BO & FBO
Re: BO & FBO
Ja aktualnie siedzę w AUD/CHF tak jak pisałem rano szukałem okazji do wejścia na parze z AUD, najwięcej zawrócili na AUD/CHF więc tam wszedłem po dojściu do ZL, z drugiej strony się bałem bo zrobili na H1 ZL wzrostową i sam się teraz zastanawiam czy to była ściema czy nie najbliższe minuty lub godziny wyjaśnią, jeżeli dojdą do TP, to znowu pewnie będzie korekta i może udałoby znowu się wejść na jakiejś korekcie. Mi dużo rozjaśnia ten zrzut:
http://cdn1.ltttmstatic.com/wp-content/ ... ends12.png
EDIT:
No i mnie wkurzyi zrobili PB z M15 niestety musiałem wyjść z pozycji chociaż według mnie to bedzie niezła ściema, aby podjarać trochę tych co są w L i nie stracili wiary, w to, żę pójdzie UP po tym z H1 ZL. No nic może uda mi się jeszcze wskoczyć do pociągu
http://cdn1.ltttmstatic.com/wp-content/ ... ends12.png
EDIT:
No i mnie wkurzyi zrobili PB z M15 niestety musiałem wyjść z pozycji chociaż według mnie to bedzie niezła ściema, aby podjarać trochę tych co są w L i nie stracili wiary, w to, żę pójdzie UP po tym z H1 ZL. No nic może uda mi się jeszcze wskoczyć do pociągu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Ja wciaz mecze usdcad, wybilo w moja strone Sl zmniejszony Tp nie ustalilem bo mam cicha nadzieje, ze beda jechac w gore, Sl 9,2 pipsa wiec nawet jezeli bedzie strata to malo bolesna, profit moze byc dosc duzy. Ta czerwona linia nad cena moze stwarzac opor dlatego bede obserwowal.
trzymaj trzymaj
według mnie dojdą do ZL tej na 9913 o ile pamiętam tam jest dużo profitu, z drugiej strony jak tak męczą to mogą i dużo dalej pójść obserwuj jak cena się zachowuje i podejmuj decyzje
według mnie dojdą do ZL tej na 9913 o ile pamiętam tam jest dużo profitu, z drugiej strony jak tak męczą to mogą i dużo dalej pójść obserwuj jak cena się zachowuje i podejmuj decyzje
usdcad Sl 9,2pipsa nie bylo mnie przy kompie bo moze bym cos zadzialal. w sumie i tak jestem dalej ustawiony na tej parze na L wiec jak bedzie okazja ponowie tred.
edit wszedlem z powrotem
Sl poczatkowe 28,7 pipsa jak sie skonczy H4 pomysle zeby zacasnic
Edit wejscie z m15
edit wszedlem z powrotem
Edit wejscie z m15
m.prymus pisze:usdcad Sl 9,2pipsa nie bylo mnie przy kompie bo moze bym cos zadzialal. w sumie i tak jestem dalej ustawiony na tej parze na L wiec jak bedzie okazja ponowie tred.
edit wszedlem z powrotem
Edit wejscie z m15
Nie polecam takich zagrań. Zobacz, cena zpinowała mocno, 2 wielkie piny na h4, oznacza to moim zdaniem, że cena nie ma siły iść do góry. Na h1 jeszcze lepiej to widać, może i cena powoli idzie do góry, ale przy każdym wybiciu równie szybko wraca, a to wydaje mi się, że świadczy o tym, że ktoś nie chce, żeby poszło do góry
Ja to bym z longiem poczekał do cofki około 9831. Z drugiej strony nie znam tej pary, ale uderzyło mnie w oczy trochę jak zobaczyłem to wejście i dlatego piszę, może coś wyniesiesz z tego.
edit. Jeszcze jednym powodem do nie grania longów są te 2 bydlacko wielkie ZL'ki na h4 spadkowe
Pozdrawiam, Midas
Ciagle jestem za L tylko jezeli D1 skonczy sie tak jak teraz to nie jestem pewnien czy moj SL wytrzyma
Na H4 wlasnie jestesmy na zl up. Troszke ponizej moma ustawilem swoj SL, zobaczymy. Reakcja na poziom jest.... wiec jest szansa. Jezeli D1 bedzie nie w moim kierunku to jutro bede prubowal wyjsc moze nawet na malym zysku narazie -8 pipsow od wejscia, wiec najprawdopodobnie po skonczonej swiecy d1 i tak podejda troszke wyzej, a ja wtedy wyjde.
Tymbardziej, ze widze iz od dolu tez ktos pcha ich do gory, wiec nie jest to jednostronna walka.
Na H4 wlasnie jestesmy na zl up. Troszke ponizej moma ustawilem swoj SL, zobaczymy. Reakcja na poziom jest.... wiec jest szansa. Jezeli D1 bedzie nie w moim kierunku to jutro bede prubowal wyjsc moze nawet na malym zysku narazie -8 pipsow od wejscia, wiec najprawdopodobnie po skonczonej swiecy d1 i tak podejda troszke wyzej, a ja wtedy wyjde.
Tymbardziej, ze widze iz od dolu tez ktos pcha ich do gory, wiec nie jest to jednostronna walka.
Usdcad... dobrze,ze nie wyszedlem bo od rana chodzil bym zly:) SL zmniejszylem 14,8 pipsa i mam wielka nadzieje na up
Edit: sl przestawilem wedlug H1 na Be wiec juz nie strace, moje obawy sa troszke o zakonczona wczoraj swiece D1, taki naciagany pinbar, moze wystapic na niego reakcja(jezeli bede przy kompie napewno bede reagowal)... ale moze rowniez byc to sciema azeby zlapac wieksza plynnosc i wyskoczyc do gory.. niedlugo sie przekonamy...wejscia byly z uwagi na h4 oraz wyzsze interwaly dla okreslenia kierunku, samo miejsce wejscia doprecyzowane bylo na m15... SL poczatkowy z H4 poniewaz byla pozna pora, myslalem, ze bedzie konsola, rano wybije jescze w dol, aby pojsc pozniej do gory... Normalnie SL mozna bylo stawiac z M15 14,8 pipsa... chociaz zawsze bezpiecniesze jest pod momo czyli H4.
Czerwieniek ... nie przeszkadzaja Ci moje posty?
Edit: sl przestawilem wedlug H1 na Be wiec juz nie strace, moje obawy sa troszke o zakonczona wczoraj swiece D1, taki naciagany pinbar, moze wystapic na niego reakcja(jezeli bede przy kompie napewno bede reagowal)... ale moze rowniez byc to sciema azeby zlapac wieksza plynnosc i wyskoczyc do gory.. niedlugo sie przekonamy...wejscia byly z uwagi na h4 oraz wyzsze interwaly dla okreslenia kierunku, samo miejsce wejscia doprecyzowane bylo na m15... SL poczatkowy z H4 poniewaz byla pozna pora, myslalem, ze bedzie konsola, rano wybije jescze w dol, aby pojsc pozniej do gory... Normalnie SL mozna bylo stawiac z M15 14,8 pipsa... chociaz zawsze bezpiecniesze jest pod momo czyli H4.
Czerwieniek ... nie przeszkadzaja Ci moje posty?
w żadnym wypadku pisz śmiało.
Też siedziałem w USD/CAD i wyszedłem dzisiaj bo liczyłem na korektę jednak jej nie zrobili i wszedłem ponownie jednak musiałem wyjść bo był PB z M15 już któryś raz taki PB z M15 mnie blokuje psychicznie
Też siedziałem w USD/CAD i wyszedłem dzisiaj bo liczyłem na korektę jednak jej nie zrobili i wszedłem ponownie jednak musiałem wyjść bo był PB z M15 już któryś raz taki PB z M15 mnie blokuje psychicznie
Ja wszedlem jeszcze w usd/chf up. na usd/cad tez widzialem tego pinbara postanowilem, ze nie wyjde, obserwowalem, a gdy podeszli wyzej postawilem sl pod nim... jak by polecieli w dol to mialem zabezpieczony zysk, a teraz dobra moja:) tylko ja gram demo... a ty real i to jest wielka roznica... ja jak przeszedlem na reala z bardzo mala suma (w zadnym wypadku nie "zalezalo" mi na niej), nie potrafilem przeprowadzic zadnej, sensownej analizy... wszystko mi sie mieszalo, daltego wrocilem do demo i jest niebo a ziemia.. znow potrafie zlapac kilka pipsow.. moze posiedze tu jescze pare dni, tygodni , mesiecy, jak mi sie wszystko dokladnie utrwali, to wtedy moze wroce z jakimis bardzo malymi pieniazkami.
edit: usd/cad: wystrzelili w gore:) ciagle trzymam licze na wiecej... duzo wiecej
edit :usd/chf niestety SL jednak dalej bede szukal longa najprawdopodobnie nizej wejde... moze jesze dzisiaj chociaz jest piatek mysle, ze moze byc jescze jakis ruch do gory
edit: usd/cad: wystrzelili w gore:) ciagle trzymam licze na wiecej... duzo wiecej
edit :usd/chf niestety SL jednak dalej bede szukal longa najprawdopodobnie nizej wejde... moze jesze dzisiaj chociaz jest piatek mysle, ze moze byc jescze jakis ruch do gory
Ostatnio zmieniony 18 sty 2013, 10:21 przez m.prymus, łącznie zmieniany 2 razy.
super tak trzymać ja trochę wkurzony jestem bo sporo pipsów uciekło w sumie nie zrobili FBO mimo że ten PB zrobili bo mojej kreski nie przebili mogłem trzymać, uważaj na poziom 9913 według mnie jak nie przebiją tego silnie to odwrócą na trochę