BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
m.prymus
Gaduła
Gaduła

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: m.prymus »

Czerwieniek popatrz na gbpusd na weekly zrbili wadne FBO poniej probowali zaatakowac up ale im nie wyszlo wiec wydaje mi sie, ze powinni dojsc conajmniej do extremum z weekly i mniej wiecej tam postawilem TP.
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

m.prymus staraj się trochę mniejsze obrazki wrzucać albo najwyżej nie wrzucaj w treść wpisów tylko jako sam załącznik bo ciężko się czyta Twoje zrzuty.

Ostatnio też popatrz na W1 zrobili FBO i doszli tylko do BO ale Twój scenariusz jest całkiem możliwy ale mi nie daje spokoju tego, żę nie wyzerowali tych z sell tam gdzie napisałem tutaj, jeżeli dojdą tam gdzie napisałem tutaj i zawrócą to mogą dojść tam gdzie masz TP, równie dobrze mogą dojść tam odrazu, to tylko forex czyli nic nie wiadomo, ważne aby wiedzieć gdzie idą w danej chwili i co robią żeby jakiś kierunek obrać.

A tak jeszcze z obserwacji często po FBO wracają do linii którą przebili kolejny raz ją testująć więc i nawet mogą do Twojej niebieskiej kreski dojść i wtedy ruszyć down, trzeba obserwować.

EDIT. Patrze tak jeszcze bardziej szczegółowo na Twój zrzut i wiesz co jak popatrzysz na dolny 3 dołki tam też teoretycznie zrobili FBO i nie doszli do ekstremum od któreg te FBO wynikało, więc równie dobrze mogą lecieć UP według mnie, ogólnie ważne jest spojrzenie z W1 aby wiedzieć gdzie idą aktualnie ale z reguły trady mamy dziennie więc gram to co widzimy danego dnia.

Swoją drogą ładnie kabelek odbił :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

jak tam prymus trzymasz pozycję cały czas?

Ja wszedłem przed chwilą w AUD/CHF zrobione FBO, na wielu parach widzę że AUD powinno trochę polecieć w dół więc zobaczymy czy uda się coś ugrać.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

I zrobili to co trzeba, na wielu parach wystąpiło wczoraj FBO w różnych sytuacjach z AUD, w ogóle zakładam, żę do końca tygodnia AUD poleci na łeb i będę próbował szukać wejścia, tak więc dzisiaj AUd obserwuję na kilku parach.

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Ładny false był wczoraj na EurAud późno wieczorem, szkoda że nie udało się na niego załapać
Sky is the limit

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

a co myślicie o takim zagraniu?

Obrazek
picture sharing

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m.prymus »

Ja wczoraj wszedlem w setup na Usdjpy. Ogolny kierunek wydawal mi sie up, wystapila korekta i dobra reakcja na poziom. Na gbpusd po twoim ostrzezeniu trzymalem dalej ale, przechodzilem po gorkach na M5 z Sl, zeby zabezpieczyc straty i udalo sie troszke ugrac... Jak dla mnie to super wynik... Teraz jestem w usdcad na bui... (chociaz zaczyna to niewygladac dobrze) zobaczymy co bedzie:)
Edit: gram demo....

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

manygridi pisze:a co myślicie o takim zagraniu?
Już chyba po ptakach :(
m.prymus pisze:Ja wczoraj wszedlem w setup na Usdjpy. Ogolny kierunek wydawal mi sie up, wystapila korekta i dobra reakcja na poziom. Na gbpusd po twoim ostrzezeniu trzymalem dalej ale, przechodzilem po gorkach na M5 z Sl, zeby zabezpieczyc straty i udalo sie troszke ugrac... Jak dla mnie to super wynik... Teraz jestem w usdcad na bui... (chociaz zaczyna to niewygladac dobrze) zobaczymy co bedzie:)
Edit: gram demo....
Ładnie tak trzymać dalej.
Jakiś czas temu dawałem zrzut dla USD/CAD cały czas uważam że dojdą do tego profitu ale po prostu ta para mnie dobija tak jakoś wolno chodzi ostatnio i motają tam strasznie ale celem jest według mnie ten profit z ZL z H1. Ale trzeba być cierpliwym na tej parze :)

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

czerwinek pisze:
no tak , ale chodzi mi o zasadę czy to było do zagrania dla Ciebie abstrahując od wyniku....

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

manygridi pisze:
czerwinek pisze:
no tak , ale chodzi mi o zasadę czy to było do zagrania dla Ciebie abstrahując od wyniku....
Cięzko interpretować rynek, ja z reguły patrzę na wyższe interwały H1, H4 i tam obieram jakiś kierunek i wtedy staram się jakoś wejścia doprecyzować lub dołączyć się do ruchu.
U mnie z H4 wygląda to tak, jakby zrobili FBO na górze i doszli do TP1 czyli do pierwszego BO, tam mogli zawrócić i to zrobili. Już pisałem kiedyś ja nie lubię na BO grać i słabo jakoś się w tym czuje. Ale według mnie zoribili to co mieli, najważniejszy ruch to był od FBO do BO, teraz mogli odbić od BO albo przebić je robiąc BO w drugą stronę wówczas na korekcie można by próbować wchodzić dalej sell.

Jeżeli chodzi o niższe interwały to zobacz na swoim zrzucie zrobili to co musieli, czyli zrobili FBO na Twoim zrzucie i poszli do najbliższego ekstremum lub BO, tutaj TP byłby mały ale tak to działa

ODPOWIEDZ