Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Bardzo mi pod pasował ten sposób z prowadzeniem pozycji i zamykaniem częściowym. Ustalam po prostu targety i w odpowiednim momencie zamykam co trzeba. Ma to swoje minusy, bo wiadomo, że cena potrafi polecieć dalej, ale ja wolę częściej mieć mniejszy zysk niż rzadziej większy. Po prostu wpływa to na mój komfort psychiczny dużo bardziej pozytywnie. I to właśnie pokazuje jak wiele czynników ma wpływ na sukces na fx i jak każdy człowiek jest inny i inną drogę musi przejść do tego sukcesu. Ja się dobrze czuję grając tak jak teraz gram, a dla innego byłaby to katorga i stres. Dlatego nie można ślepo za kimś/czymś podążać tylko obrać własną drogę :)

Koniec morałów i mam pytanie z czystej ciekawości (pytanie natury prawnej o której nie mam zielonego pojęcia)

Czy ktoś mógłby odebrać moje wpisy w moim dzienniku za rekomendacje i w jakiś sposób się do mnie doje***ć ?

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

No i close, wystarczy tego dobrego. Taki wynik zadowala mnie w 100%. Zamknięte w połowie pina na następnej świeczce (m5)

Łączny wynik z pozycji: +50p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Midas pisze:a było to dla mnie na tyle pewne miejsce, że zagrałem bez potwierdzenia
O własnie o to mi chodziło :)
Graty :) Ja trochę niżej... czekałem na jakiś pullback.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

hehe tp byłoby zaliczone, ale ja jeszcze nie jestem gotowy na ruchu 100+

edit.Jakby co to dzisiaj tylko ta jedna pozycja, nie było więcej setupów dla mnie. Miałem nadzieję na NZD/USD na longa, ale zamotali i zrobili obrzydliwą świecę na h4, więc na razie się wstrzymuję. Tak czy inaczej jeśli pójdę ponad szczyt ten brzydki to będę grał tam longi ( w sensie szukał longów ) :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Setup na ejku kontrend od 3lt na m5 -> ja nie grałem, bo późno już

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:Setup na ejku kontrend od 3lt na m5 -> ja nie grałem, bo późno już
I dlatego właśnie ważne jest odpowiednie określenie godzin gry i trzymanie się tego w 100%. Ja np. gram od pobudki (8;50-9;50) do 12, potem przerwa 12-14;30 i znów wracam, jeżeli są ważne dane to do 15 przerwa.

Najlepsze setupy są moim zdaniem w granicach 8-11, chociaż każdy dzień jest inny.

Dzień na +50 :) Tak ma być :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Siema,

zacząłem dzisiaj od zagrania kontrtrend no i SL -14 :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

kurwa 3 sl'e zaliczyłem, -14, -9, -15, wszystko przez gre kontrtrend...

Tego -9 nie powinno w ogóle być.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Midas pisze:zacząłem dzisiaj od zagrania kontrtrend no i SL -14 :P
No trochę sobie poleciałeś :P Ale czasem bywają takie dni że się gra nie po "swojemu". Trzeba się wtedy spamiętać :)
Midas pisze:Bardzo mi pod pasował ten sposób z prowadzeniem pozycji i zamykaniem częściowym. Ustalam po prostu targety i w odpowiednim momencie zamykam co trzeba. Ma to swoje minusy, bo wiadomo, że cena potrafi polecieć dalej, ale ja wolę częściej mieć mniejszy zysk niż rzadziej większy. Po prostu wpływa to na mój komfort psychiczny dużo bardziej pozytywnie. I to właśnie pokazuje jak wiele czynników ma wpływ na sukces na fx i jak każdy człowiek jest inny i inną drogę musi przejść do tego sukcesu. Ja się dobrze czuję grając tak jak teraz gram, a dla innego byłaby to katorga i stres. Dlatego nie można ślepo za kimś/czymś podążać tylko obrać własną drogę :)
-> Popieram :)
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ważne, że tydzień na około +10% (gram takim samym ryzykiem i bardzo podobną kwotą jak mam zamiar wrócić na real). Taki wynik satysfakcjonuje mnie w 100%. Myślę, że jeszcze parę tygodni i to 10% tygodniowo będzie normą :) Muszę tylko pewne rzeczy jeszcze dopracować, ale to tylko kwestia czasu.

Pozdrawiam, Midas

ODPOWIEDZ