Nie wiem po co rysujecie na wykresie nieskończone formacje, chyba tylko żeby potwierdzić to, co chcecie widzieć. Ani to nie pomaga wam ani tym, którzy was czytają. Formacja albo jest albo jej nie ma, a nie że się coś tworzy. Jak się utworzy, to wtedy można narysować. Zresztą RGR jest bardzo zwodniczą formacją i nie wiem, skąd u was takie przywiązanie do niej. Z wszystkich tych formacji tylko parę jest moim zdaniem użytecznych.
atlanticos pisze:na m15 juz mamy pinbar stopy zapewne wycięte i zdziwienie będzie po weekendzie
Na podstawie M15 wróżysz duże spadki? Powodzenia

Jeśli chcecie cokolwiek zarobić w tym biznesie, czas przestać dziubać w minutowych interwałach i czasem zerknąć na większe. Bo teraz to wygląda tak: zajęliście pozycję krótką (nie wiem dlaczego i wy też pewnie nie wiecie) i teraz, żeby potwierdzić ją przeszukujecie interwały i szukacie jakiś pinbarów, RGR (których nie ma) i innych rzeczy. I choćby pojawiło się na m1 obwieszczacie kataklizm po weekendzie. Ja to widzę tak:
- W tej chwili na D1 przebiliśmy LT spadkową i co najważniejsze przetestowaliśmy kluczowy poziom (wsparcia).
eurusddaily.png
- Na M15 mamy potwierdzenie - po mocnym momentum cena została zatrzymana i przy dużej walce zrobiło się podwójne dno. Poza tym teście widać, że cena zrobiła nowe HH HL.
eurusdm15.png
Tu jeszcze jedna uwaga - analiza techniczna (jak i sam trading) nie musi być trudna. Ja za pomocą 3 kresek wiem więcej niż niektórzy z wskaźnikową choinką na wykresach. I dzięki prostocie nie gubię się w tym, co robię.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.