Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Re: Szkolenia - Czy warto?

Nieprzeczytany post autor: brother »

tak_i pisze:
brother pisze:nigdy nie byłem na żadnym szkoleniu
brother pisze:Jednak znam "treść" szkoleń
Myślę, że ten cytat filmowy powinien pasować.

http://www.youtube.com/watch?v=mCajFZcxPEA
Świat jest mały przecież na forum większość osób ze sobą pisze więc się zna i to co niektórzy piszą o "legendach" nijak ma się do świata realnego gdzie te osoby są daleko za innymi z tego forum w sensie wiedzy i zarabiania na rynku forex. Nie będę przecież pisał kto mi powiedział, że ta czy inna legenda pytała jak zarabiać starszych kolegów i po chwili wystartowała z biznesem szkoleń, że inna sprzedaje darmowy wskaźnik, kolejna darmowy system itd, że ten i ten nie zarabia na fx ale też jest legendą navigatora. Sprawa wygląda tak, że nikt nie "sra do własnego gniazda" bo ma w tym oczywisty biznes, a ja sobie piszę co myślę i co wiem, bo nie muszę i nie mam zamiaru w ten biznes nigdy wchodzić. I potem się czyta jak ktoś pisze, że musiał gościa banować bo był taki natrętny i o podstawy non stop pytał, a potem ów jegomość szkoli :roll:
tak_i pisze: Brother, na jakiej podstawie zbudowałeś swoje negatywne przekonania na temat AT?
Czy są one wynikiem Twoich osobistych własnych zakończonych niepowodzeniem doświadczeń?

Pozdrawiam
AT jest czymś co wspomaga trading, rynek nie patrzy na LT czy SR w sensie oceny wartości waluty czy innego instrumentu. Tu obowiązuje prawo popytu i podaży, na cenę nie wpływa LT tylko określony mechanizm wynikający z określonych procesów jakie mają miejsce na rynku. Masz Abenomics, masz FEDOnomiks masz EBCnomics itd tak jak piszę poczytajcie posty 259, Greenhaze, Andyego, Reptila i innych bardziej zaawansowanych traderów żeby zorientować się dlaczego sama AT nic nie mówi o rynku. Przecież patrząc na AT widzisz jedynie historię i poziomy, które były, podaż czy popyt dawno mogła już stamtąd zniknąć. Przecież wycena USD czy EURO i innych walut nie polega na rysowaniu kresek na wykresie, jeżeli SNB podniesie podłogę na 1,30000 to będzie tyle i kropka żadna LT tego nie zatrzyma. Jeśli Bernanke wyjdzie i powie, że od dzisiaj zwijamy drukowanie USD to ten się umocni bo będzie go mniej, jeśli Chiny ogłoszą recesję to AUD spadnie następne 2000 pipsów bo na eksporcie do Chin w dużym stopniu opiera się ich gospodarka, jeżeli wybuchnie wojna w zatoce perskiej i na polach naftowych w Texasie będą huragany to cena ropy prawdopodobnie wzrośnie . Dopiero łączenie tego w jeden spójny "system" może coś o rynku powiedzieć. Oczywiście niektórzy nie patrzą na dane i opierają się na statystyce, ale to są zupełnie inne metody niż to co się na forum opisuje.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

RoboRaf
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: RoboRaf »

Microbi pisze:Kiedy zakładasz swój temat by nas oświecić jakie to błędy robimy z badziewnymi LT, S/R itd, pokaż jak się gra na Twoje fundamenty, jakiś dziennik może założysz, bo jak na razie to tylko nie da się,. trudne, wałki i nic więcej nie można się dowiedzieć po Twoich postach. To nic osobistego do Ciebie, bo prywatnie może klawy z Ciebie gość i całkiem sympatyczny :-)
Problem w tym, że brother nie ma co pokazać :oops: http://www.myfxbook.com/members/Brother ... do2/452418
Spadło 50% kapitału? :oops: Gdzie zarządzanie ryzykiem o którym tak gada? Gdzie te fundamenty? A tak beszta innych jak grają bez stop losa :wpale:

Dla mnie to on jest kolejny który chce zostać forumowym guru, nieomylnym teoretykiem besztajacym wszystkich którzy mają inne zdanie o forex niż on. Oczywiście od innych wymaga potwierdzenia swoich umiejętności, samemu nic nie pokazując.

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

Panowie czy my tu o Brotherze rozmawiamy?
Oczywiście od innych wymaga potwierdzenia swoich umiejętności, samemu nic nie pokazując.
A czy on szkoli? Ja bynajmniej o tym nie słyszałem.

To ze ktoś nie ma dyplomu automatycznie ma powodować ze ma siedzieć cicho i nie krytykować innych osób które kreują się na specjalistów a same nie chcą pokazać?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Widzę chłopaki, że brak odwagi cywilnej nowe konta musicie zakładać spoko. Na świecie istnieje coś takiego jak honorowe załatwienie sprawy, jeżeli któryś z was ma odwagę zapraszam na pojedynek. Mimo iż nie kreuję się na żadnego guru, nie szkolę, nie sprzedaje sygnałów, systemów i w sumie nie muszę niczego udowadniać , co wy na to ? oczywiście nie pod żadnymi nowymi nickami tylko pod swoimi starymi. Czekam na propozycje warunki do ustalenia brokera możemy losować oczywiście konta realne. Jest to wyzwanie dla szkolących i ich innych sprzedawców lub asystentów sprzedawców którzy w zamian za "szkolenia" chwalą je na forum itd.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

No i widzisz b jak to jest. Nikt z tobą się nie zmierzy. Piszą pod innymi nicami tchórze nic nie związanego z tematem. A kiedy wychodzi magiczne, Ty i Ja na realnych rachunkach to cisza. Serol chyba dał podobną gdzieś tam propozycję i nikt. Hehehehe

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

A taki pojedynek co ma dowieść , FX to nie dziki zachód , wyjdziemy damy sobie po strzale wszystko jasne. Z jednej strony rozumiem Brothera, chce danych szkolących, z drugiej, ktoś nie chce pokazać swoich danych. Tu jest pat, zawsze tych dwoje może się jakoś dogadać lub nie. Kiedyś jeden z userów pokazał swój sys, on na nim zarabiał, kilka osób próbowało , niby system a wynik inny itd. To samo będzie ze szkolącymi, czy za free czy za kase. Porównaj wyniki Brother z jednego z projektu który jest na zamkniętym forum. Nie ma i nie będzie systemu w stylu zielone i czerwone. Rynek to schematy , przynajmniej dla mnie, powtarzalne schematy. Brother, lansujesz swoje teorie co do FX jako prawdę ostateczną , AT , LT to wg. Ciebie jak to nazwałeś banały. W którymś poście się poprawiłeś i skorygowałeś troszkę. Rynek nie widzi LT czy formacji świecowych itd, ale jest statystyka, skoro masz trend spadkowy cena zachowuje się tak i tak , więc statystycznie po korekcie ruch jest kontynuowany i tyle. To samo tyczy się innych powtarzalnych setupów. Dlatego jak piszesz mi, że to nie wystarczy , że fundamenty i fundamenty , a reszta to banały itd to coś nie tak. Napisz wg. mnie to i to i nie ma sprawy. Wg. ciebie fundamenty są ważne, dla mnie banały. I kto ma rację ? Rację po części mamy obaj. Kwestia podejścia i oczekiwań z rynku. Mi na skalpie styknie min 40 pips na tydz, Tobie pewnie nie itd.

Co do wyników, swego czasu rozmawiałem z Akhem z Comparica. Planuję dłuższe wakacje albo sierpień może wrzesień. Jak się uda, to może powstanie mały projekt ( nie związany z niczym co się tyczy szkoleń :-) będziesz miał swoje wyniki zweryfikowane itd.

pozdrawiam

PS

Co do posta z nowym nickiem i gość od razu w temacie , takie posty powinny być usuwane. Jak nic multikonto.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Microbi pisze:A taki pojedynek co ma dowieść , FX to nie dziki zachód , wyjdziemy damy sobie po strzale wszystko jasne. Z jednej strony rozumiem Brothera, chce danych szkolących, z drugiej, ktoś nie chce pokazać swoich danych. Tu jest pat, zawsze tych dwoje może się jakoś dogadać lub nie. Kiedyś jeden z userów pokazał swój sys, on na nim zarabiał, kilka osób próbowało , niby system a wynik inny itd. To samo będzie ze szkolącymi, czy za free czy za kase. Porównaj wyniki Brother z jednego z projektu który jest na zamkniętym forum. Nie ma i nie będzie systemu w stylu zielone i czerwone. Rynek to schematy , przynajmniej dla mnie, powtarzalne schematy. Brother, lansujesz swoje teorie co do FX jako prawdę ostateczną , AT , LT to wg. Ciebie jak to nazwałeś banały. W którymś poście się poprawiłeś i skorygowałeś troszkę. Rynek nie widzi LT czy formacji świecowych itd, ale jest statystyka, skoro masz trend spadkowy cena zachowuje się tak i tak , więc statystycznie po korekcie ruch jest kontynuowany i tyle. To samo tyczy się innych powtarzalnych setupów. Dlatego jak piszesz mi, że to nie wystarczy , że fundamenty i fundamenty , a reszta to banały itd to coś nie tak. Napisz wg. mnie to i to i nie ma sprawy. Wg. ciebie fundamenty są ważne, dla mnie banały. I kto ma rację ? Rację po części mamy obaj. Kwestia podejścia i oczekiwań z rynku. Mi na skalpie styknie min 40 pips na tydz, Tobie pewnie nie itd.

Co do wyników, swego czasu rozmawiałem z Akhem z Comparica. Planuję dłuższe wakacje albo sierpień może wrzesień. Jak się uda, to może powstanie mały projekt ( nie związany z niczym co się tyczy szkoleń :-) będziesz miał swoje wyniki zweryfikowane itd.

pozdrawiam

PS

Co do posta z nowym nickiem i gość od razu w temacie , takie posty powinny być usuwane. Jak nic multikonto.
Microbi ale tu nie chodzi o moje, czy twoje odczucia odnośnie tego na co patrzy rynek tylko o fakty, a są one takie, że rynek patrzy na dane i nie możesz tego podważyć. Ja nie zamierzam się z nikim dogadywać bo jak mówię golenie leszcza na navigatorze mnie nie interesuje, dlatego nigdy nie będą pracował jako IB czy szkoleniowiec jak to czyni wiele osób na tym forum ot mój własny wybór :wink: Róbcie swoje ja będę robił swoje, na forum jest miejsce i dla tych i dla tych , choć tych drugich niestety jest niewielu. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Brother, oczywiście że rynek patrzy na dane, ale sam przyznasz, że można grać czysto technicznie nie patrząc na dane.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Microbi pisze:Brother, oczywiście że rynek patrzy na dane, ale sam przyznasz, że można grać czysto technicznie nie patrząc na dane.
O jakim sposobie gry mówisz, tym lansowanym na forum przez kilka osób szkolących z Linii trendu? z tego co było wielokrotnie pisanie dziennik Mr.Yogiego zakończył się "katastrofą" jak to swego czasu pisał jeden z naszych forumowych kolegów. Gdzieś na innym forum również znajduje się bardzo negatywny wpis dotyczący właśnie Technicznego podejście do rynku na tym szkoleniu.

Czy można zarabiać nie patrząc na dane? jak najbardziej tak, ale to "Dramatycznie" inne podejście do fx :wink:

Jeśli masz jakieś konkretne argumenty i statystykę potwierdzającą uzyskanie przewagi dzięki grze w oparciu o rozpowszechnianie metody lekkiego i łatwego tradingu możliwego do nauczenia jak to często piszesz w kilka dni to o takie poproszę, jak piszę możemy dyskutować i spierać się na argumenty, a nie na zasadzie "to jest proste".

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Brother, proste w założeniu, a nie ze 3 dni i kosisz . Każdy ma swoje poglądy. I nie miałem tu na myśli akurat żadnej konkretnej techniki. Na forum ogólnie jest 99% negatywnych opinii na temat wszystkiego. Dla mnie granie na fundamentach jest dramatyczne , no ale każdy ma swoje doświadczenia. Ktoś kto gra na małych TF , granie pod dane jest nie istotne. Takie jest moje zdanie , być może kiedyś je zmienię, krowa nie zmienia poglądów ( ponoć ) ale na ten moment nie wydaje mi się.

ODPOWIEDZ