Czy ma to jakieś znaczenie
Najlepszy broker/model pod wybijanie kursu.
- ForexTig3r
- Maniak

Najlepszy broker/model pod wybijanie kursu.
W jakim modelu, u jakiego brokera najlepiej trejdować jak ma się duży kapitał i chce się wkraczać w ważnych miejscach oporu popytu/podaży powodować odbicia 
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Re: Najlepszy broker/model pod wybijanie kursu.
Nie bardzo Cię rozumiem. Co to znaczy: oporu popytu/podaży powodować odbicia
Chcesz grać po odbicia czy wybicia. Bo grając pod odbicia czyli zleceniami limit najlepiej będzie w LMAX ze względu na jego specyfikę (zlecenia są w arkuszu i są realizowane po założonej cenie w przeciwieństwie do brokerów ECN/STP gdzie zlecenia te sa przekazywane do LP i szukają dopiero realizacji. O brokerach MM nie wspominam).
Natomiast jeśli chodzi Ci o grę na wybicia to wszędzie dużym kapitałem będziesz miał problem. Gdyby tak nie było i zlecenia były realizowane bez poślizgów, albo z małymi to byłbym już bardzo bogaty
Chcesz grać po odbicia czy wybicia. Bo grając pod odbicia czyli zleceniami limit najlepiej będzie w LMAX ze względu na jego specyfikę (zlecenia są w arkuszu i są realizowane po założonej cenie w przeciwieństwie do brokerów ECN/STP gdzie zlecenia te sa przekazywane do LP i szukają dopiero realizacji. O brokerach MM nie wspominam).
Natomiast jeśli chodzi Ci o grę na wybicia to wszędzie dużym kapitałem będziesz miał problem. Gdyby tak nie było i zlecenia były realizowane bez poślizgów, albo z małymi to byłbym już bardzo bogaty
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Tutaj chyba chodzi o to, gdzie można handlować tak aby (jak się ma miliardy na koncie) Twoje transakcje były widoczne na rynku. Czyli Pan ForexTiger chce ruszać rynkiem. 
- daromanchester
- Przyjaciel Forum

Nyxa na jednym forum które się tutaj reklamowało umawiali się na ruszeniem rynkiem w kilkudziesięciu.
I wierzyli że im się uda
I wierzyli że im się uda
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
daromanchester pisze:Nyxa na jednym forum które się tutaj reklamowało umawiali się na ruszeniem rynkiem w kilkudziesięciu.
I wierzyli że im się uda
Może udało im się kilka razy jak trafili w jakąś świeczkę na M1?
- ZielonaMgielka
- Maniak

Zawsze mozna wrzucic locisza na nowe high/low na futures i wyrysowac nowego tickadaromanchester pisze:Nyxa na jednym forum które się tutaj reklamowało umawiali się na ruszeniem rynkiem w kilkudziesięciu.
I wierzyli że im się uda
- daromanchester
- Przyjaciel Forum

Lepiej niech spróbują takie coś napisać po MT4ZielonaMgielka pisze: Zawsze mozna wrzucic locisza na nowe high/low na futures i wyrysowac nowego ticka
http://youtu.be/xOCurBYI_gY
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
- ForexTig3r
- Maniak

Dzięki wielkie.
Takie 200k na dźwigni 1:500 to jest ponad 100mln (tylko że pln
), i ani pipsa 
Ja raz 30k na EJ dźwignia 1:500 posunąłem to poleciało 300pipów, ale ile w tym mojej zasługi tego nie wiem.
Daro nie mogłeś czegoś krótszego wrzucić
Nie jestem tutaj tak długo jak Ty więc nie wiem, czy Ty kiedyś grałeś na FX, bo jak widzę to tylko w OT zabierasz głównie głos.
Stwierdziłeś, że na FX zarobić nie da rady
-- Dodano: 24 maja 2013, 22:42 --

A jak masz oczekującego limita na ECN to nie jest jak z arkusza
Takie 200k na dźwigni 1:500 to jest ponad 100mln (tylko że pln
Ja raz 30k na EJ dźwignia 1:500 posunąłem to poleciało 300pipów, ale ile w tym mojej zasługi tego nie wiem.
Daro nie mogłeś czegoś krótszego wrzucić
Nie jestem tutaj tak długo jak Ty więc nie wiem, czy Ty kiedyś grałeś na FX, bo jak widzę to tylko w OT zabierasz głównie głos.
Stwierdziłeś, że na FX zarobić nie da rady
-- Dodano: 24 maja 2013, 22:42 --
A co to LPAkhh pisze:Nie bardzo Cię rozumiem. Co to znaczy: oporu popytu/podaży powodować odbicia
A jak masz oczekującego limita na ECN to nie jest jak z arkusza
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- ZielonaMgielka
- Maniak

FT, Ty sobie jaja robisz czy piszesz powaznie?ForexTig3r pisze: Ja raz 30k na EJ dźwignia 1:500 posunąłem to poleciało 300pipów, ale ile w tym mojej zasługi tego nie wiem.
Ta, ten ostatni post to jeden wielki żart i nieporozumienie ;-)