OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

Pablo90 pisze: Mam nadzieję, że mogę także liczyć na waszą pomoc i pomysłowość w zakresie ulepszania EA
:) w tym temacie to ja raczej nie pomogę "bo ja sem prosty chłopak z biednych przedmieść " :wink:

Pablo90 pisze:Acha i oczywiście jak tylko EA zostanie odpowiednio dopracowane zostanie umieszczone na forum.
no ja myśle :D

Pablo90 pisze:Przejrzałem te EA wcześniej, ale szczerze mówiąc wolę napisać własny EA od podstaw, bo przynajmniej znam każdy szczegół jego działania. Sporo czasu zajęło by mi też analizowanie samego kodu i wszelkie modyfikacje byłby dla mnie znacznie trudniejsze do zrealizowania.
czytając takie posty to aż w sercu się raźniej robi i recę same do oklasków się zbierają... :D
Mogę życzyć spokojnej i owocnej pracy Pablo:D

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

zero1

:P według mnie miałeś za późno wejście spójrrz na swój wykres mogłeś wejść o świeczke bliżej czyli o 4h wcześniej tam AC i AO już miały ładny zielony kolor a stoch był w "równowadze" miałbyś z tego więcej pozytku w postaci pipsów i oddaliłbyś swój potencjalny SL

Pozdrawiam :P
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

na platformie z ODL tak to wygladało :

na 1h o 13.00 (czas ODL) sygnał potwierdzający wejście na long USDJPY przy 103,11
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

:P JaguarII chyba nie tylko ty korzystasz z układu 4h+1h
właśnie przeglądałem sobie wewnętrzne forum Ozfx i znalazłem gościa co tak samo jak ty praktykuje ten układ...

http://www.ozfx.com.au/forum/viewtopic.php?f=3&t=545

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Przeciez Jaguar napisal skad pomysl i nawet linka podal :P

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Tak czytałem...Inspiracje do "modelu 4h+1h" dało mi przeglądanie i szukanie na forum OzFx ciekawych filtrów i opisów innych wersji systemu Ozfx dla ulepszenia i ciagłej optymalizacji oryginału (który sam w sobie nie ma nic do zarzucenia) tym samym dla wiekszych korzyści w postaci profitów...

Na forum Oz było duzo różnego rodzaju filtrów , wersji modeli w postaci np4h+30M a nawet 4h+dwa inne TF ale żaden z nich nie przemawiał do mnie w sposób jednoznaczny zadawalający .Więc zacząłem testować metodą prób i błędów model 4h+1h i osobiscie jestem z niego bardzo zadowolony bo jest efektywny,profitowy pozwala ustalić precyzyjne wejścia,czasami wyeliminować niepotrzebny szum cenowy i czytelny,to jest moje subiektywne zdanie na podstawie analiz oraz przeprowadzonych transakcji ale to że odpowiada mi nie oznacza że bedzie odpowiadał komus innemu (tak na prawdę każdy osobiście musi znaleźć złoty środek)...

Co do gościa z forum Oz to stosuje on jeszcze do modelu 4h+1h parabolic sar oraz heikin ashi.O ile heikin ashi jestem jeszcze w stanie zrozumieć o tyle Parabolic sar juz nie.Uwazam że jest on absolutnie niepotrzebny...Po co robić :?: z czytelnego systemu choinkę filtrów która tak na prawdę moze nam ograniczać bardzo pewne profitowe wejścia tym bardziej że psar nic nie wnosi do systemu albo przynajmniej niewiele.. :?:
:D

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

jaguarII pisze:Co do gościa z forum Oz to stosuje on jeszcze do modelu 4h+1h parabolic sar oraz heikin ashi.O ile heikin ashi jestem jeszcze w stanie zrozumieć o tyle Parabolic sar juz nie.Uwazam że jest on absolutnie niepotrzebny...Po co robić z czytelnego systemu choinkę filtrów która tak na prawdę moze nam ograniczać bardzo pewne profitowe wejścia tym bardziej że psar nic nie wnosi do systemu albo przynajmniej niewiele.
Może dla niego to jest właśnie odpowiedni model,taki złoty graal :wink: taka osobliwa filozofia tego systemu...
Oryginał w swojej czystej postaci jest wystarczajacy którego praktykując mozna spokojnie zarobić,filtry są po to aby wyeliminować fałszywe sygnały ale w tym systemie chyba przede wszystkim zeby uzyskać jak najwięcej profitów ktoś napisał zeby podać % skuteczność tego sysu ale tak na prawdę liczy się jego zyskowność zresztą Yankee to dobitnie napisał w poprzednich postach... :P

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

A jak sobie radzicie z zmianą koloru wskaźnika w czasie ruchów na danej świecy? Wchodzicie zaraz jak pojawi się sygnał, czy dopiero na następnej świecy?
I czy ktoś w ogóle stosuje to MM z trzema pozycjami i stopniowym ich zamykaniu?

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

galileo pisze: taka osobliwa filozofia tego systemu
dobre :D

Można by powiedzieć ze filozofia systemu OzFx opiera się na 3 podstawowych ponizszych zasadach:

1.Bez dwóch zdań sercem systemu sa AC i AO w swojej oryginalnej postaci,które działają w mysl głownych zasad systemu.

2.Kluczem do tego systemu ,takim krwiobiegiem jest Stoch,pokazujacy nam kierunek działania rynku oraz obrazujacy rynek w postaci lokalnego wyprzedania/wykupienia tegoż rynku (nie musi to byc Stoch,również dobrze moze to byc inny oscylator jak np. spokrewniony z nim %Williams.

3.Dodatkami do systemu są róznego rodzaju filtry w postaci MA,CCI,Fibo,Pivotów itp..oraz w wersji róznych modeli (4h+...n...1h).Zadaniem filtrów jest nie tylko wyłapanie fałszywych sygnałów i odseparowanie ich od potencjalnych wejść,ale takze zwiększeniu zyskowności transakcji chocby poprzez wyeliminowanie "szumu"(np. przez precyzyjne wejścia)
galileo pisze:złoty graal
co do Grala (nie ma takiego :wink: ) to ja takiego chyba znalazłem nie jest on może złoty ale na pewno kolorowy :) wazne ze przynosi profity

Dodano po 8 minutach:
Pablo90 pisze:A jak sobie radzicie z zmianą koloru wskaźnika w czasie ruchów na danej świecy? Wchodzicie zaraz jak pojawi się sygnał, czy dopiero na następnej świecy?
I czy ktoś w ogóle stosuje to MM z trzema pozycjami i stopniowym ich zamykaniu?
obserwuje główny TF-4H i wspieram się 1H jak nagle sie zmieni na 4h to patrze jak się zachowuje nizszy TF (takie miejsce ma podczas gwałtownych zmian ceny spowodowane jakims fundamentem)

co do MM to stosuje zazwyczaj min30<SL<50 1TP 2x wiekszy od SL a 2TP wtedy kiedy zmienia sie sygnał na przeciwny korzystam tylko z 2 pozycji MM ale tylko z 1pozycji jak widzę że wskaźniki ząwracają szybko wychodzę.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

w załaczniku załączam bardzo fajny wskaznik ktory w połączeniu ze wskznikiem VQ poakze zasade działania tego systemu nawet laikowi

// VQ tez dodane

a wyglada to mniej wiecej tak.......

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ