Najlepszy broker/model pod wybijanie kursu.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Najlepszy broker/model pod wybijanie kursu.

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

W jakim modelu, u jakiego brokera najlepiej trejdować jak ma się duży kapitał i chce się wkraczać w ważnych miejscach oporu popytu/podaży powodować odbicia :?:

Czy ma to jakieś znaczenie :?:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Najlepszy broker/model pod wybijanie kursu.

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Nie bardzo Cię rozumiem. Co to znaczy: oporu popytu/podaży powodować odbicia
Chcesz grać po odbicia czy wybicia. Bo grając pod odbicia czyli zleceniami limit najlepiej będzie w LMAX ze względu na jego specyfikę (zlecenia są w arkuszu i są realizowane po założonej cenie w przeciwieństwie do brokerów ECN/STP gdzie zlecenia te sa przekazywane do LP i szukają dopiero realizacji. O brokerach MM nie wspominam).

Natomiast jeśli chodzi Ci o grę na wybicia to wszędzie dużym kapitałem będziesz miał problem. Gdyby tak nie było i zlecenia były realizowane bez poślizgów, albo z małymi to byłbym już bardzo bogaty ;)
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Nyxa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nyxa »

Tutaj chyba chodzi o to, gdzie można handlować tak aby (jak się ma miliardy na koncie) Twoje transakcje były widoczne na rynku. Czyli Pan ForexTiger chce ruszać rynkiem. :D

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Nyxa na jednym forum które się tutaj reklamowało umawiali się na ruszeniem rynkiem w kilkudziesięciu.
I wierzyli że im się uda :D
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Nyxa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nyxa »

daromanchester pisze:Nyxa na jednym forum które się tutaj reklamowało umawiali się na ruszeniem rynkiem w kilkudziesięciu.

Może udało im się kilka razy jak trafili w jakąś świeczkę na M1? :D Ale plus dla nich za wiarę w siebie. :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

daromanchester pisze:Nyxa na jednym forum które się tutaj reklamowało umawiali się na ruszeniem rynkiem w kilkudziesięciu.
Zawsze mozna wrzucic locisza na nowe high/low na futures i wyrysowac nowego ticka :)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

ZielonaMgielka pisze: Zawsze mozna wrzucic locisza na nowe high/low na futures i wyrysowac nowego ticka :)
Lepiej niech spróbują takie coś napisać po MT4
http://youtu.be/xOCurBYI_gY

:509:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Dzięki wielkie.
Takie 200k na dźwigni 1:500 to jest ponad 100mln (tylko że pln :( ), i ani pipsa :?:
Ja raz 30k na EJ dźwignia 1:500 posunąłem to poleciało 300pipów, ale ile w tym mojej zasługi tego nie wiem.

Daro nie mogłeś czegoś krótszego wrzucić :?:
Nie jestem tutaj tak długo jak Ty więc nie wiem, czy Ty kiedyś grałeś na FX, bo jak widzę to tylko w OT zabierasz głównie głos.
Stwierdziłeś, że na FX zarobić nie da rady :?:

-- Dodano: 24 maja 2013, 22:42 --
Akhh pisze:Nie bardzo Cię rozumiem. Co to znaczy: oporu popytu/podaży powodować odbicia
Chcesz grać po odbicia czy wybicia. Bo grając pod odbicia czyli zleceniami limit najlepiej będzie w LMAX ze względu na jego specyfikę (zlecenia są w arkuszu i są realizowane po założonej cenie w przeciwieństwie do brokerów ECN/STP gdzie zlecenia te sa przekazywane do LP i szukają dopiero realizacji. O brokerach MM nie wspominam).

Natomiast jeśli chodzi Ci o grę na wybicia to wszędzie dużym kapitałem będziesz miał problem. Gdyby tak nie było i zlecenia były realizowane bez poślizgów, albo z małymi to byłbym już bardzo bogaty ;)
A co to LP :?:
A jak masz oczekującego limita na ECN to nie jest jak z arkusza :?:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

ForexTig3r pisze: Ja raz 30k na EJ dźwignia 1:500 posunąłem to poleciało 300pipów, ale ile w tym mojej zasługi tego nie wiem.
FT, Ty sobie jaja robisz czy piszesz powaznie?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ta, ten ostatni post to jeden wielki żart i nieporozumienie ;-)

ODPOWIEDZ