Ale do rzeczy namalowałem kilka kresek na M15, z uwagi na H4 szukałem tylko shorta, i tu prośba do ciebie mógłbyś spojrzeć na moja analizę i jakoś się do niej odnieść.?
Witam Panowie,Damfry pisze:Hej Czerwinek.
Jako, że długo już praktykujesz ZL mam do Ciebie pytanie, bo dzisiejsze zachowanie kabla jest dla mnie co najmniej dziwne.
Poniżej masz scrin z zaznaczonym na żółto miejscem, gdzie rynek zrobił FBO widoczne od m15 po H1 mimo to nie zachował się na moje oko jak po FBO przystało. Czego tu brakło? Przecież koncepcja BO/FBO jest wiecznie żywa, a ten dzisiejszy psikus sprawia, że drapie się po głowie i zwyczajnie nie rozumiem tego zachowania.
Witam Thorez po 4 miesiącachThorez pisze:Witam Panowie,Damfry pisze:Hej Czerwinek.
Jako, że długo już praktykujesz ZL mam do Ciebie pytanie, bo dzisiejsze zachowanie kabla jest dla mnie co najmniej dziwne.
Poniżej masz scrin z zaznaczonym na żółto miejscem, gdzie rynek zrobił FBO widoczne od m15 po H1 mimo to nie zachował się na moje oko jak po FBO przystało. Czego tu brakło? Przecież koncepcja BO/FBO jest wiecznie żywa, a ten dzisiejszy psikus sprawia, że drapie się po głowie i zwyczajnie nie rozumiem tego zachowania.
Czuje że jestem zobowiązany do pomocy, ale chciałbym też abyście zrozumieli dla czego nie piszę często na forum.
Nie pisałem tego wcześniej bo uznałem że raczej nikt mnie nie zrozumie, ale zaryzykuje bo chyba nie mam wyjścia. Otóż bardzo nie lubię pisać na forum, nie potrafię tego wytłumaczyć ale bardzo mnie to rozprasza i ma na mnie raczej nie dobry wpływ, nie chodzi o Was, raczej o mnie, po prostu tego nie lubię, mimo że chcę pomóc... ehhh i tak pewnie nikt nie zrozumie.
Tak czy siak odpowiem na PM kolegi Damfry;
Jeżeli podjąłeś decyzję o wejściu w górę to musisz zaplanować to wejście, czy może kilka wejść w taki sposób aby się to opłaciło. Nigdy nie staraj się rozumieć zachowania rynku, bo Ci się to nigdy nie uda, po prostu wybieraj Twoim zdaniem dobre miejsce do ZAINWESTOWANIA części kapitału w taki sposób abyś zarobił.
Jeżeli chodzi o Twoje wejście i tą sytuację to nie było to najlepsze wejście ;]
Musisz mieć ciało w twoją stronę na dużym TF'ie i na TF' ie wejścia... środkowy TF może, a nawet powinien być przeciwko tobie. Ale u Ciebie wszystko jest źle - spójrz na rysunek; M15, przeciwko, H4 przeciwko, D1 przeciwko, wszystko przeciwko. Samo FBO to za mało, musi być ciało w twoją stronę.