Najlepszy broker/model pod wybijanie kursu.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Re: Najlepszy broker/model pod wybijanie kursu.

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ja raz 30k na EJ dźwignia 1:500 posunąłem to poleciało 300pipów, ale ile w tym mojej zasługi tego nie wiem.
2118 postów bez komentarza
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

venom inside you

Nieprzeczytany post autor: venom inside you »

ForexTig3r pisze:W jakim modelu, u jakiego brokera najlepiej trejdować jak ma się duży kapitał i chce się wkraczać w ważnych miejscach oporu popytu/podaży powodować odbicia :?:

Czy ma to jakieś znaczenie :?:

Co rozumiesz poprzez odbicie, zmianę kursu o jeden tick czy o więcej ? zobacz u jakiegoś brokerka na ile milionów wiszą zlecenia na danych poziomach cenowych, teraz jeszcze dobrze mieć świadomość że jest to niemierzalne bo takich danych nie ma dla całego kapitału. Ale zakładam ;) że masz takie pieniądze w skarbonce że jak je wpłacisz To jesteś w stanie podkupować na tyle by coś ruszyć :D to ile masz tego kapitału by nie być dawcą płynności dla tych którzy czekają by wziąć to co im oferujesz i może oddać wtedy kiedy będzie im się opłacało ?. Oczywiście nie odpowiadaj mi tylko sam sobie.

I takie są konsekwencje kiedy mapety wychodzą po za DT, odsłania się poziom wiedzy. Kulejąca merytoryka za to jakie emocje i ekscytacja w poznawaniu FX ;).
ForexTig3r pisze:O, ja pier*le, przypomniałem sobie jak ekscytująco jest na ejku....
ForexTig3r pisze:Żebyś Ty widział jakimi ja pozycja mia na demie ostatnio mogłem się pochwalić.
Powyżej 7 zer było zarobku na GBPJPY

odpowiadając na pytanie
nie ma to znaczenia ale możesz sprawdzić np. LMAX albo Currenex.
miłych zarobków ;). Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

ale wy krytykanci tez nie blyszczycie, zadano konkretne pytanie, " jesli mam duza kase , to gdzie grac, zeby mialo to wplyw na realny kurs", i druga strona tego watku, a odpowiedzi nie ma, tylko beka, ze ktos chce zmieniac kurs, moderatorscy geniusze usuneli zz, wiec napisze za niego, CME, pisal o tym zreszta tu na forum juz nie pamietam gdzie przedstawiciel BOS, ze tamtejsze notowania maja realny wplyw na kurs walut, z bardzo prostego powodu, konkretny kapital scentralizowany w jednym miejscu, ale tak samo jak kpiarze watpie abys dysponowal kasa potrzebna do pchniecia jakiejkolwiek waluty, i dlatego na twoim miejscu nie zawracalbym sobie glowy

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

sureshot głupie pytanie bo temat wpływu planktonu na rynek już był wielokrotnie wałkowany.
Poruszanie go oznacza totalny brak znajomości tematu albo kompletną ignorancję.
Jak przyjdę do kantoru to przy 10k usd już ruszę kursem..... w kantorze :)
Wystarczy byle jaki broker z level2 żeby zdać sobie sprawę ile trzeba kasy żeby ruszyć cenę o 1 pips.
Jak ktoś chce ruszać rynkiem to niech się zainteresuje bitcoinem tam głębokość jest taka że przy 1k btc rysujemy ładne świeczki jak chcemy.
Tam na godzinę płynność to kilkaset btc więc możemy przy odpowiednim kapitale rysować swoje inicjały na wykresie :mrgreen:
ForexTig3r pojechałeś ostro, bez komentarza.....
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

sureshot pisze:ale wy krytykanci tez nie blyszczycie, zadano konkretne pytanie, " jesli mam duza kase , to gdzie grac, zeby mialo to wplyw na realny kurs", i druga strona tego watku, a odpowiedzi nie ma, tylko beka, ze ktos chce zmieniac kurs, moderatorscy geniusze usuneli zz, wiec napisze za niego, CME, pisal o tym zreszta tu na forum juz nie pamietam gdzie przedstawiciel BOS, ze tamtejsze notowania maja realny wplyw na kurs walut, z bardzo prostego powodu, konkretny kapital scentralizowany w jednym miejscu, ale tak samo jak kpiarze watpie abys dysponowal kasa potrzebna do pchniecia jakiejkolwiek waluty, i dlatego na twoim miejscu nie zawracalbym sobie glowy

Obrót na walutach na CME to około 125mld dzienne. Podobne wartości są na EBS i Thomson Reuters. Brokerzy detaliczni w sumie to około 2 razy więcej. Do tego dochodzi rynek bankowy z około 2,5 biliona. Do tego dochodzą liczby jeszcze kilku większych brokerów (FXall, ICE) W sumie mamy około 3,5biliona na tą chwilę.

CME jednak wydaje się być za małe z mniej niż 4% udziały w rynku żeby o czymś decydować.

Natomiast możemy się pobawić.

Weźmy jedną z walut, która stanowi około 5% obrotu (może być to EUR/JPY - nie wiadomo dokładnie ile ma, ale może to być zbliżona do prawdy liczba)

Potraktujmy rynek idealnie. Czyli 3,5biliona to realna kwota z czego cokolwiek wrzucone na rynek trafia do niego.
5% z 3,5biliona to 175 miliardów.
Taki mamy dzienny obrót.

Znowu załóżmy idealnie, że obrót rozkłada się w miarę proporcjonalnie. Czyli na godzinę jest to około 7 miliardów. Czyli jakieś 100milionów na minutę co daje jakieś 1000 lotów.

Załóżmy znowu, że obrót rozkłada się proporcjonalnie (nie jest tak że większość odbywa się na ważnych poziomach). Tak więc w minutę mamy świecie po kilka pipsów. Żeby przeważyć szalę w jedną stronę trzeba rzucić na rynek te kilkaset lotów w celu szarpnięcia w jedną stronę. Na jednej z walut mających te 5% obrotu.

Im mniej ważna para, im mniej ważny poziom, im gorsza godzina tym nasza teoretyczna ingerencja w rynek może być większa.

To takie rozważania teoretyczne oparte tylko na wolumenie jaki jest na rynku.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Akhh - ładnie rozpisane, tylko w takim razie jak interpretować "pozycje dużych graczy" z setupem za 100 lotów :wink:
No i najważniejsze - kto ładuje tą kasę którą widzimy na wykresie, bo skoro jest świeczka, znaczy że kasa była obrócona.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

Akhh nie pisalem o decudujacym wplywie, ale wplywie, swoja droga no wlasnie najbardziej szkoda, ze na forum, nie ma kogos z kilkunastoma miliardami $ wolnej gotowki, ktore w ramach eksperymentu moglby wrzucic na cme i sprawdzic, jaka bylaby reakcja na naszych poczciwych mt4 , gdyby zaczal tam ostro kupowac euro :):)

hitman0606
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: hitman0606 »

Polecam tego brokera, na dodatek oferują 10$ bez depozytu tak więc warto spróbować.
www.icvector.com

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

hitman0606 pisze:Polecam tego brokera, na dodatek oferują 10$ bez depozytu tak więc warto spróbować.
http://www.icvector.com
Już zakładam konto. Zawsze marzyłem o wybijaniu SL graczom z DT. :lol:
Pozdrawiam

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

W TVN CNBC wypowiadał się analityk z jakiegoś polskiego domu maklerskiego. Mówił, że był świadkiem sprzedaży 700mln euro. Ruch był niższy niż 1 euro cent. Nie mówił jednak nic o godzinie w jakiej doszło do transakcji, a myślę, że ma to decydujące znaczenie, Tak samo jak miejsce ceny na wykresie w momencie sprzedaży. Przypuszczam,że jeśli byłoby pod jakimś znaczącym oporem, to może wcale nie ruszyli rynkiem a zlecenia oczekujące mogły pomóc.

ODPOWIEDZ