Złoty graal
Re: Złoty graal
Spoko Dariusz, pisz ile tylko chcesz, bo mi się tu nudzi samemu 

To może i ja dorzucę swoje 3 grosze, albo 1 pytanie 
Midas, zauważyłem w którymś z dzienników, że czaisz się na L na gbpjpy w tym tygodniu (chyba, że coś pomyliłem).
Możesz opisać skąd spodziewałbyś się ewentualnie ruchu w górę?
Poniżej dołączam zrzut z poziomami, na których wg mnie może coś się dziać i tam szukałbym wejścia. Na razie cena opiera się na poziomie odpowiadającym luce weekendowej.

Midas, zauważyłem w którymś z dzienników, że czaisz się na L na gbpjpy w tym tygodniu (chyba, że coś pomyliłem).
Możesz opisać skąd spodziewałbyś się ewentualnie ruchu w górę?
Poniżej dołączam zrzut z poziomami, na których wg mnie może coś się dziać i tam szukałbym wejścia. Na razie cena opiera się na poziomie odpowiadającym luce weekendowej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zagrałem L'kę na geju, SL podsunięty pod ostatni dołek (-1.2p w razie sl'a), początkowy SL był 15p. target 100p (145.83), redukcja połowy pozycji 145 jeśli zrobią pina, 145.19 jeśli przejdą 145.
Pozdro
Pozdro
Close połowy +13, resztę zostawiam.
Dzień na -6p, zaliczyłem SL na audi 6p na shorcie, trochę za szybko wszedłem niestety. Złamałem zasady, bo zagrałem w granicach 12-14;30, nie wiem czemu zresztą. Może jeszcze coś dziś będzie później, ale wątpię.
Jak na razie od początku tygodnia równe 0
Pozdro
Jak na razie od początku tygodnia równe 0

Pozdro
Cierpliwość popłaca!
Dziś +7 na geju i +22p na edku, łącznie powiedzmy 30p, wynik w 100% satysfakcjonujący
Pozdro
Dziś +7 na geju i +22p na edku, łącznie powiedzmy 30p, wynik w 100% satysfakcjonujący

Pozdro
Ale się dzisiaj dałem oszukać, -10 (tego nie powinno w ogóle być) na edku, -12 gej, -8 kabel. Z racji, że pierwszą pozycję zagrałem chyba dla zabawy, to nie uznaję tego jako 3 strat i jeżeli będzie setup po 14;30 to zagram jeden.
Pozdro
Pozdro
Postanowiłem zmienić trochę sposób zapisu ile pipsów danego dnia, bo dla niektórych mogło być nie czytelne, że np. jestem na +6, trafia mi SL 6p a piszę, że dzień na -6.
Z racji, że mam 2 wielkości pozycji (SL 4-8p = full pozycja, sl 9-16 = 1/2 pozycji), a ostatnio częściej grałem połówką, to to będę liczył pipsy względem właśnie tej połówki. Dla przykładu tak jak dzisiaj:
Gej -12
Ejek -10
Kabel -8(x2, bo całością pozycji) = -16, +25 (x2) = +50
Daje tą łącznie +12p (a to daje trochę ponad 1% na plusie).
Tak naprawdę, to jedyna pozycja zagrana zgodnie z systemem to ta ostatnia zyskowna L'ka, w całej reszcie złamałem zasady.
Ejek - wejście ZUPEŁNIE bez podstaw
Gej - wejście bez potwierdzenia m5
Kabel nr1 - wejście w powietrzu, bez wyczekania na potwierdzenie m5
Ważne, ze na plus, może coś jeszcze zagram po południu.
Pozdrawiam, Midas
Z racji, że mam 2 wielkości pozycji (SL 4-8p = full pozycja, sl 9-16 = 1/2 pozycji), a ostatnio częściej grałem połówką, to to będę liczył pipsy względem właśnie tej połówki. Dla przykładu tak jak dzisiaj:
Gej -12
Ejek -10
Kabel -8(x2, bo całością pozycji) = -16, +25 (x2) = +50
Daje tą łącznie +12p (a to daje trochę ponad 1% na plusie).
Tak naprawdę, to jedyna pozycja zagrana zgodnie z systemem to ta ostatnia zyskowna L'ka, w całej reszcie złamałem zasady.
Ejek - wejście ZUPEŁNIE bez podstaw
Gej - wejście bez potwierdzenia m5
Kabel nr1 - wejście w powietrzu, bez wyczekania na potwierdzenie m5
Ważne, ze na plus, może coś jeszcze zagram po południu.
Pozdrawiam, Midas
bardzo podobne wejście miałem i wpadło +44,3
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan