Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Szkolenia - Czy warto?

Nieprzeczytany post autor: blist »

dlugo mnie bylo na forum. otoz moje doswiadczenia z rynkiem forex powoli sie koncza. przeszedlem kilka szkolen z forexu, m.in. szkolenie M.Kuracha, R.Minera i mam jeden wniosek, nie da sie zarabiac na forexie regularnie, np 30% w skali roku. z rynkami mam 20 lat doczynienia, zaczalem od polskich akcji, potem kontrakty na w20 az po forex. jesli chodzi o akcje to juz wg mnie jest duzo wiecej do zarobienia niz na forexie.
przez te lata newrowych zagran na forexie trafilem na spokojna metode zarabiania regularnego. gram ta metoda od kilku miesiecy z pelnym spkojem i zadowoleniem z kazdego (jak do tej pory) trafnego zagrania. metoda oferuje regularne zyski w skali roku ok 30-60% i polega na sprzedawaniu opcji na towary.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Dzisiaj rozesłane zostały mail-e z informacją do osób, które brały udział w bezpłatnym webinarze, że szkolenie płatne prowadzone (przez Rafała Glinickiego i Gavin Holmes) na temat VSA w Warszawie 9-10 marca 2013 będzie kosztowało 560 zł. Wpłata do 11.01.2013. Czy ktoś z forumowiczów miał przyjemność być na jakimś szkoleniu któregoś z tych Panów? Dziękuję za wymianę doświadczeń.

Awatar użytkownika
NicDoStracenia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NicDoStracenia »

blist pisze: metoda oferuje regularne zyski w skali roku ok 30-60% i polega na sprzedawaniu opcji na towary.
czyli bierzesz na siebie cale ryzyko, ktorego zapewne w zaden sposob nie hedzujesz? to typowe zagranie funduszy w czasach prosperity, ktore umozliwiwa "pobicie" rynku, tylko co sie stanie kiedy cena pojdzie w druga strone? zbankrutujesz?
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers

blist
Stały bywalec
Stały bywalec

NicDoStracenia pisze:
blist pisze: metoda oferuje regularne zyski w skali roku ok 30-60% i polega na sprzedawaniu opcji na towary.
czyli bierzesz na siebie cale ryzyko, ktorego zapewne w zaden sposob nie hedzujesz? to typowe zagranie funduszy w czasach prosperity, ktore umozliwiwa "pobicie" rynku, tylko co sie stanie kiedy cena pojdzie w druga strone? zbankrutujesz?
No wlasnie nic sie nie stanie. Dobierasz tak parametry opcji ze sa b.male szanse aby rynek spadl np. o 30% w jakims okreslonym czasie. Atutem opcji jest wlasnie czas, ktory gra na nasza korzysc.

-- Dodano: pt 25-01-2013, 8:43 --
jamesfisher pisze:Dzisiaj rozesłane zostały mail-e z informacją do osób, które brały udział w bezpłatnym webinarze, że szkolenie płatne prowadzone (przez Rafała Glinickiego i Gavin Holmes) na temat VSA w Warszawie 9-10 marca 2013 będzie kosztowało 560 zł. Wpłata do 11.01.2013. Czy ktoś z forumowiczów miał przyjemność być na jakimś szkoleniu któregoś z tych Panów? Dziękuję za wymianę doświadczeń.
Moim zdaniem podkreslam nie warto. Bylem kilka lat temu na szkoleniu u p.Rafala i nic jak do tej pory nie zarobilem. A metoda byla wtedy jak swiety graal, teraz modna jest nowa metoda - VSA, tamta juz mniej. Panowie robia dobre wrazenie na nowicjuszach, maja dobry marketing swoich osobowosci, aby nabic im na kolejny kapital startowy. A co sie stalo z poprzednim kapitalem? Niech dadza dowody...

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Jednak chyba najlepiej jest samemu sie uczyć :)
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Nauczycielforex
Bywalec
Bywalec

Re:

Nieprzeczytany post autor: Nauczycielforex »

Mavratus pisze:Twoim zdaniem powinno się je robić za darmo skoro ma się kasę z FX ?
Słuszne pytanie :) Niby dlaczego profesor nie powinien pobierać zapłatę? Czy nie jest tak, że gdy za coś zapłacisz słuszną cenę, to zaczynasz traktować to poważnie?

blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Re:

Nauczycielforex pisze:
Mavratus pisze:Twoim zdaniem powinno się je robić za darmo skoro ma się kasę z FX ?
Słuszne pytanie :) Niby dlaczego profesor nie powinien pobierać zapłatę? Czy nie jest tak, że gdy za coś zapłacisz słuszną cenę, to zaczynasz traktować to poważnie?
Po pierwsze to daleko szkoleniowcom do profesorow. Sprzedaja wiedze wyssana z palca, a dokladnie wiedze od amerykanskich czy angielskich tworcow nowych pojec typu VSA czy SM. Poza tym cena za szkolenia czesto jest przesadzona, ale dobrym marketingiem mozna sprzedac wszystko. Kasuja nawet kilkanascie tys za tzw szkolenia indywidualne!!! Obłęd!!

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

widze duzo skatowanych przez " Pana Rynek"...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

andy11 pisze:widze duzo skatowanych przez " Pana Rynek"...
Andy czy wiesz co się na takich szkoleniach sprzedaje? bo jeśli nie to proszę nie zabieraj głosu, ja wiem co sprzedają i jak swoją karierę zaczynali (pisze tu o ogóle szkolących z tego forum). Chyba zdajesz sobie sprawę, że takim wpisem propagujesz ten proceder, przy okazji cieszą się IB i broki bo szkolący w dużej mierze przyczyniają się do tego, że ludzie wierzą w przeróżne brednie na temat tego jak się rynek porusza i co nim kieruje, mamieni obietnicami szybkich i regularnych zarobków wrzucają kasę na rynek. Skoro piszesz, że broker to zło to może spojrzyj na to również i z tej strony. Poza tym, ŻADEN nigdy nie zaprezentował wyników swojej gry, a przecież zarabiający szkoleniowiec miałby wielu klientów.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

brother pisze:
andy11 pisze:widze duzo skatowanych przez " Pana Rynek"...
Andy czy wiesz co się na takich szkoleniach sprzedaje? bo jeśli nie to proszę nie zabieraj głosu, ja wiem co sprzedają i jak swoją karierę zaczynali (pisze tu o ogóle szkolących z tego forum). Chyba zdajesz sobie sprawę, że takim wpisem propagujesz ten proceder, przy okazji cieszą się IB i broki bo szkolący w dużej mierze przyczyniają się do tego, że ludzie wierzą w przeróżne brednie na temat tego jak się rynek porusza i co nim kieruje, mamieni obietnicami szybkich i regularnych zarobków wrzucają kasę na rynek. Skoro piszesz, że broker to zło to może spojrzyj na to również i z tej strony. Poza tym, ŻADEN nigdy nie zaprezentował wyników swojej gry, a przecież zarabiający szkoleniowiec miałby wielu klientów.
Brother...
niestety musze cie zmartwic ale wiem sprzedaja na szkoleniach... a zabierac glos moge poniewaz to wolny kraj i kazdemu wolno swoje przemyslenia przekazywac ( akurat tuutaj za pomoca tego forum0...

szkolenia (pod roznymi nazwami i trescia) to taki sam produkt jak jablka czy ziemniaki...,

mam gdzies IB i brokow ... a to ze glosza herezje to nie mnie sie tym zajmowac , moze kiedys ich ktos za to rozgrzeszy...

oczywiscie ze twierdze ze brokerzy to zlo - jedni w wikeszej mierze a drudzy w mniejszej - patrza tylka jak wyrabac klienta ( przykladow jest wiele i byly poruuszane na tym forum wielokrotnie...)

to ze szkoleniowcy nie prezentuja swoich wynikow to przeciez nie moja wina..(moze nie maja sie czym pochwalic , moze ciagle przegrywaja a moze nie graja... nie wiem )
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

ODPOWIEDZ