BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

pewnie tak ale mi ogólnie nie wychodzi granie od BO, lepiej czuję się przy grze od FBO do BO, z drugiej strony mają jeszcze dużo profitu do zjedzenia na samym dole.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

Też powoli rozglądam się za okazją do longów, ale nie wydaje mi się aby miało to nastąpić dzisiaj. Świeczka dzienna mocno spadkowa, czekałbym na jakąś konsolidację na tym poziomie, albo nawet niżej i dopiero L
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

aktualnie wszedłem sell aud/chf może ktoś jeszcze załapaie i pomoże cenę ciągnąć w dół :)
TP1 jest tuż tuż ale liczę na więcej, w sumie mogliby sforsować przez dwa dni całą wczorajszą wzrostową świecę taki jest mój cel, ale zobaczymy co rynek da wejścia na korekcie wcześniej fajne FBO zrobili na poziomie z D1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

radoslav47 pisze:Też powoli rozglądam się za okazją do longów, ale nie wydaje mi się aby miało to nastąpić dzisiaj. Świeczka dzienna mocno spadkowa, czekałbym na jakąś konsolidację na tym poziomie, albo nawet niżej i dopiero L
mi akurat ciężko gra się jakoś na BO bo często dają jakieś sygnały takie na H1 lub M15 że to już znowu kontynuacja i potem dalej lecą do samego początku ZL, więc naprawdę według mnie muszę odwrócić a najlepiej jak zrobią na tym BO jakieś fajne FBo to czułbym się spokojnie przynajmniej wiadomo jaki SL postawić :)

radoslav47
Gaduła
Gaduła

czerwinek - w moim rozumowaniu BO i ZL to to samo, możesz mi powiedzieć jaką Ty różnicę widzisz między tymi pojęciami
?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

raczej ja trochę inaczej to widzę to znaczy BO to jest przełamanie jakiegoś takie poziomu, czyli była konsola i jeżdzili od 1.00 do 1.20 i przebili to 1.20 to tam jest BO, natomiast ZL to świeca dwókrotnie większa niż poprzednia, czyli z reguły jest tak, żę BO jest trochę wyżej niż ZL, według mnie to prawie to samo ale minimalna różnica jest ale ja to tak interpretuję i tak sobie tłumaczę nie wiem może jeste w błędzie.

niestety AUD/CHF dupa SL w sumie to nie wiem czemu nawet TP1 nie osiągnęli może to jakaś większa zmyła :)

radoslav47
Gaduła
Gaduła

ok got it

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

He he Czerwinek miałeś rację, korekty ciąg dalszy, zaatakowali wczoraj następny poziom w dół. Na szczęście reakcja na ten poziom na D1 była więc udało mi się na spokojnie i bez strat wyjść. Powodzenia dzisiaj.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ciekawie mnie co się wydarzy na tej linii do której cały czas nie mogą dojść, wydaje mi się że jak dojdą do tej linii zrobią FBO to będzie duża szansa na longa bo cały czas nie doszli do tej ZL z H1 brakuje chyba pipsa :)
Jeżeli chodzi o Edka to pewnie polecą UP ale wtedy kiedy nikt nie będzie się spodziewał czyli jak zawsze :) zrobią coś takiego, że już nikt nie uwierzy, że pójdą UP będą jakieś tam próby wibicia nie udane i pewnie nagle wystrzelą :)
Tak tak bajkowo opisałem scenariusz kwestie techniczne każdy sam już musi wymyśleć :)

Zobaczcie właśnie to robią na kablu niby doszli do ZL ale nie doszli bo brakuje pipsa i robią jakieś próby wibicia ludzie pewnie podłączają się a oni zaraz i tak z powrotem koszą profit i te wybicie.

No i doszli tam pytanie co teraz...??:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

jak widać żadnej reakcji na poziom może ściema trzeba czekać może będzie to o czym pisałem czyli obserwujemy H4 i może zrobią FBO jak już wszyscy będą zrezygnowani na longa.
Swoją drogą niedawno pisałem o takich sytuacjach, że po FBO nie patrzą na poziomy na BO czy ZL. Nie chce mi się już zrzutów dawać ale zerknijcie na CAD/JPY i USD/JPY co się stało?
Widziałem ktoś na forum wchodził w USD/JPY po dojściu do BO w longa bo była reakcja poszli trochę UP i dlaej się zesrali w dół i często gęsto to widzę muszę dalej obserwować i może będę wiedział jak to rozgrywać.
Podsumowując ogólne motto wchodź tam gdzie nikt się nie spodziewa, że cena może odwrócić :) Taki żarcik :)

ODPOWIEDZ