No oczywiście, to też już napisałem. Wszystko zależy od targetu. Tutaj co poniektórzy po pinie na m15 (w powietrzu) wróżą spadki na 150 pipsów. I to wywołało moją dyskusję.[/quote]
I to jest wróżba, ja także publikuję wróżby. Jednak wróżby także oparte są na statystyce! paradoksalnie można uznać szanse 50:50, bo kto z Was zagwarantuje, że osiągnęliśmy top?
A właściwie to decyzje inwestycyjne można oprzeć zgodnie z tym, co załączyłem na zdjęciu.
owszem, to historia przykład przepiękny, ale zapewniam bez tego systemu jestem kretem.
I można powiedzieć kolorofon świecidełko, jarmarkowe cacko, dla mnie najważniejsze widzę gdzie jestem
DayTrading: Piątek 12.04.2013
Re: DayTrading: Piątek 12.04.2013
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A jaka jest szansa, że po przebiciu oporu i pozytywnym przetestowaniu cena nagle się załamie? Statystyka statystyką, ja nie patrze na rynek pod kątem czysto matematycznym, bo on tworem matematycznym nie jest. Dla mnie ważne jest, gdzie są kupujący, gdzie są sprzedający i którzy mają przewagę. Te 3 rzeczy nie są przypadkowe. Co więcej po latach doświadczeń przekonuje się, że na rynku żaden ruch nie jest przypadkowy. Dla mnie cena mówi wszystko.
Jeśli dobrze Ci się gra i zarabiasz na tym to ok, ja już tak grałem i mnie ta metoda nie odpowiadała. Tym nie mniej wskaźniki zawsze będą opóźniać i dostaniesz gorszą cenę. PA ma tutaj ogromną przewagę.
Jeśli dobrze Ci się gra i zarabiasz na tym to ok, ja już tak grałem i mnie ta metoda nie odpowiadała. Tym nie mniej wskaźniki zawsze będą opóźniać i dostaniesz gorszą cenę. PA ma tutaj ogromną przewagę.
teraz z innej beczki.
nie sądziłem, że analizował będę wykres H1 i ominę h4
Na złocie towarzystwo długich przewieźli na maksa, ale jekieś odreagowanie powinno nastąpić
nie sądziłem, że analizował będę wykres H1 i ominę h4
Na złocie towarzystwo długich przewieźli na maksa, ale jekieś odreagowanie powinno nastąpić
Ale to właśnie PA pokazuje możliwe cofnięcie, zresztą ostatnia świeca daily też nie wygląda za dobrze, a wszystkie świece impulsu w górę H4 rozpoczynały się o 14 dopiero.metro pisze:A jaka jest szansa, że po przebiciu oporu i pozytywnym przetestowaniu cena nagle się załamie? Statystyka statystyką, ja nie patrze na rynek pod kątem czysto matematycznym, bo on tworem matematycznym nie jest. Dla mnie ważne jest, gdzie są kupujący, gdzie są sprzedający i którzy mają przewagę. Te 3 rzeczy nie są przypadkowe. Co więcej po latach doświadczeń przekonuje się, że na rynku żaden ruch nie jest przypadkowy. Dla mnie cena mówi wszystko.
Patrząc na popyt inaczej to oceniam. Ale mniejsza z tym, okaże się niedługo wszystko.
Witam. Wczoraj podczas publikacji danych o sprzedaży detalicznej w USA (które były niekorzystne dla USD) widać było, że duża kasa poszła w s-ki. Dziwne zachowanie moim zdaniem. Ciekwi mnie, czy duży kapitał nie wykorzystuje takich właśnie momentów na dokonanie kupna/sprzedaży w sposób korzystny dla nich (drobni L grubi S oczywiście jeśli jest to korzystne dla nich)
Co do aktualnej sytuacji, to jeśli w poniedziałek cena przebije szczyt z czwartku, mogą być wzrosty, ale piątkowa świeca dzienna zamknęła się minimalnie poniżej czwartkowej, nie pokonała oporu z czwartkowej i przebiła minimalnie wsparcie , co może wróżyć spadki . Równie dobrze może być konsolidacja
Co by nie mówić to przez sporą część odbija się od bandy do bandy. Timing też w końcu ma znaczenie. No i szef EBC w poniedziałek, a on biedny broni euro z całych sił, więc różnie to może być.
Co do aktualnej sytuacji, to jeśli w poniedziałek cena przebije szczyt z czwartku, mogą być wzrosty, ale piątkowa świeca dzienna zamknęła się minimalnie poniżej czwartkowej, nie pokonała oporu z czwartkowej i przebiła minimalnie wsparcie , co może wróżyć spadki . Równie dobrze może być konsolidacja

[quote="metro"]
Jeśli dobrze Ci się gra i zarabiasz na tym to ok, ja już tak grałem i mnie ta metoda nie odpowiadała.
Założę się, że tak nie grałeś. Widzisz to, co chcesz zobaczyć - bo tak Ci się wydaje. To nie jest to, co widzisz.
Wbrew pozorom to, nie tylko kilka średnich, jest to dość złożone. Interwał, parę, cenę, celowo ukryłem.
I tym się różnimy
Jeśli dobrze Ci się gra i zarabiasz na tym to ok, ja już tak grałem i mnie ta metoda nie odpowiadała.
Założę się, że tak nie grałeś. Widzisz to, co chcesz zobaczyć - bo tak Ci się wydaje. To nie jest to, co widzisz.
Wbrew pozorom to, nie tylko kilka średnich, jest to dość złożone. Interwał, parę, cenę, celowo ukryłem.
I tym się różnimy
Grałem przy pomocy wskaźników i jak już napisałem wcześniej na tym zarabia się ochłapy, bo wskaźnik zawsze jest opóźniony.
Czyli zatem jesteś dołko/górko łapaczem powodzeniametro pisze:Grałem przy pomocy wskaźników i jak już napisałem wcześniej na tym zarabia się ochłapy, bo wskaźnik zawsze jest opóźniony.
No ciekawe, że jedyną alternatywą dla Ciebie jest łapanie dołków/szczytów. Nie będę na siłę rozszerzał Twoich horyzontów.