BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Dzisiaj początek dnia udany. Szkoda, że nie doszli do TP zabrakło 10 pipek i wyszedłem po PB z M15 pewnie dojdą do TP :) (to taki już standard:) ).
Jedną pozycję zostawiam do wyższego TP, bo według mnie mogą zaatakować nowy szczyt.
Jeżeli teraz skorekcą i dadzą sygnał to może wejdę jeszcze niżej na korekcie.
Szkoda tego EUR/AUD bo chyba odjechali ale dla mnie nie było jakichś wyraźnych znaków na UP, może trzeba było grać tylko na kontynuację aktualnego trendu :)
EDIt:
Wyszedłem na pierwszym TP tą 3 pozycją, ładnie pojechali mogłem troszkę dłużej potrzymać i było by po sprawie ale i tak już na dzisiaj mi chyba starczy chyba, że coś ładnego się trafi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Moim zdaniem może się coś szykować na gbpusd, wszedłem znów na up ale już pozycja jest zamknięta (odrobiłem straty z poprzedniego buy), kończy się H4 silne Up jeżeli troskę spadnie i zrobi jakieś Fbo to wejdę jeszcze raz.
najlepiej jakby spadło w okolice 57434

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

tak sobie myslę czasem jestem taki głupi jakiś mały PB wywalił mnie z tradu, ale z reguły od niego wszystko się zaczyna, ja czaiłem się jeszcze na GBP/AUd ale w ogóle nie chcą skorekcić :( więc na razie pass
wiesz kabel niby chce iść up ale jakoś mnie do końca nie przekonuje.
Poza tym uważalbym z grą na USD dzisiaj i NZD, są stopy i potem jakieś przemówienie ogólnie ważne dane może nieźle buja.
Ja dalej bym upierał się przy swoim że najpierw zrobią jakieś solidne FBo takie, że zjadą jeszcze do ostatnich minimów i dopiero ewentuanie UP, dzisiaj takie dane że wszystko jest możliwe

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Czerwiniek nie martw się ty wychodzisz z trejdu zazwyczaj na + nie doczekawszy TP, mi się często udaje doczekać ale SL :)

Wychodzę z założenia, ze Trening czyni mistrza.
Niby teorie znam..., tylko jak siadam do wykresu to nie potrafię wyczekać miejsca.
Dzisiaj rano na kablu tez myślałem, ze poleca jeszcze w dol i zrobią Fbo, ale co... cena na M15 szla do góry, wiec wszedłem, i można było ugrać kilka pipsow, ale chciałem trzymać, chociaż widziałem, ze ta mały pin z rana na H4 zamknął się troszkę za nisko żeby łatwo poszli w gore..ahhh

Zastanawiam się, żeby nie schodzić na niższe tf dopokij na Tf matce nie będzie setupu... Chociaż z drugiej strony warto być przygotowanym.. (sam nie wiem)

NIKT NIE MÓWIŁ, ZE BĘDZIE ŁATWO :)

Awatar użytkownika
Raikart
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Raikart »

FBO, ZL H4, Momo H1
Nic tak człowieka nie motywuje do nauki, jak bycie bankrutem.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dzisiaj miałem sporo wejść ale pokażę eur_cad i usd_cad.
EUR/CAD mnie strasznie zdołowało 3 pozycje otwarte tak byłem przekonany co do trajdu jednak zrobili PB z H1 przestawiłem pozycje na BE i wszystko powycinało, kolejna nauczka a mogło być tak pięknie.
Druga pozycja do USD/CAD jeszcze zostało kilkanaście pipsów do spadku ale wyszedłem z ręki i wziąłem co moje. Jedna pozycja od wczoraj dzisiał dołożyłem drugą, wczoraj fajnie świece z D1 wyglądały i zrobione było FBO na samej górze, bardzo fajny jak dla mnie trade.
Co do EUR/CAD chciałem wchodzić później w longa jak zawrócili ale już tak mnie zdołowali że odpuściłem.
Grałęm jeszcze longi na AUD/usd bo fajne FBO zrobili dzisiaj przyjrzyjcie się naprawdę swietnie to wygląda czuję że jeszcze pódą jutro ostro do góry

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

usd_cad nie daje mi spokoju zaryzykowałem i zobaczymy wejście po PB z M15 wąski SL a jeszcze trochę mają do zjedzenia, równie dobrze mogą jeszcze wyżej pójść i dopiero zaatkaować ten profit do zjedzenia zobaczy się

EDIT:
wawaliło na SL będę próbował wyżej jak dadzą sygnał
kurczę jak tak patrze dzis na wykresy to nie mogę przeboleć swoich nie wejść w niektóre pozycje, wczoraj po tym co pisałem o eur/cad i wycięciu na BE i następnie planowałem longa ale już mnie zniechęcili tym BE, a dzisiaj pięknie polecieli dalej UP. Ah szkoda że tam mnie nie ma :)

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Czerwiniek okazji będzie dużo nie ma co żałować... Fajnie selekcjonujesz sygnały.. Jak przeglądasz rynek (nie wglębiajac sie w analize, tak na pierwszy rzut oka) ,od jakiego TF zaczynasz i na jakim kończysz ?
Tzn jeżeli na wyższym nie ma sygnału to schodzisz niżej.. czy przechodzisz do następnej pary ?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

zawsze przegladam najpierw wyższy interwał od D1, i potem schodzę na niższy rzadko na M5 ale również zaglądam a co mi tam szkoda :) Ogólnie ma co się spieszyć i sam się łapię czasem na tym, jeżeli mają zawrócić czy odbić to dadzą znać, można by rzec nie od razu Kraków zbudowano :)
Z reguły przeglądam wiele par jeżeli już na D1 zobaczę coś ciekawego to bardziej się przyglądam, czasami uprę się na jakąś parę że już ją ładnie rozgryzę i wtedy szukam dokładek i tak dalej.
Czasem zdaża się również że nie przeglądam jakichś par przez długi czas i naglę patrzę ale zajebi.. układ i często to mi się podoba bo wówczas już sytuacja się wyklarowała i wystarczy dobrze wejść i jest git. Ale to jest potwierdzeniem że nei warto się spieszyć jak sprawa się wyklaruje to można spokojnie podłączyć się pod ruch i też można sporo ugrać.
Czyli jak widzisz nie mam konkretnych zasad, nie wiem to czy dobrze czy źle, obserwuję rynek i tyle :)
Chciałbym kiedyś na takie coś się załpać starczyło by takie dwa ruchy w miesiącu i można żyć :)

Swoją drogą w tym AUD/CHF siedziałem kiedyś na samej górze, ale po co włąsnie po co, maotali namoatali, ruch się wyklarował i dopiero ruszyli i tutaj włąsnie trzeba mieć cieprliwość.
Zawsze jak chcą zawrócić to łomocą w jedna i w druga stronę następnie potem cena płynnie idzie w danym kierunku, piszę tutaj o D1 ale żeby to wytrzymać to trzeba by było i po tydzień w tradzie siedzieć ale zobacz jak później ładnie cena idzie jak ruch już się wyklaruje.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Tu jest fajna stronka na której można podględać co obecnie najbrdziej leci w górę, a co w dół i na tej zasadzie dobierać pary o największej zmienności.

http://finviz.com/futures_performance.ashx?v=11

Obecnie rządzi EJ. :D

ODPOWIEDZ