Zaliczyłem sl 12 p na ejku i w związku z tym dodaje nową zasadę do systemu - jak muszę wyjść z domu coś załatwić i mam 10 minut na grę to w ogóle się za tą grę nie biorę. Dzisiaj zagrałem tego ejka i praktycznie od razu widziałem, ze jest to zle zagranie. Rynek zweryfikował je w 5 minut...
Mimo, że 3 sl'e, to jasny ch** by mnie strzelił jakbym nie zagrał, short na edku połowa +8, druga połowa TP 3249. Jeżeli weszło by TP to dzień na plus, tak to niestety spory minus (około 3%)
LT SR ZL SD RN PA - to wszystkie skróty jakie mi się kojarzą z moją grą, jeszcze HH, HL, LH, LL. Ogólnie staram się analizować rynek i to w jakim jest teraz miejscu (ruch - konsola - ruch) na podstawie tych wcześniej wypisanych rzeczy i jaki jest obecnie trend na danym interwale, no i jak określę w którą stronę idziemy to na podstawie np. SR'a określam dokładne miejsce wejścia, które doprecyzowuję na m5 (W/M, 3lt, ZL, sam układ zrobienia nowego szczytu/dołka) czyli w skrócie tak:
1. Nakładam wszystkie ważne kreski czyli SR, ZL, SD itp (z d1/w1 innym kolorem a z h4 w dół innym, żebym widział ważność)
2. Oceniam co się teraz dzieje, czyli w którym miejscu rynku jesteśmy
3. Szukam miejsca na kontynuację lub odbicie (które de facto jest kontynuacją na innym tf'ie)
4. Schodzę na niższy tf czyli m5-m1 i tam szukam formacji czyli na przykład wybicia dołka, po czym na kreske po poprzednim HL szukam pin bara / objęcia czegośtam, lub po prostu układu podwójnego dna/szczytu.
5. Sl jest 5-16 pipsów w zależnośći od wykresu (jak jest 16+ to nie gram), dopasowuje pozycję do sl'a (5-8 = 1x, 9-16 = 2x pozycja)
6. Tp wyznaczam na podstawie SR, ZL, SD itp, połowę zamykam na pierwszym dołku/szczycie (min 1x SL)
To tyle, mam nadzieję, że coś się da z tego zrozumieć (jestem w miarę mocno zmęczony...)
Pozdro, Midas
Edit. Panowie, czy to ja jestem tak za****y, że mi się coś pomyliło czy Ejek dzisiaj zrobił 600 pipsów w dół?
Zdolny ze mnie człowiek, że tak zaj***y jak wczoraj napisałem takiego posta bez większych błędów Dopiero jak forum włączyłem rano to mi się przypomniało, że coś pisałem. Na szczęście kaca nie było wielkiego, ale i tak nie pograłem z rana, bo niestety miałem komisje wojskową (niestety dostałem A, więc w razie czego polegnę na froncie), więc teraz przerwa do 14;30 i może coś na stanach się uda złapać.