DayTrading: Piątek 11.01.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 sty 2013, 23:16

Wzrost
18
40%
Bez zmian
5
11%
Spadek
22
49%

Liczba głosów: 45

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 11.01.2012

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

robsoy pisze:wychodzi na to ,że 1,3260 może być dobrym momentem na małą S z ciasnym SL 1.3270 ,krótką w czasie ,co myślicie ?

ja mysle ze dzisiaj to lepiej dac sobie spokoj. Pozamykac pozycje i odpoczywac przy weekendzie.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

michal-tl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michal-tl »

hej wszystkim, niestety przez te 2 dni nie moglem się z wami ekscytować na forum tym co się dzieje
no ale zycie bywa trudne, kto ma szczescie w kartach ten nie ma szczescia w milosci ;)

edek leci aż miło żałuje niesamowicie że nie mogłem go na bieżąco kontrolować i zbudować z tego jakiejs mega pozycji
musi wystarczyć to co jest, mam nadzieje że wy zarobiliście lepiej niż dobrze:)

macie jakieś założenia co do zasięgu ewentualnej korekty ? nie śpieszno mi z zamkykaniem eLek ale wolee byc przygotowany
jedyne co mi przychodzi teraz do glowy to 3300 lub 3250
nie ukrywam że wolałbym wiecej :))
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
greed is right

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

siemanko,pamietasz moja wyimagowana glowe?ktora rysowalem w grudniu?a chlopaki dopiero dzisiaj o niej,pewnie chca by wejsc teraz w elki...http://macronext.pl/pl/aktualnosci/eur- ... rgr-wykres
ten skrin to z grudnia,bo tego z listopada juz nie mam,ale tez tam ja rysowalem

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

kazdy t owidzi i nie bedzie to takie proste :) jak na rysunku :)

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

Nowy123 pisze:kazdy t owidzi i nie bedzie to takie proste :) jak na rysunku :)
teraz juz takie nie,ale zasieg korekty jest widoczny,a po korekcie cel jak najbardziej,,,ja pisalem o niej jak prawe ramie rysowali,kto wszedl ten zarobil....

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

menago pisze:
teraz juz takie nie,ale zasieg korekty jest widoczny,a po korekcie cel jak najbardziej,,,ja pisalem o niej jak prawe ramie rysowali,kto wszedl ten zarobil....

dobrze ze nas poinstruowales ja nie wiem co my bysmy bez ciebie zrobili, nikt by go napewno nie zauwazyl.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

menago pisze:
zalezy gdzie kto wszedl :)

bo jesli wszedl nad 1300 wczeniej na longa to nie zarobil jesli nie pozamykal pozycji lub sl nie przestawil :) szczegolnie przy ostatnim zjazdzie pod 1300 ;) teraz nie bedzie to taki jak na rysunku proste ze juz tylko gora :) to nie JPY :) i BOJ ;)

wczeniej amymy oporek chyba 1350 jakos tak i sie ta krecha przesunie w bok co do zasiegu tak jak i linie trendu bedzie nizej i caly zasieg tez bo nie wierze ze od tak linie trendu przejda i nie bedzie jeszcze sporych perturbacji w UE bo MArios sobie moze mowic globie wywiady rok temu tez opowiadal odbicie i cuda wianki a wyszlo jak wyszlo ;) wszystko zweryfukuje dane makro bedzie buja bo rynek powie sprawdzam a przed nami ciecia wydatkow w USA wybroy Niemcy WLochy duzo jeszcze czynnikow jest ktore moga namieszac :) BO BANKSTERA NIE ROZWIAZALA W ZADEN SPOSOB PROBLEMU ZADLUZENIA PANSTW :) SYSTEM JEST TEN SAM - CHORY SYSEM MONETARY OPARYT NA DRUOKWANI I DLUGU :) kupili czas drukujac :) dopiero teraz zacznie sie walka walutowa :) jak np JEN

Mario Draghi

Był wiceprezesem banku inwestycyjnego Goldman Sachs.[1](2002-2005).

Stolper Time: Goldman Says To Go Long EURUSD With 1.37 Target, 1.29 Stop
http://www.zerohedge.com/news/2013-01-1 ... t-129-stop

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Nowy123, moim zdaniem kasy trzeba dodrukowywać, bo jak realnej kasy (tej w papierkach i monetach) jest 790 milordów (to o euro), a serek ziarnisty, mleko, chleb i masło z roku an rok kosztują te 2% więcej, to z roku na rok możesz za tą samą kasę wyprodukować te 2% serka mniej; wiec na mój inżyniera rozum opcje są trzy
1 - albo zahamować infalacje ( konsekwentne zero% inflacji)
2 - dodrukować kasy
3 - zwiększyć płynność, nie wiem czy płynność to dobre słowo, ale zwiększyć prędkość przesyłu kasy, by każdy ją miał na czas

coś jeszcze?
a co do kreacji pieniądza, to w końcu z mojej kasy (bo mam oszczędnościowo w banku na lokacie) udzielane są kredyty, paro krotonie większe kredyty, więc ma mój chłopko-inżynierski rozum, to wszytko co jest na kredyty, jest tych którzy dali możliwości na kreację, czyli właścieli lokat.
no ale jak kasy jest ciągle tyle samo, a inflacja występuje, to skąd wziąć ten hajc? przyjmijmy jeszcze ze społeczeństwo się powiększa, czyli więcej żołądków do napełnienia za coraz droższy serek.
ktoś mi to wyjaśni?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

michal-tl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michal-tl »

glupio czy nie ale nie moglem sie powstrzymac ;d
ostatnie +15, zamykam
to był swietny tydzien

czas przepić trochę majątku
3majcie się !

-- Dodano: pt 11-01-2013, 21:05 --
BOCZEK pisze:Nowy123, moim zdaniem kasy trzeba dodrukowywać, bo jak realnej kasy (tej w papierkach i monetach) jest 790 milordów (to o euro), a serek ziarnisty, mleko, chleb i masło z roku an rok kosztują te 2% więcej, to z roku na rok możesz za tą samą kasę wyprodukować te 2% serka mniej; wiec na mój inżyniera rozum opcje są trzy
1 - albo zahamować infalacje ( konsekwentne zero% inflacji)
2 - dodrukować kasy
3 - zwiększyć płynność, nie wiem czy płynność to dobre słowo, ale zwiększyć prędkość przesyłu kasy, by każdy ją miał na czas

coś jeszcze?
a co do kreacji pieniądza, to w końcu z mojej kasy (bo mam oszczędnościowo w banku na lokacie) udzielane są kredyty, paro krotonie większe kredyty, więc ma mój chłopko-inżynierski rozum, to wszytko co jest na kredyty, jest tych którzy dali możliwości na kreację, czyli właścieli lokat.
no ale jak kasy jest ciągle tyle samo, a inflacja występuje, to skąd wziąć ten hajc? przyjmijmy jeszcze ze społeczeństwo się powiększa, czyli więcej żołądków do napełnienia za coraz droższy serek.
ktoś mi to wyjaśni?

polecam http://www.youtube.com/watch?v=Ue_lzEIVhnE
greed is right

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

michal-tl, widziałem, ale nie kumam

http://www.nbportal.pl/pl/np/artykuly/n ... zm-kreacji
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Zablokowany