DayTrading: Piątek 11.01.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 sty 2013, 23:16

Wzrost
18
40%
Bez zmian
5
11%
Spadek
22
49%

Liczba głosów: 45

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 11.01.2012

Nieprzeczytany post autor: karnak »

cugan pisze:
karnak pisze:
cugan pisze::563:
Ta prognoza jest RZECZYWIŚCIE nieprawdopodobna i daję jej 0 szans realizacji.
0 szans daję z obecnego miejsca.
Twoja formacja procy, jak widać to na rysunku dopuszcza jeszcze nawet kilkumiesięczny wzrost, a to wtedy to i ja mogę zmienić zadnie, ale to już nie będą FIGURY ODWRÓCONE - do których była moja uwaga o 0 szansie. :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

czemu u nas nie budują hawir z drewna, które żyją 20-30 lat, no może 15 lat (w us takie mają z basenikiem)
wolą jakieś ceglane
czy to nie zagraża rotacji na rynku nieruchomości (płynności)??
szukam miejsca do ulokowania kapitału i rozważałem firmy około budowlane-deweloperskie
w Polsce według szacunków ekonomistów jest niedobór nawet dwóch mln mieszkań, o chęci na zakup domu nawet nie wspominając, nie widać rynku z większym potencjałem, który zatrzymywał by pieniądze na inwestycje w obrocie gospodarki
jeszcze do tego w Polsce jest wiele wspaniałych krajobrazowo miejsc żeby podjąć takie myślenie
nie ma kampanii społecznej o wykorzystaniu kapitału ziemnego, z wyjątkiem przekształceń na działki budowlane, to marnowanie naszego czasu i perspektyw celu, a odbywa się to za pośrednictwem polityków
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, 21:14 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

pr7emo pisze:czemu u nas nie budują hawir z drewna, które żyją 20-30 lat, no może 15 lat (w us takie mają z basenikiem)
wolą jakieś ceglane
szukam miejsca do ulokowania kapitału i rozważałem firmy około budowlane-deweloperskie
osobiscie myślę ze jeszcze nie czas na takie manwery...jezeli chodzi o developerkę
ruch w interesie slaby a jeszcze jak sie franek umocni a zrobi to za jakis czas

a firmy ogolnobudowlane zupelnie odradzam... bo ten kraj jest chory i ten system zamowien publicznych
polimex ostatnio dopiero po interwencji min, gosp. dostal od PEKAŁO kredytowanie budowy elektorwni na ktora wygral rpzetarg...
to jest chore....

kryterium wygrania przetargu CENA
a gwarancja? WHO CARES!?

no ale jest bezłapówkowo bo przy tkaich cenach sie nie da:) hydrobudowy i inne duze firmy padly...coraz mniej jest duzych firm budowalnych w polsce... nie wiem czym ten tuskowaty chce wydobywac łupki budowac elektrownie... drogi!! znowu da wygrac chinczykom przetarg? xD

co do developerki to jest to dobry pomysł ale jezeli chodzi o rynki zachodnie:)

oo dopisałęs co nieco...

wg tych samych ekonomistow np we wloszech jest jesz cze wiekszy niedobor meiszkań bo wlosi generlanie zaczeli zyc ze staruszkami:)
dopoki w tym kraju ludzie nei zaczna zarabiac to develperka to marny biznes
boomu budowlanego nie bedzie jeszcze dlugo!
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, 21:20 przez baczniew, łącznie zmieniany 1 raz.
Skills pay the bill's

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

baczniew pisze:
pr7emo pisze:czemu u nas nie budują hawir z drewna, które żyją 20-30 lat, no może 15 lat (w us takie mają z basenikiem)
wolą jakieś ceglane
osobiscie myślę ze jeszcze nie czas na takie manwery...jezeli chodzi o developerkę

a firmy ogolnobudowlane zupelnie odradzam... bo ten kraj jest chory i ten system zamowien publicznych
polimex ostatnio dopiero po interwencji min, gosp. dostal od PEKAŁO kredytowanie budowy elektorwni na ktora wygral rpzetarg...
to jest chore....
nie ma czegoś takiego że ktoś jest bierny albo chory, bo przeczytawszy porządną książkę jesteś w stanie zmienić punkt widzenia, więc określanie bieżącego stanu bez założenia że jest on zmienialny jest błędne i nie rozwojowe
nasza rpp oprócz tego dbalstwa o inflację, tak jakby to był zagrożenie typu cukier kilka lat temu, powinna wziąć pod uwagę bezrobocie, pkb i oczywiście największy problem Polaków jakim są mieszkania, i to we właściwych proporcjach
ale nie mam zamiaru narzekać ponownie na brak elastyczności stóp procentowych

-- Dodano: ndz 13-01-2013, 21:25 --

nie no jeśli chodzi o budowlanke od autostrad to ja lepiej rozgrywałem pierwsze trejdy na forex, powiem szczerze iz nie rozumiem do końca tematu ale skoro podejmują się takich umów, to czemu żaden z tych mądrych głów w radzie nadzorczej nie pomyślał że cena może się diametralnie zmienić z powodu popytu na tym rynku (zapotrzebowanie na budowę dróg), 50%towy wzrost ceny to powinno być założenie początkowe, dlaczego nie kupili surowca i nie składali tego na hałdzie, albo nie zawierali kontraktów z terminem wykonania w okresie wylewania na powierzchnie
na razie słychać tylko uzasadnienie że cena skoczyła i wszyscy biedacy bo to było nieprzewidywalne, ja tego nie moge pojąć, i śmierdzi mi ściemą

zarawracam
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zarawracam »

wyglada to na jeszcze pare dni zyskow na jenie
http://macronext.pl/pl/aktualnosci/kupu ... kty-wykres
Każdy dzień może być tym wielkim dniem.

baczniew
Gaduła
Gaduła

pr7emo pisze:
baczniew pisze:
wolą jakieś ceglane

to jest chore....
nie ma czegoś takiego że ktoś jest bierny albo chory, bo przeczytawszy porządną książkę jesteś w stanie zmienić punkt widzenia, więc określanie bieżącego stanu bez założenia że jest on zmienialny jest błędne i nie rozwojowe
nasza rpp oprócz tego dbalstwa o inflację, tak jakby to był zagrożenie typu cukier kilka lat temu, powinna wziąć pod uwagę bezrobocie, pkb i oczywiście największy problem Polaków jakim są mieszkania, i to we właściwych proporcjach
ale nie mam zamiaru narzekać ponownie na brak elastyczności stóp procentowych

-- Dodano: ndz 13-01-2013, 21:25 --

nie no jeśli chodzi o budowlanke od autostrad to ja lepiej rozgrywałem pierwsze trejdy na forex, powiem szczerze iz nie rozumiem do końca tematu ale skoro podejmują się takich umów, to czemu żaden z tych mądrych głów w radzie nadzorczej nie pomyślał że cena może się diametralnie zmienić z powodu popytu na tym rynku (zapotrzebowanie na budowę dróg), 50%towy wzrost ceny to powinno być założenie początkowe, dlaczego nie kupili surowca i nie składali tego na hałdzie, albo nie zawierali kontraktów z terminem wykonania w okresie wylewania na powierzchnie
na razie słychać tylko uzasadnienie że cena skoczyła i wszyscy biedacy bo to było nieprzewidywalne, ja tego nie moge pojąć, i śmierdzi mi ściemą

czemu nie zakalda sie wzrostu cen... np materiałów?! bo oferte skalda sie na dany dzien! pamietaj WYGRYWA NAJZNISZA CENA
a teraz pomysl ze przychodza ekolodzy oprotestowuja budowe albo mieszkancy danych terenow...
czas leci... a cena sie nie zmienia!! to nie forex:)
wiec chcac miec robote ryzukujesz... GŁUPIE NIE?
no ale albo zarabiasz albo wegetujesz...
na zachodzie w przetargach oprocz ceny liczy sie gwarancja na wykonana robote... i rekomendacje danej firmy oraz jej mozliwosci (ludzi, posaidany sprzęt)
a w POLSCE jednosobowa firma moze wygrac przetarg:) i czasami wygrywają potem ktos sie Ebnie wezmie syfiata robote i sie na tym przejedzie

THIS IS POLSKA!!

i mowie to jako budowlaniec:) a nie jakis teoretyk
Skills pay the bill's

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

baczniew pisze:czemu nie zakalda sie wzrostu cen... np materiałów?! bo oferte skalda sie na dany dzien! pamietaj WYGRYWA NAJZNISZA CENA
toż to jest marnowanie pieniędzy europejczyków. dlaczego te ekonomiczne głowy w rozważaniach o dotacjach nie znają podstawowych praw ekonomii?! dlaczego nie zrobiły some indicator zmiany ceny surowca i nie hedżowały tej zmiany zgodnie z umową?! obje strony są winne, bo po co było się starać jak "podatnicy jak coś zapłacą"
nie chce być radykalny, ale za drogi kurna jego olek mać powinna być komisja śledcza hehe

baczniew
Gaduła
Gaduła

pr7emo pisze:
baczniew pisze:czemu nie zakalda sie wzrostu cen... np materiałów?! bo oferte skalda sie na dany dzien! pamietaj WYGRYWA NAJZNISZA CENA
toż to jest marnowanie pieniędzy europejczyków. dlaczego te ekonomiczne głowy w rozważaniach o dotacjach nie znają podstawowych praw ekonomii?! dlaczego nie zrobiły some indicator zmiany ceny surowca i nie hedżowały tej zmiany zgodnie z umową?! obje strony są winne, bo po co było się starać jak "podatnicy jak coś zapłacą"
nie chce być radykalny, ale za drogi kurna jego olek mać powinna być komisja śledcza hehe
tak tylko ze jakby dać pole do manewrow urzędasom to zaraz bylyby podejrzania o łapówki itd no bo czemu przetarg wygrala firma z cena o 30% wyższą...

no ale cóż to jest polska i tu sie nei myśli o tym zeby firma zarobiła i mogla sie wywiazac z gwarancji na dana robote:) a niech pada:)

co wiecej co do marnowania pieniedzy europejczykow... kiedys byłem naiwny ze po wejsciu do UE to kasa z funduszy strukturalnych bedzie sluzyc do wyrownania poziomu zycia POlska--zachód europy... bo wyzsze ceny robot przelozlyby sie na wyzsze pensje...
w polsce ok 10% no moze 15% srednio kosztow inwestycji to wydatki na analizy i projektowanie... na zachodzie jest to nawet połowa kosztów:)
my robimy duzo tanio! a wiekszosc kasy z UE zamiast trafic do LUDZI to idzie w materiał pod inwestycje :)
a ludzie poza tym ze maja wkoncu na wsiach kanalizacje to tak naprawde...nie maja wiele wiecej ponad to! ;)

ale w wiadomosciach jak sie slyszy ze dostalismy XX mld euro na inwestycje robi to wrazenie ... :) tylko nic z tego nie wynika

ale tak to juz jest jak w tym kraju HUMANIŚCI tylko są u władzy! historycy i pozal sie boze prawnicy :) i inni nieudacznicy:)
Skills pay the bill's

Zablokowany