A taki pojedynek co ma dowieść , FX to nie dziki zachód , wyjdziemy damy sobie po strzale wszystko jasne. Z jednej strony rozumiem Brothera, chce danych szkolących, z drugiej, ktoś nie chce pokazać swoich danych. Tu jest pat, zawsze tych dwoje może się jakoś dogadać lub nie. Kiedyś jeden z userów pokazał swój sys, on na nim zarabiał, kilka osób próbowało , niby system a wynik inny itd. To samo będzie ze szkolącymi, czy za free czy za kase. Porównaj wyniki Brother z jednego z projektu który jest na zamkniętym forum. Nie ma i nie będzie systemu w stylu zielone i czerwone. Rynek to schematy , przynajmniej dla mnie, powtarzalne schematy. Brother, lansujesz swoje teorie co do FX jako prawdę ostateczną , AT , LT to wg. Ciebie jak to nazwałeś banały. W którymś poście się poprawiłeś i skorygowałeś troszkę. Rynek nie widzi LT czy formacji świecowych itd, ale jest statystyka, skoro masz trend spadkowy cena zachowuje się tak i tak , więc statystycznie po korekcie ruch jest kontynuowany i tyle. To samo tyczy się innych powtarzalnych setupów. Dlatego jak piszesz mi, że to nie wystarczy , że fundamenty i fundamenty , a reszta to banały itd to coś nie tak. Napisz wg. mnie to i to i nie ma sprawy. Wg. ciebie fundamenty są ważne, dla mnie banały. I kto ma rację ? Rację po części mamy obaj. Kwestia podejścia i oczekiwań z rynku. Mi na skalpie styknie min 40 pips na tydz, Tobie pewnie nie itd.
Co do wyników, swego czasu rozmawiałem z Akhem z Comparica. Planuję dłuższe wakacje albo sierpień może wrzesień. Jak się uda, to może powstanie mały projekt ( nie związany z niczym co się tyczy szkoleń

będziesz miał swoje wyniki zweryfikowane itd.
pozdrawiam
PS
Co do posta z nowym nickiem i gość od razu w temacie , takie posty powinny być usuwane. Jak nic multikonto.