Złoty graal
Re: Złoty graal
Eeee tam... Lepsze A niż AA jeśli wiesz o czym mówię 

No i znów się czuję oszukany, SL co do 0.1p...
-13 + 1/2 x8 = -9p
Czemu nie zagrałem longa po tym pinie mimo, że myślałem wcześniej o tym setupie? Nie wiem
-13 + 1/2 x8 = -9p
Czemu nie zagrałem longa po tym pinie mimo, że myślałem wcześniej o tym setupie? Nie wiem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-13, łącznie -22, nie gram więcej
Oczywiście setup, który zagrać powinienem czyli ten na longa doszedłby właśnie do TP +60...
Oczywiście setup, który zagrać powinienem czyli ten na longa doszedłby właśnie do TP +60...
Midas za bardzo chcesz, grasz trochę na siłę , poczekaj na Swoją kolej rynek każdemu
coś da pod warunkiem ,że będziesz cierpliwy i zagrasz zgodnie z planem.
p.s ejek jakieś 30p
coś da pod warunkiem ,że będziesz cierpliwy i zagrasz zgodnie z planem.
p.s ejek jakieś 30p
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
Wiesz co, dzisiaj to cos nie tak bylo z psychika moja. Z analizy wynikaly mi 2 rzeczy. S od 3lt do ZL (lub nawet nizej, ale tak czy inaczej close polowki na ZL a druga czesc wtedy na be) i wszystko bylo by fajnie gdyby nie SL wywalony o 0.1p. Wtedy cos mi sie przestawilo we lbie i sie strasznie jakos wkurwilem i przezylem mocno to zagranie. Poprawilem je i zrobilem to co nalezalo zrobic Z TYM, ZE potem, zamiast zagrac L bo byl setup (wtedy bym mial close S'ki na +xx a druga polowe na BE + L za calosc z tp 1/2 na szczycie a dalszym tp czyli 121). Rynek zrobil dokladnie to co chcialem, nawet poszli potem do 119, wszystko to mialem w glowie. Dzisiejszy dzien powinien byc skonczony na +150pipsow przynajmniej. Spelnila sie moja analiza w 100% (w momencie grania tych esek byla jeszcze mozliwosc, ze nie pojda do 121 tylko od razu 119) co nie zmienia faktu, ze zamiast byc na zajebistym plusie to jestem na nie fajnym minusie. Ogolnie jestem CHOLERNIE zly na siebie, bo obsralem po calosci.
Oczywiscie jest to wszystko teoretyzowanie, bo ja jestem na minusie a nie na +150, ale po prostu chce pokazac, jak bardzo czlowiek moze dac dupy mimo ustalonego planu i analizy. Cena zrobila DOKLADNIE to co chcialem i co wynikalo z mojej analizy, a ja tego nie wykorzystalem..
ps. czy ktos moglby mi powiedziec jak wlaczyc polskie znaki w mozilli? Jak probuje uzyc alta to tak jakby dzialaja skroty klawiszowe zamiast znakow.
Pozdrawiam, Midas
Oczywiscie jest to wszystko teoretyzowanie, bo ja jestem na minusie a nie na +150, ale po prostu chce pokazac, jak bardzo czlowiek moze dac dupy mimo ustalonego planu i analizy. Cena zrobila DOKLADNIE to co chcialem i co wynikalo z mojej analizy, a ja tego nie wykorzystalem..
ps. czy ktos moglby mi powiedziec jak wlaczyc polskie znaki w mozilli? Jak probuje uzyc alta to tak jakby dzialaja skroty klawiszowe zamiast znakow.
Pozdrawiam, Midas
- adamkaluza
- Pasjonat
W skrócie to się nazywa psychika
Jak się dociera na pewien poziom w trejdowaniu wtedy się zauważa jakie to ważne. Nie masz się czym przejmować, to po prostu kolejny etap który pokonasz
Przychodzi z czasem i wraz z zaufaniem do siebie, swojej gry i zasad 

Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
Uwzięli się na mnie. Znowu mnie chcieli oszukać. ALE SIĘ NIE DAŁEM !
Pierwsza pozycja SL 5.3p zaliczona (2x) = -10.6p
Druga pozycja grana była z sl'em o 1p większym niż poprzednia, na razie pół zamknięte na +35, reszta ma TP na 31397.
Jak dla mnie to jest szansa, że zrobią myk i szarpną Świecę mn powyżej ZL'ki co by było sygnałem na longi, ale to 200p przynajmniej musieliby zrobić, więc duża szansa to to nie jest.
Jak na razie dzień na +25p, jeśli dojdą do TP to będzie przyjemnie +90p, oczywiście SL na BE, więc teraz tylko trzeba czekać aż czas pokaże
Pozdro
Pierwsza pozycja SL 5.3p zaliczona (2x) = -10.6p
Druga pozycja grana była z sl'em o 1p większym niż poprzednia, na razie pół zamknięte na +35, reszta ma TP na 31397.
Jak dla mnie to jest szansa, że zrobią myk i szarpną Świecę mn powyżej ZL'ki co by było sygnałem na longi, ale to 200p przynajmniej musieliby zrobić, więc duża szansa to to nie jest.
Jak na razie dzień na +25p, jeśli dojdą do TP to będzie przyjemnie +90p, oczywiście SL na BE, więc teraz tylko trzeba czekać aż czas pokaże

Pozdro
Druga połowa close +37p a to nam daje dzień na +62p jak na razie, może coś jeszcze zagram, ale to po Bernanke.
-6p zaliczyłem na edku, liczyłem na dalsze longi ale tak ułożyli, że uznałem, że wolę -6 niż -13
Dzisiejszy target dla longów zaliczony, teraz pytanie czy odbiją czy będzie jutro pizda do góry, zamkną miesiąc ponad 1.33 i lecimy dalej do góry
?
Kurcze mam od paru dni wrażenie, że mógłbym 3x więcej pipsów robić codziennie. Jakoś dobrze mi wychodzi przewidywanie ruchów itp a gorzej z zebraniem pipsów z tych ruchów. Co prawda nie jest źle, cały czas na plus już 3 tydzień z rzędu ( z czego jestem mega zadowolony ) ale jednak mogłoby być znacznie lepiej. Np wczorajszy dzień powinien być na +50-100 a nie na gruby minus.
Pozdro

Kurcze mam od paru dni wrażenie, że mógłbym 3x więcej pipsów robić codziennie. Jakoś dobrze mi wychodzi przewidywanie ruchów itp a gorzej z zebraniem pipsów z tych ruchów. Co prawda nie jest źle, cały czas na plus już 3 tydzień z rzędu ( z czego jestem mega zadowolony ) ale jednak mogłoby być znacznie lepiej. Np wczorajszy dzień powinien być na +50-100 a nie na gruby minus.
Pozdro