotowka .... to pojecie wzgledne poniewaz dla jednego bedzie to 100zl a dla innego 1000zl ....a jeszcze dla innego xx zl...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Przyznam, że nie rozumiem o co Ci chodzi, starałem się odpowiedzieć na Twoje pytania, nie rozumiem starasz się podważyć moje odpowiedzi? Po co?andy11 pisze: to ma ci ktos pokazac ST ze zarobil 1milion $ a ty moze ale to powtarzam moze wykupisz u niego szkolenie...tak ..?
do pewnego momentu.....
duza gotowka .... to pojecie wzgledne poniewaz dla jednego bedzie to 100zl a dla innego 1000zl ....a jeszcze dla innego xx zl...
Sorry, znikam, życzę wszystkim uczestnikom miłego popołudnia
Badania traderów
Witam.
Sam proponuję szkolenia i nie jest to forma jedynie zarobkowa.
Co do zasadności szkoleń po przeczytaniu poprzednich postów to uważam że jest sensowność ich prowadzenia. Sam wziąłem udział w kilku w moim życiu i dwa odbyłem naprawdę dobre acz inne, natomiast jedno było bezwartościowe.
Czytanie książek jest przydatne ale mało wartościowe. Sam udział na szkoleniu powoduje ogromne skupienie i koncentrację. Do tego dochodzi filtrowanie informacji czego brakowało mi podczas czytania książek.
W książkach każda informacja jest tak samo ważna a przecież nie wszystkie informacje mają taką samą wagę.
I to jest poruszane podczas szkoleń LIVE.
Osobiście zajmuję się również szkoleniami jako uzupełnienie oferty, nie jest to główny cel ale bardzo ważna aktywność.
Polecę moją ofertę:
http://galeriazyskow.pl/szkolenia/
Pozdrawiam trederów.
Sam proponuję szkolenia i nie jest to forma jedynie zarobkowa.
Co do zasadności szkoleń po przeczytaniu poprzednich postów to uważam że jest sensowność ich prowadzenia. Sam wziąłem udział w kilku w moim życiu i dwa odbyłem naprawdę dobre acz inne, natomiast jedno było bezwartościowe.
Czytanie książek jest przydatne ale mało wartościowe. Sam udział na szkoleniu powoduje ogromne skupienie i koncentrację. Do tego dochodzi filtrowanie informacji czego brakowało mi podczas czytania książek.
W książkach każda informacja jest tak samo ważna a przecież nie wszystkie informacje mają taką samą wagę.
I to jest poruszane podczas szkoleń LIVE.
Osobiście zajmuję się również szkoleniami jako uzupełnienie oferty, nie jest to główny cel ale bardzo ważna aktywność.
Polecę moją ofertę:
http://galeriazyskow.pl/szkolenia/
Pozdrawiam trederów.
- BRE FX ECN
- Gaduła

Zapraszamy na szkolenia organizowane przez BRE FOREX ECN we współpracy z doświadczonym traderem rynku Forex - Michałem Wiśniewskim. Michał Wiśniewski od kilku lat jest profesjonalnym inwestorem na rynku Forex, Futures i Akcji, doświadczenie zdobywał na giełdach europejskich i amerykańskich (NYSE, Euronext, Liffe, ICE, CME, GPW).
Cykl szkoleń organizowanych w czerwcu obejmuje następujące tematy:
- 3 najważniejsze czynniki na rynku - Trend, Wsparcia, Dynamika Ceny
- Świece i ich układy, powtarzające się formacje
- Wskaźniki, Fale Elliotta, Poziomy Fibonacci
- Publikacje - Dane fundamentalne codziennie pojawiające sie na rynku
Więcej na temat szkoleń w BRE FOREX ECN można znaleźć na stronie: forex szkolenia
Cykl szkoleń organizowanych w czerwcu obejmuje następujące tematy:
- 3 najważniejsze czynniki na rynku - Trend, Wsparcia, Dynamika Ceny
- Świece i ich układy, powtarzające się formacje
- Wskaźniki, Fale Elliotta, Poziomy Fibonacci
- Publikacje - Dane fundamentalne codziennie pojawiające sie na rynku
Więcej na temat szkoleń w BRE FOREX ECN można znaleźć na stronie: forex szkolenia
Zapraszam na szkolenie prowadzone przez doświadczonego tradera z tego forum:
Znany i szanowany trader. Jest dla kilku traderów stąd wzorem do naśladowania i punktem odniesienia.
Udokumentowane wyniki – prawie dwa lata zarabiania tym systemem. Wyniki znajdziesz w tym wątku, mówią same za siebie:
http://forex-nawigator.biz/forum/archiwum-t16892.html
To propozycja dosłownie dla kilku osób, proszę napisać na priv czy istnieje możliwość dołączenia.Projekt trwa kilka miesięcy.
Znany i szanowany trader. Jest dla kilku traderów stąd wzorem do naśladowania i punktem odniesienia.
Udokumentowane wyniki – prawie dwa lata zarabiania tym systemem. Wyniki znajdziesz w tym wątku, mówią same za siebie:
http://forex-nawigator.biz/forum/archiwum-t16892.html
To propozycja dosłownie dla kilku osób, proszę napisać na priv czy istnieje możliwość dołączenia.Projekt trwa kilka miesięcy.
trzy ostatnie posty to reklamy powinny znajdować się w innym temacie!!!
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/