BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

ja niestety wyszedłem z pozycji nie chcą iść nie wiem czemu ładnie rano wyglądało wszystko a teraz pierprzone usa coś motają, jedną pozycję zostawiam z jednej wyszedłem
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Ja dopiero wróciłem więc poza aud usd nic nie brałem.
Początkowo tp miałem bardzo wysoko co widać na moim poprzednim screenie. Potem przestawiłem trejd na be i zmniejszyłem tp. Stwierdziłem, że szkoda byłoby żeby mnie wyzerowali a obserwować co robią nie mogłem. Przed wyjściem wszedłem jeszcze na platformę bo nie podobało mi się m15. Jak dla mnie zrobili tam fbo więc stwierdziłem, że szykują się do odwrotu. Nie chciałem jednak zamykać bo profit nie był już zbyt satysfakcjonujący a jeśli faktycznie mieli zawracać to powinni to potwierdzić zl-ką na szczycie i faktycznie to zrobili, wrócili do tej Zl na szczycie z m15 i wtedy zamknąłem. Może tylko szukałem pretekstu żeby wyjść z tego trejdu, sam nie wiem. Często łapię się na tym, że widzę to co chciałbym zobaczyć a jak coś mi nie wyjdzie to na historii patrzę na to inaczej tzn. czymś się tam zasugeruję i znajduję tylko to co mi pasuje a sprzecznych sygnałów to już nie widzę :D
Screen z m15.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

pozytyw zobacz jednak chyba Twój pierwotny SL by wytrzymał

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Witam.
Tak, wytrzymałby. TP jednak też miałem wyżej.
Dopiero wróciłem więc dziś już nic nie zagram chyba. Wczoraj wieczorem zawalczyłem na aud chf jednak dziś rano zamknąłem z palca na niedużym minusie. Zrobili to co należało ale najpierw wybili nowy szczyt co zepsuło mi szyki.
Rano nie widząc sygnałów zainteresowało mnie aud cad. Konkretnie L. Cena zrobiła fbo i szybko opuściła miejsce. Byłem pewny, że wrócą do strefy wybicia (zl) więc postawiłem oczekujące ale niestety nie wróciła a szkoda bo doszliby do TP.
Na pocieszenie dzisiejszego dnia zostało mi to, że prawidłowo określiłem kierunek no ale niestety dałem się oszukać :D Trudno, w poniedziałek idziemy od nowa a w weekend czas na przemyślenia.
Poniżej aud chf na minusie oraz aud cad z komentarzem o co mi chodziło.
Aaaa, zaraz zdejmę to oczekujące chociaż jakaś reakcja na ten poziom będzie. Zrobili już co mieli zrobić więc teraz wejście byłoby na pałę.

A jak dziś u Ciebie Czerwinek?
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
J-2X
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: J-2X »

Witam wszystkich na tym wątku.

Ponieważ gram na poziomach BO & FBO za pomocą automatu (MQL) wrzucę swoje zagrania.
Często ręcznie zamykam pozycje (co nie zawsze wychodzi mi na zdrowie).
Dzisiaj na edku automat otworzył a ręcznie zamknąłem na 50 % FIBO.
edek01.png
Jutro też jest forex.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

J-2X pisze:Witam wszystkich na tym wątku.

Ponieważ gram na poziomach BO & FBO za pomocą automatu (MQL) wrzucę swoje zagrania.
Często ręcznie zamykam pozycje (co nie zawsze wychodzi mi na zdrowie).
Dzisiaj na edku automat otworzył a ręcznie zamknąłem na 50 % FIBO.
edek01.png
To ea wykrywa wejscia ceny w obszary rysowane przez Bubb_Zlines... i otwiera pozycje?

Awatar użytkownika
J-2X
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: J-2X »

Tak
Jutro też jest forex.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

J-2X pisze:Tak
sprawdz PW

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Czerwinek, nie wiem czy zaglądasz jeszcze na forum. Grałeś kiedyś FBO jako kontynucję trendu(patrz scr), czy tylko korekty/odwrócenia trendu. Pozdrowienia i szkoda że już nie piszesz.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

też ostatnio zobaczyłem kilka wejść takich rzadko ale czasem tak gram w sumie pytanie jak wykres wygląda z wyższego interwału ale to było takie lokalne FBO, tak ogólnie patrzać na to co dałeś na zrzucie to na dole zrobili takie małe FBO i poszli to ekstremum najbliższego i na tym ekstremum zrobili FBO to co zaznaczyłeś i poszli dalej w dół.
Chociaż podstawa dla mnie to FBO w kierunku profitu, ale jak jest mniej szans na wejście to czasem właśnie to co narysowałeś próbuję grać.
Ostatnio mam bardzo mało czasu na wszystko i ale przeglądam od czasu do czasu forum.
Szczerze przyznam, że to co wiedziałem to napisałem a ile w kółko można to samo wałkować, myślałem że trochę inni pociągną dziennik ale chyba już każdy jest na odpowiednim poziomie i gra samodzielnie :)

ODPOWIEDZ