BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Niby proste w teorii, a takie ciężkie w praktyce... również pozdrawiam Thorez...

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Broń Boże, nie grałem L. Teoria jest mi na tyle znana, że wiem iż trzeba czekać na świece momentum na wysokich interwałach, aby odwracać kierunek. Skopiliście się nie na tym co trzeba zauważyłem :D
Chodzi mi o inną cześć teorii, która mówi, że w przypadku FBO powinniśmy spodziewać się wizyty na extremach. Z tego samego powodu ale na innej parze uciek z pozycji Czerwinek i ja tez bym to zrobił. O to mi tylko chodzi, skoro w teorii po FBO spodziewamy się wizyty w extremach to coś tu poszło nie tak?

Fajnie że odpisałeś, nie myślałem że czytasz forum :)
Rozumiem Thorez ze pisanie po forach rozprasza, więc myślę że nikt Ci tego za złe nie ma i każdy rozumie :) Czy na przełomie tych miesięcy, coś byś zweryfikował w teorii? a może coś ciekawego się dopatrzyłeś? :)
Wybacz, że wymuszam wpis, odpiszesz kiedy będziesz miał wolną głowę i ochotę :)
Ukłony :wink:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Nie chcą mi dać dzisiaj dużo zarobić i dojść do mojej wyznaczonej strefy ale nie chciałem ryzyskować dużo bo już TP było coraz bliżej. Pewnie dojdą tam.
Aktualnie siedzę w GBP/JPY i czekam na eur/aud na jakieś solidne FBO w miejscu gdzie pisałem wcześńiej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

W samej teorii nic się nie zmieniło, dalej robię to samo, jednak widzę że przydało by się ją przedstawić w innej formie – wiadomo, każdy jest inny i rozumuje w inny sposób. Jednak zupełnie nie mam pojęcia jak to zrobić.

FBO i BO, czy ogólnie świece, nie są narzędziami do przewidywania przyszłości, a my nie jesteśmy wróżkami.
Wykres mówi do nas, a my chcemy go usłyszeć, nie przewidzieć czy zrozumieć, a usłyszeć.
Masz plan i chcesz wejść tutaj, teraz usłysz co mówi wykres, jeżeli on ma inne plany to raczej będzie miał rację. To chyba największy problem nowicjuszy – myślą że mogą przechytrzyć wykres, gdy tym czasem należy go po prostu obserwować i dopasować do planu.
Czemu bałbyś się zaryzykować 20 pip SL grając na D1 jako najmniejszy TF, natomiast na M5 już bez problemu? Dlatego że na D1, nie zdążysz usłyszeć co mówi wykres zanim wypadniesz z gry.
Zamknięta świeca to język wykresu, sygnał po usłyszeniu którego podejmujesz decyzję.
Frustrujące może być to że wykres czasami jest jak kobieta; mówi jedno a robi drugie, jednak tak czy owak warto słuchać obu ;D Tylko wykres i tak jest lepszy bo w takich sytuacjach bardzo często daje okazję do wyjścia bez uszczerbku na zdrowiu ;D

Ehh chyba za bardzo odjechałem, chodzi o to że w tym przykładzie, który pokazałeś to FBO było mało znaczące w kontekście innych TF’ów i przeciwnych ciał, jak to było widać na wykresie.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Czerwiniek będziesz bogaty :) Ja wszedłem w gbpjpy na up . Właśnie walczą :)
Dal bym skreen ale dziś kupa roboty mam, może później.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ja wyszedłem już dawno bo ciężko sytuacja nie pewna czeka na roztrzygnięcia

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

BYLEŚ W GBPJPY?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

czerwinek pisze: Aktualnie siedzę w GBP/JPY i czekam na eur/aud na jakieś solidne FBO w miejscu gdzie pisałem wcześńiej
Tak

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maryha22 »

Thores jak mozesz mam jeszcze pytanie czy wiesz np kiedy bedzie wiekszy ruch??
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

maryha22 pisze:Thores jak mozesz mam jeszcze pytanie czy wiesz np kiedy bedzie wiekszy ruch??
ja bym na Twoim miejscu podał mu nr telefonu z prośba o smsa jak już ten większy ruch bedzie się zbliżał... po co masz siedzieć przed kompem i gapić się w wykres?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

ODPOWIEDZ