BO & FBO
Re: BO & FBO
Czerwieniek popatrz na gbpusd na weekly zrbili wadne FBO poniej probowali zaatakowac up ale im nie wyszlo wiec wydaje mi sie, ze powinni dojsc conajmniej do extremum z weekly i mniej wiecej tam postawilem TP.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
m.prymus staraj się trochę mniejsze obrazki wrzucać albo najwyżej nie wrzucaj w treść wpisów tylko jako sam załącznik bo ciężko się czyta Twoje zrzuty.
Ostatnio też popatrz na W1 zrobili FBO i doszli tylko do BO ale Twój scenariusz jest całkiem możliwy ale mi nie daje spokoju tego, żę nie wyzerowali tych z sell tam gdzie napisałem tutaj, jeżeli dojdą tam gdzie napisałem tutaj i zawrócą to mogą dojść tam gdzie masz TP, równie dobrze mogą dojść tam odrazu, to tylko forex czyli nic nie wiadomo, ważne aby wiedzieć gdzie idą w danej chwili i co robią żeby jakiś kierunek obrać.
A tak jeszcze z obserwacji często po FBO wracają do linii którą przebili kolejny raz ją testująć więc i nawet mogą do Twojej niebieskiej kreski dojść i wtedy ruszyć down, trzeba obserwować.
EDIT. Patrze tak jeszcze bardziej szczegółowo na Twój zrzut i wiesz co jak popatrzysz na dolny 3 dołki tam też teoretycznie zrobili FBO i nie doszli do ekstremum od któreg te FBO wynikało, więc równie dobrze mogą lecieć UP według mnie, ogólnie ważne jest spojrzenie z W1 aby wiedzieć gdzie idą aktualnie ale z reguły trady mamy dziennie więc gram to co widzimy danego dnia.
Swoją drogą ładnie kabelek odbił
Ostatnio też popatrz na W1 zrobili FBO i doszli tylko do BO ale Twój scenariusz jest całkiem możliwy ale mi nie daje spokoju tego, żę nie wyzerowali tych z sell tam gdzie napisałem tutaj, jeżeli dojdą tam gdzie napisałem tutaj i zawrócą to mogą dojść tam gdzie masz TP, równie dobrze mogą dojść tam odrazu, to tylko forex czyli nic nie wiadomo, ważne aby wiedzieć gdzie idą w danej chwili i co robią żeby jakiś kierunek obrać.
A tak jeszcze z obserwacji często po FBO wracają do linii którą przebili kolejny raz ją testująć więc i nawet mogą do Twojej niebieskiej kreski dojść i wtedy ruszyć down, trzeba obserwować.
EDIT. Patrze tak jeszcze bardziej szczegółowo na Twój zrzut i wiesz co jak popatrzysz na dolny 3 dołki tam też teoretycznie zrobili FBO i nie doszli do ekstremum od któreg te FBO wynikało, więc równie dobrze mogą lecieć UP według mnie, ogólnie ważne jest spojrzenie z W1 aby wiedzieć gdzie idą aktualnie ale z reguły trady mamy dziennie więc gram to co widzimy danego dnia.
Swoją drogą ładnie kabelek odbił

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
jak tam prymus trzymasz pozycję cały czas?
Ja wszedłem przed chwilą w AUD/CHF zrobione FBO, na wielu parach widzę że AUD powinno trochę polecieć w dół więc zobaczymy czy uda się coś ugrać.
Ja wszedłem przed chwilą w AUD/CHF zrobione FBO, na wielu parach widzę że AUD powinno trochę polecieć w dół więc zobaczymy czy uda się coś ugrać.
I zrobili to co trzeba, na wielu parach wystąpiło wczoraj FBO w różnych sytuacjach z AUD, w ogóle zakładam, żę do końca tygodnia AUD poleci na łeb i będę próbował szukać wejścia, tak więc dzisiaj AUd obserwuję na kilku parach.
Ładny false był wczoraj na EurAud późno wieczorem, szkoda że nie udało się na niego załapać
Sky is the limit
Ja wczoraj wszedlem w setup na Usdjpy. Ogolny kierunek wydawal mi sie up, wystapila korekta i dobra reakcja na poziom. Na gbpusd po twoim ostrzezeniu trzymalem dalej ale, przechodzilem po gorkach na M5 z Sl, zeby zabezpieczyc straty i udalo sie troszke ugrac... Jak dla mnie to super wynik... Teraz jestem w usdcad na bui... (chociaz zaczyna to niewygladac dobrze) zobaczymy co bedzie:)
Edit: gram demo....
Już chyba po ptakachmanygridi pisze:a co myślicie o takim zagraniu?

Ładnie tak trzymać dalej.m.prymus pisze:Ja wczoraj wszedlem w setup na Usdjpy. Ogolny kierunek wydawal mi sie up, wystapila korekta i dobra reakcja na poziom. Na gbpusd po twoim ostrzezeniu trzymalem dalej ale, przechodzilem po gorkach na M5 z Sl, zeby zabezpieczyc straty i udalo sie troszke ugrac... Jak dla mnie to super wynik... Teraz jestem w usdcad na bui... (chociaz zaczyna to niewygladac dobrze) zobaczymy co bedzie:)
Jakiś czas temu dawałem zrzut dla USD/CAD cały czas uważam że dojdą do tego profitu ale po prostu ta para mnie dobija tak jakoś wolno chodzi ostatnio i motają tam strasznie ale celem jest według mnie ten profit z ZL z H1. Ale trzeba być cierpliwym na tej parze

no tak , ale chodzi mi o zasadę czy to było do zagrania dla Ciebie abstrahując od wyniku....czerwinek pisze:Już chyba po ptakachmanygridi pisze:a co myślicie o takim zagraniu?
![]()
Cięzko interpretować rynek, ja z reguły patrzę na wyższe interwały H1, H4 i tam obieram jakiś kierunek i wtedy staram się jakoś wejścia doprecyzować lub dołączyć się do ruchu.manygridi pisze:no tak , ale chodzi mi o zasadę czy to było do zagrania dla Ciebie abstrahując od wyniku....czerwinek pisze:Już chyba po ptakachmanygridi pisze:a co myślicie o takim zagraniu?
![]()
U mnie z H4 wygląda to tak, jakby zrobili FBO na górze i doszli do TP1 czyli do pierwszego BO, tam mogli zawrócić i to zrobili. Już pisałem kiedyś ja nie lubię na BO grać i słabo jakoś się w tym czuje. Ale według mnie zoribili to co mieli, najważniejszy ruch to był od FBO do BO, teraz mogli odbić od BO albo przebić je robiąc BO w drugą stronę wówczas na korekcie można by próbować wchodzić dalej sell.
Jeżeli chodzi o niższe interwały to zobacz na swoim zrzucie zrobili to co musieli, czyli zrobili FBO na Twoim zrzucie i poszli do najbliższego ekstremum lub BO, tutaj TP byłby mały ale tak to działa