Gra pozycjami przeciwstawnymi zamiast SL/TP - 'hedge'

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Re: Gra pozycjami przeciwstawnymi zamiast SL/TP - 'hedge'

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Najbradziej kontrolujesz sytuacje po prostu używając SL nie ważne czy wąski czy szeroki, hedge ma w sobie troche chaosu ktory czasami daje efekt jak w linku wyżej

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

GFT reklamacji mi nie przyjął:
"The client is using MT4 platform, on the MT4 platform all orders are submitted as market orders and filled at market. The client was trading around the nonfarm news announcement, on fundamental news announcements, especially the US non-farm payrolls, markets can be very volatile. It is important for the client to understand when trading around fundamental news announcements, price movements can be very extreme and there are risks associated when trading around these times."

trzeba może zmienić brokera...
Inc - Twoja uwaga zaraz po moim poście bardzo mi przypadła do gustu i faktycznie, być może jest lepsza od mojej strategii, ale wymaga większej uwagi, siedzenia przed kompem, a tu można by np określać tylko miejsca, gdzie rynek się waha, czy pokonywać nowy szczyt/dołek, czy się odwracać i tam stawiać podobne zlecenia, może z większym stopem niż 15-20 pipków. Bo nie zwracając na nic uwagę, stawianie takich przeciwstawnych zleceń, jakie zasugerowałem faktycznie jest bardziej ryzykowne (stosunek zysku do potencjalnej straty).
Tak czy siak, muszę to gdzieś kiedyś przetestować...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Tu akurat się nie dziwie. Reklamowanie pozycji w czasie danych nigdy nie jest rozpatrywane pozytywnie.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Ciebie nie dziwi, a według mnie jest jednak naruszeniem zaufania i zawartej umowy - w końcu stop-lossa wystawiłem przed danymi. Skoro nie działają, to umowa nie została dopełniona.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Ink. pisze:Najbradziej kontrolujesz sytuacje po prostu używając SL nie ważne czy wąski czy szeroki, hedge ma w sobie troche chaosu ktory czasami daje efekt jak w linku wyżej
jaki znowu chaos?

Nie wiem co to ma do rzeczy z kontrolowaniem sytuacji na forexie? Po prostu stosujesz technike, dzieki ktorej nie wychodzisz z rynku na SL, tylko mrozisz kapital, na pewien czas, to raczej powinno sie dobrze kojarzyc z zarzadzaniem pozycja, uzupelnieniem kilku klasycznych regul, typu rr czy co tam sobie wymyslicie :564:
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

MightyBaz potrzebowalbym pomocy w domkniecu "hedge" na 1 figure :) :) moja pozycja ma juz rok i 3 miesiace i wlasnie odkurzylem platforme transakcyjna i trzeba by ja wskrzesic i zaczac od nowa. Moge zamknac ze strata ale jakby udalo sie odzyskac chociaz z 30-50pipsow to byloby mega :)
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

rok? niezla jazda na fx.

wrzuc screeny , zobaczymy co sie da zrobic :)))
DAYTRADER

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

Mighty Baz pisze:rok? niezla jazda na fx.

wrzuc screeny , zobaczymy co sie da zrobic :)))
Mighty, nie wnikajac w szczegoly i glupote tego zagrania sprzed ponad roku, wnioski wyciagnalem i teraz ustawiam zlecenie "obronne" 30-40pipsow od wejscia, na nast wsparciu / oporze wszystko zalezy od sytuacji na EKG :) Gram tez yupelnie inna metoda pewnie niz wszyscy tutaj, podpatrzona na FF ale ja nie o tym :)

Wejscie 1: sell 1.3615
wejscie 2: sell 1.3626

wejscie 3: buy 1.3719

Entry date: 1.11.2011

w sumie patrzac na edzia to moze teraz dobry moment, jest wsparcie pozamykac shorty poczekac na odbicie domknac longa. Moze z 50pipsow uda sie odzyskac.

Z innej beczki, czy ja dobrze kojarze ze kiedys robiles jakies szkolenia z PA?

PS: Przepraszam ze bez wykresu, ale nie mam platformy przy sobie tylko Netdania charts i telefon :( wieczorem z domu wrzucic moge jak to wyglada
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

mario83 pisze:

Wejscie 1: sell 1.3615
wejscie 2: sell 1.3626

wejscie 3: buy 1.3719

Entry date: 1.11.2011
by zagrac ten setup warto najpierw poswiecic chwile czasu na przynajmniej dwa scenariusze, tzn:
1. cena spada do 1.3508
2. cena e/u spada do 1.3450

w obu przypadkach zakładamy odbicie i kontynuacje ruchu do gory, albo przynajmniej konsole =/- 100pips, bo tyle nam wystarczy by zamknąć obie transakcje w hedge na plusie.

osobiście bym zaryzykował i zwolnił shorty w okolicach 1.3450 bo tam jest na tyle silny s/r, ktory powinien przynajmniej doproowadzic do korekty ruchu.
Oraz ustawiłbym longa również w w tym miejscu ( z TP 1.3580)

By sie zabezpieczyć przed ryzykiem, ustawiłbym oczekujące shorty 1.3400 (równoważne dla nowych longow )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DAYTRADER

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

mario83 pisze: Gram tez yupelnie inna metoda pewnie niz wszyscy tutaj, podpatrzona na FF ale ja nie o tym :)

(...)

w sumie patrzac na edzia to moze teraz dobry moment, jest wsparcie pozamykac shorty poczekac na odbicie domknac longa. Moze z 50pipsow uda sie odzyskac.
i jak w koncu zagrales? Wrzuc moze wykres.
DAYTRADER

ODPOWIEDZ