DayTrading: Piątek 12.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 kwie 2013, 23:35

Wzrost
17
44%
Bez zmian
4
10%
Spadek
18
46%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 12.04.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Vanitas Vanitatum pisze:
Vanitas Vanitatum pisze:Nie będzie żadnych spadków na edziu, tajemnicza ręka rynku skupuje ostatnio wszystko na każdej nawet najmniejszej korekcie w dół. Info w drodze i wtedy znowu będzie zdziwienie dlaczego jest "sprzedawaj fakty".
2 godzinki temu pisane i już edek z korekty melduje się na szczytach.
jak zobaczysz luke w dol w niedziele po czyszczeniu sl :D

antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

Sonic czyta rynek jak otwartą księgę.
http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost6600746
Jednak sell.
Dużo mi się jeszcze uczyć, ale warto.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Vanitas Vanitatum pisze:
Vanitas Vanitatum pisze:Nie będzie żadnych spadków na edziu, tajemnicza ręka rynku skupuje ostatnio wszystko na każdej nawet najmniejszej korekcie w dół. Info w drodze i wtedy znowu będzie zdziwienie dlaczego jest "sprzedawaj fakty".
2 godzinki temu pisane i już edek z korekty melduje się na szczytach.
musial sie zameldowac zeby prawe ramie rgr'a skonczyc...sprawdz sobie zasieg tego rgr'a :shock: ja już sie nie moge poniedzialku doczekac :564:

na m15 juz mamy pinbar :) stopy zapewne wycięte i zdziwienie będzie po weekendzie
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 22:44 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

Nevermind pisze:
zastapmnie pisze:Można tez spojrzeć na sytuację z przeciwnej strony - dane były złe, dolar się umocnił tylko 20 pipków i to krótkotrwale... A jak dane są złe dla Stanów, niekoniecznie rynek odczytuje je jako dobre dla euro:) Sam to wiesz, Żabka

miłego łikendu
Wskaźniki makro w połączeniu z natychmiastowym treydem, tzn inwestycją w czasie podawania danych, to dopiero czarna magia :shock: Nie od dziś wiadomo, że tu działa dość często zasad ''kupuj plotki sprzedawaj fakty'' czy jakoś tak. Dziś tak powiem szczerze rynek zareagował doooosyć właściwie, czyli słabe dane z Usa, mała szpileczka w dół dla podpuchy, potem Eur zaczął się umacniać. Czasem rynek interpretuje wskaźniki jakiekolwiek i nieważne dobre czy złe, od strony analizy technicznej wykresu. Wystarczy sobie przypomnieć co się działo z EUR/USD od stycznia do lutego 2013 :shock: . Czasami okres jest tak zły i wskaźniki są tak beznadziejne że gdyby rynek przekładał we właściwy sposób te dane na wartościowanie walutowe to np. EUR czy USD jako waluta po prostu była by blisko bankructwa. No może przesadzam ale EUR w tym czasie zaliczyło by naprawdę niskie poziomy. To są właśnie te spekulacje które szkodzą gospodarce i podtrzymują dalej tego trupa.... No trup jak trup ale chociaż teoretycznie nie bakrutuję :mrgreen:

Ja to widzę raczej tak że to nie rynki się zmieniają tylko wiedza traderów. Zasób dostepnej wiedzy na temat analizy tech. i fund. jest ogromny ale skończony, ta wiedza zostaje pochłonięta prze co raz to nowych traderów i coraz lepiej i precyzyjnej przez nich wykorzystywana. W granicznej sytuacji mozemy mieć do czynienia z sytuacją że wszystcy zaczną odczytywać i interpretować wykresy w ten sam sposób i w takiej samej chwili a wtedy książki typu "Analiza techniczna", "Świece japońskie" itp, trzeba będzie przeredagować i napisać od nowa... nie zazdroszczę starym wyjadaczom bo dla nich rynki będą wyglądały jak "do góry nogami"...
jest pipnie

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vanitas Vanitatum »

A ja wam mówię, że się za bardzo napalacie na te szorty.
Spadki będą, oczywiście, ale na kiwi czy kangurze.
Edek zaś i giełda w stanach będą rosnąć dopóki większość leszczy (bez obrazy) widzi spadki, zwłaszcza że fundamenty też ku temu przemawiają.

Nevermind
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nevermind »

Ja to widzę raczej tak że to nie rynki się zmieniają tylko wiedza traderów. Zasób dostepnej wiedzy na temat analizy tech. i fund. jest ogromny ale skończony, ta wiedza zostaje pochłonięta prze co raz to nowych traderów i coraz lepiej i precyzyjnej przez nich wykorzystywana. W granicznej sytuacji mozemy mieć do czynienia z sytuacją że wszystcy zaczną odczytywać i interpretować wykresy w ten sam sposób i w takiej samej chwili a wtedy książki typu "Analiza techniczna", "Świece japońskie" itp, trzeba będzie przeredagować i napisać od nowa... nie zazdroszczę starym wyjadaczom bo dla nich rynki będą wyglądały jak "do góry nogami"..

Dopóki są ludzie o odmiennych poglądach co do danego traydu to taka sytuacja nie nastąpi, bo przecież tam gdzie np. ty widzisz spadki ja mogę widzieć wzrosty, to jest ta złota zasada aby nie kierować się dosłownie opiniami innych, i opracować swój system.
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

''Roguc''

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

cugan pisze::idea:
Są naprawdę mocni, ale nie wiem czym oni myślą - stolcem?

rano było trochę mniej - mam na myśli gold

zwróccie uwagę na rozbieżności pomiędzy kablem i edkiem - zobaczcie wykresy i pomyślcie o co cho
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kwaq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kwaq »

Ja tam sie nie znam , ale czy czasem nie ma szans na takiego RGR-a ?

http://charts.mql5.com/1/321/eurusd-w1- ... anku-2.png

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

profession pisze:Panowie mamy HotPointa jednak ze względu na późną porę może nie przynieść odpowiedniego movementu.

Czy przyniesie ruch przed wekkendem? Oto jest pytanie ...

Panowie chciałem wam przypomnieć co umieszczałem kilka godzin temu. Hot Point okazał się być skuteczny w wyznaczaniu miejsc dużego movementu cenowego. Nastąpił duży ruch i dość duży volumen jak na tę porę. Raczej większość spodziewałaby się konsolidacji [tak przynajmniej sądzę]

W hotpointach zawsze ścieraja sie duze pieniadze. 
W ciagu dnia przyjmuje to czesto jeden kierunek. Wieczorami moze to byc szarpanie jak dzis. 
Duzy movement w dol, a potem w gore. 

Aby nie bylo tak pieknie ja niestety mam sl. Bo liczylem na ruch w gore od razu, bez ruchu w dol, jednak sl zostal wyciety.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Trzęsienie ziemi w Japonii ciekawe o ile sie umocni Jen.

Zablokowany