DayTrading: Piątek 11.01.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 sty 2013, 23:16

Wzrost
18
40%
Bez zmian
5
11%
Spadek
22
49%

Liczba głosów: 45

Awatar użytkownika
albandy74
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Piątek 11.01.2012

Nieprzeczytany post autor: albandy74 »

michal-tl pisze:hej wszystkim, niestety przez te 2 dni nie moglem się z wami ekscytować na forum tym co się dzieje
no ale zycie bywa trudne, kto ma szczescie w kartach ten nie ma szczescia w milosci ;)

edek leci aż miło żałuje niesamowicie że nie mogłem go na bieżąco kontrolować i zbudować z tego jakiejs mega pozycji
musi wystarczyć to co jest, mam nadzieje że wy zarobiliście lepiej niż dobrze:)

macie jakieś założenia co do zasięgu ewentualnej korekty ? nie śpieszno mi z zamkykaniem eLek ale wolee byc przygotowany
jedyne co mi przychodzi teraz do glowy to 3300 lub 3250
nie ukrywam że wolałbym wiecej :))
A że tak zapytam, czy mógłbyś podać mi nazwe twojego wskaźnika ktory widać w załączniku?

michal-tl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michal-tl »

BOCZEK pisze:michal-tl, widziałem, ale nie kumam

http://www.nbportal.pl/pl/np/artykuly/n ... zm-kreacji
szczerze ja tez nie bardzo :) hehe

albandy74
o ktory Ci chodzi konkretnie??
greed is right

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Market trimmed long USD/JPY position in latest week: COT
The commitments of traders data released weekly by the CFTC shows an 8% drop in market's short yen position despite the continued strong USD/JPY rally. That's a sign the rally still has legs.
Fri, Jan 11 2013, 20:42 GMT | Forex Live
-- Dodano: pt 11-01-2013, 22:05 --
SPECULATORS REDUCE SHORT DOLLAR BETS IN LATEST WEEK TO $6.96 BLN FROM $9.43 BLN - CFTC

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://stojeipatrze.blogspot.com/2013/0 ... zdzcy.html

polecam ten film do sciagniecia :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

First bearish in COT's net speculative futures positioning for Euro (-13,161 contracts) this past week since 11/23
John Kicklighter @JohnKicklighter

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Nasz rynek jest w korekcie trendu wzrostowego:
Obrazek

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

karnak pisze:Nasz rynek jest w korekcie trendu wzrostowego:
Obrazek

poczekaj jak DAx zacznie korekcic z szczytow 2008 jak skoncz dystrybucja i bedize kuku bo juz zdyskontowli te niby obicie w UE w drogiej polowei 2013

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

ED po powrocie do przebitego średnioterminowego kanału spadkowego (klasyka) udał się w dalszą podróż ku nowym szczytom - 1,35 niewyjęte, a zanosi się na duuużo wyżej w tym średnioterminowym odsierpniowym trendzie wzrostowym:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Nowy123 pisze:
menago pisze:
Nowy123 pisze:kazdy t owidzi i nie bedzie to takie proste :) jak na rysunku :)
teraz juz takie nie,ale zasieg korekty jest widoczny,a po korekcie cel jak najbardziej,,,ja pisalem o niej jak prawe ramie rysowali,kto wszedl ten zarobil....
zalezy gdzie kto wszedl :)

bo jesli wszedl nad 1300 wczeniej na longa to nie zarobil jesli nie pozamykal pozycji lub sl nie przestawil :) szczegolnie przy ostatnim zjazdzie pod 1300 ;) teraz nie bedzie to taki jak na rysunku proste ze juz tylko gora :) to nie JPY :) i BOJ ;)

wczeniej amymy oporek chyba 1350 jakos tak i sie ta krecha przesunie w bok co do zasiegu tak jak i linie trendu bedzie nizej i caly zasieg tez bo nie wierze ze od tak linie trendu przejda i nie bedzie jeszcze sporych perturbacji w UE bo MArios sobie moze mowic globie wywiady rok temu tez opowiadal odbicie i cuda wianki a wyszlo jak wyszlo ;) wszystko zweryfukuje dane makro bedzie buja bo rynek powie sprawdzam a przed nami ciecia wydatkow w USA wybroy Niemcy WLochy duzo jeszcze czynnikow jest ktore moga namieszac :) BO BANKSTERA NIE ROZWIAZALA W ZADEN SPOSOB PROBLEMU ZADLUZENIA PANSTW :) SYSTEM JEST TEN SAM - CHORY SYSEM MONETARY OPARYT NA DRUOKWANI I DLUGU :) kupili czas drukujac :) dopiero teraz zacznie sie walka walutowa :) jak np JEN

Mario Draghi

Był wiceprezesem banku inwestycyjnego Goldman Sachs.[1](2002-2005).

Stolper Time: Goldman Says To Go Long EURUSD With 1.37 Target, 1.29 Stop
http://www.zerohedge.com/news/2013-01-1 ... t-129-stop
Mylisz się. moim zdaniem gra długoterminowa teraz opłaca się dużo bardziej, Jak będziesz grał na DT zamykał co dzień pozycje to psychika zawsze działa nie zawsze będziesz bezbłędny i wstrzelisz się co do pipsa.
Zjazd do 1.3 i opór 1.33 (w ogóle zniknął po odbiciu od 1.3 to było uknute przez bankierkę) był ukartowany pod Mario to raz, dwa jak widać niezbędne to nabrania takiego tępa (wejście ponowne w kanał wzrostowy, pokonanie linii szyi + fala3).
Od Wczoraj do dziś też miałeś sobie oporek 1.380, i jak widać to był tylko przystanek. W tej chwili to 3360 jest zdecydowanie bardziej czytelne, raz że powtórka, dwa pomimo weekendu brak realizacji zysków :!: Co chyba jest całkowicie jednoznaczne.
Kiedy Mario mówił dokładnie wcześniej i jaką miałeś sytuację na rynku? Jak byliśmy w trendzie zniżkowym czy inne zaprzeczenie AT to nei miało to znaczenia teraz wszytko RAZEM zbiega się w jednym punkcie dlatego widzę tutaj kompletny pion, nie ma co wątpić.
Polecam grę długoterminową i dokładanie pozycji, jak spadnie trochę to te najbliżej dołożone zamykać. więcej można zyskać niż stracić.
Tym bardziej iż na Armadzie jest jeszcze swap dodatni to będą jeszcze płacić za przetrzymywanie, długoterminowo zasięg wzrostów jest przesądzony i jest wysoki.
BO BANKSTERA NIE ROZWIAZALA W ZADEN SPOSOB PROBLEMU ZADLUZENIA PANSTW :) SYSTEM JEST TEN SAM - CHORY SYSEM MONETARY OPARYT NA DRUOKWANI I DLUGU :) kupili czas drukujac :) dopiero teraz zacznie sie walka walutowa :) jak np JEN
To nie ma na ten moment nic do rzeczy dla rynku. To się stanie rzeczywiście, bo rządy socjalistyczne w tym głownie Francja, ale to długo długo jeszcze (lato tego roku najwcześniej) zanim się objawi, i wtedy będziem lecieć w drugą stronę, kryzys będzie jeszcze większy jak teraz jest. Nie wiem na co Ty za wszelką cenę teraz chcesz zaprzeczać temu co się dzieje na rynku i trendowi !?
A wojna na osłabianie pieniądza toczy się nie tylko w UE tylko na całym świecie w tym USA i na ten moment nr #1 Japonia :!:
Jaki z tego wniosek? Jeśli wszyscy się razem osłabiają w konsekwencji osłabienie wynosi tylko ta mała różnica (w porównaniu gdyby np. samo UE, albo samo USA itd. miało się osłabiać) w osłabieniu pomiędzy danymi walutami.
zresztą sam piszesz co robi banksterka i że zasięg jest 1.37. Nawet jeśli miałby być zjazd to taki piękny jak było po kilka razy przed 1.3, czyli piękne kanaliki po min. 100 pipsów, to jest łatwy zarobek.

Tak notabene ten pion został utworzony, aby poszło tak szybko, aby latem już mogło spadać.
W miarę jedzenia apetyt banksterki rośnie, tak właśnie czuję, iż coraz ładniej widoczne będą rzeczy się dziać coraz większe i szybsze trendy :!:

Aha co do dodruku i inflacji to przecież Mario mówił wyraźnie, iż jest duży napływ kapitału do EU, kurs idzie do góry, jest EUFORIA, dodruk niwelowany, a jak kapitał zacznie odpływać + dodruk na przyszły kolejny kryzys wtedy będzie jeszcze większy pion ha..ha.haa

http://pudelek.wrzuta.pl/film/9UAzLlUdX ... y_dla_mnie
http://www.youtube.com/watch?v=JyX_m1feAr4

-- Dodano: 12 sty 2013, 01:44 --
Nowy123 pisze:

http://stojeipatrze.blogspot.com/2013/0 ... zdzcy.html

polecam ten film do sciagniecia :)
Cosmopolis po premierze jakos jen zaczal szybowac.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

dzienna czwartkowa świeczka to słup, od Piątku miała być flaga
a wyszła z tego rozsunięta talia herbatników z profila :lol:
Ostatnio zmieniony 12 sty 2013, 02:08 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany