BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Czekam sobie tez na aud/cad na bui..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Ciekawa sytuacja na UJ. Na W1 dotarliśmy do ZL up i zrobiło się ładne FBO, ale niestety stanęliśmy na świeżej wczorajszej ZL D1. Jak zostanie złamana to zasięg do ZL W1 down.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Jak dla mnie ta zl z d1 została złamana a zasięg w załączniku ... może odbije w gore ale ja bardzie szukał bym wejścia w sell

ps.jezeli pojdzie w gore to bardzo mocno szukal bym wejscia sell minimalnie spowrotem do dzisiejszego poziomu czyli tej wg mnie zlamanej zl... moim zdaniem jezeli cena ma pojsc do gory to po wybiciu i tak bedzie musiala wrocic do terazniejszego pozoumu ... o ile nie pojdzie nizej... ale wtedy jezeli wchodzimy wyzej to mozemy byc juz spokojnie na be ...
sorry za styl jestem juz spozniony i bardzo sie spiesze do uslyszenia..

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieporozumienie, ja piałem o spadkowej ZL D1, a u ciebie widzę wzrostową.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

trader na eur/gbp próbowałem coś grać ostatnio sell ale ta para mnie co raz bardziej denerwuje zawsze jak juz wyjdę z pozycji to idą tam gdzie mają a jeszcze mi brak cierpliwości, jak już sell to TP bym brał tam gdzie czerwona kreska a nie do samego dołu.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Madins pisze:Extremum jest na dole, więc ładować tylko do góry i wtedy nie będzie aż tak dużych problemów.
tutaj kontynuuje bo nie chcę Marcinowi zaśmiecać, Madins według Ciebie po tym ekstremum co wczoraj zaznaczałeś to dokąd tak mogą iść, masz jakiś konkretny punkt dokąd będzie to ekstremum obowiązywać?
rozumiem ze będziesz cały czas dokładał?
możesz jeszcze napisać czy masz jakiś konkretny moment dołożenia, czy po prostu zrobili korektę to dla Ciebie najwazniejsze i wówczas dokładasz jeżeli już masz obrany kierunek?

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Wygląda na to że panowie w komobjskich kapeluszach kupili stop losy swoich azjatyckich przyjaciół i zamierzają jechać w górę na UJ.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ja zagrałem cad/chf nie wiem czy zrozumiecie wejście, szkoda że nie starczyło do TP cierpliwości, może jutro jak zdażę napiszę kilka zdań jak ja trochę to inaczej wszystko widzę tzn. nie wszystko FBO i BO jest bardzo ważne ale najważniejsze to wiedzieć gdzie idą z wyższego interwału i szukać po prostu wejścia

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

W FBO chodzi zawsze o to samo, o poszukiwanie płynności. Dlatego:
1. Miejscem występowania jest najczęściej BO (czy ZL), bo tutaj ustawione są zlecenia obronne typu BE, które potrzebne są do pokrycia odpowiedniej ilości zleceń. Tutaj pokazałeś fajny przykład bo rynek nie dotarł dokładnie do ZL H1, widocznie BE było ździebko wcześniej.
2. Następuje sekwencja ruchów, najpierw ruch we właściwym kierunku, następnie szybki powrót i wycięcie tych, którzy próbowali się na ten ruch załapać i użycie ich zleceń obronnych do pokrycia własnych zleceń. To świetnie widać na twoim scr.

Tak to widzę, ale oczywiście z chęcią poznam twoją opinię.
Niestety to nie koniec, najtrudniejsze jest właściwe określenie TP, za dalekie grozi BE albo SL. Za bliskie też jest frustrujące. Ja osobiście z tym mam największy problem, często liczę na zbytnią łaskawość rynku. :mrgreen:

Drugi temat to obserwacja z właściwego interwału, tak by nie przeoczyć sekwencji ruchów, przy obserwacji wielu par walutowych można się pogubić. Jak się przegapi jakieś fajne ruchy to zaczyna się szukanie setupu na siłę, co wiadomo do czego prowadzi.
Ja ciągle jeszcze tak naprawdę nie mam jeszcze kompletnej listy zasad, co jest bardzo dużą wadą bo prowadzi do ciągłych poszukiwań i niepotrzebnych strat.

Dzisiejszego dnia w ogóle nie biorę pod uwagę, bo rynek przygotowywał się do czegoś innego, a wyszło jak wyszło, współczuję tym, którzy nie stawiają SL.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

TP :)

Eurgbp wciąż w grze wciąż na plusie tak jak mówiłem zostawiam na dłużej.... widzę, ze tak jakby chciało iść w moja stronę .

Na audcad wciąż czekam na bui w miejscu gdzie wcześniej dałem zrzut.

ODPOWIEDZ