DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Expansion
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DM BZWBK - model ECN

Nieprzeczytany post autor: Expansion »

Nie uwazam, aby ochrona inwestorow dlugoterminowych byla argumentem za wczesniejszym zamknieciem. Macie problemy z feedem po 22? Co z tego ze aktywnosc jest mala, przeciez wystarczy ze raz na jakis czas cos sie wydarzy wieczorem w piatek i mozna poniesc realne straty... A dane dla EA? Idziecie w zlym kierunku i niestety na chwile obecna przeniose sie gdzie indziej..

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Expansion pisze:Nie uwazam, aby ochrona inwestorow dlugoterminowych byla argumentem za wczesniejszym zamknieciem. Macie problemy z feedem po 22? Co z tego ze aktywnosc jest mala, przeciez wystarczy ze raz na jakis czas cos sie wydarzy wieczorem w piatek i mozna poniesc realne straty... A dane dla EA? Idziecie w zlym kierunku i niestety na chwile obecna przeniose sie gdzie indziej..
wita tez wlasnie szukam jakiegos nowego broka chodz jestem w GFT i nie wiem czy nie wrocic tam znowu skusil mnie WBK c odo walut mniejszymi kosztami transakcji no ale powoli robia.....

wszyskie brokerzy koncza np w Poniedzielek kolo 18 17 a nawet 20 prace a tutaj oczywiscie ja kzawsze wybryk do 16 handlej nie wspomnie i WIgilijnym wybryku gdzie 17 18 inni handlowali a tutaj 13 00 !!!! a co sie dzialo pozniej to kazdy widzie na wykresie !!! masz jakis pomysl c odo broka innego

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

Nowy123 pisze:
Expansion pisze:Nie uwazam, aby ochrona inwestorow dlugoterminowych byla argumentem za wczesniejszym zamknieciem. Macie problemy z feedem po 22? Co z tego ze aktywnosc jest mala, przeciez wystarczy ze raz na jakis czas cos sie wydarzy wieczorem w piatek i mozna poniesc realne straty... A dane dla EA? Idziecie w zlym kierunku i niestety na chwile obecna przeniose sie gdzie indziej..
wita tez wlasnie szukam jakiegos nowego broka chodz jestem w GFT i nie wiem czy nie wrocic tam znowu skusil mnie WBK c odo walut mniejszymi kosztami transakcji no ale powoli robia.....

wszyskie brokerzy koncza np w Poniedzielek kolo 18 17 a nawet 20 prace a tutaj oczywiscie ja kzawsze wybryk do 16 handlej nie wspomnie i WIgilijnym wybryku gdzie 17 18 inni handlowali a tutaj 13 00 !!!! a co sie dzialo pozniej to kazdy widzie na wykresie !!! masz jakis pomysl c odo broka innego
ja osobiscie okres swiat jeszcze bym jakos przełknął ale te piatki stanęły mi jak ość karpia w przełyku
szkoda ze tak poźno o tym poinformowali przed swietami bo szczerze powiedziawszy nie bylo nawet czasu na rozejrzenie sie nad realnym ich zastepstwem
bo po moich ostatnich przygodach "za oceanem" zamarzył mi sie POLSKI ECN

patrzyłem na Aliora warunki lepsze 0,0035% a nie jak w wbku 0,0045% swapy lepsze...
spready nizsze... tylko ta platforma taka...taka...-specyficzna->na mt4 zjadłem zęby :)

w opiniach przeczytalem ze DEMO a realny rachunek to 2rozne bajki...demo nie jest w pełni sprawne i dzialajace jak rachunek rzeczywisty
osobiscie platfroam przyjemna do analizy rysowania (wymaga przwyczajenia) ale dane łąduja sie wolno jak diabli!

miał ktoś przyjemnosc z rzeczywistym rachunkiem aliora? bardzo bym prosił o wiadomosc jak sie ma sprawa w rzeczywistosci!

* co do tych 0,0035% to jest to dla klijentow przenoszacych do nich rachunek
(na chwile obecna czekam na odpowiedz na jakich zasadach i na jak dlugo jest udzielane są te warunki - niestety nie doszukalem sie w zadnym regulaminie wzmianki odnośnie tego)
Skills pay the bill's

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dwnl »

Ciekawe to 0,0035%, nigdy tego nie widziałem.
Z Aliorem jest jeszcze jeden problem- brak platformy mobilnej. Jest co prawda w planach ale bez konkretnego terminu wdrożenia. WBK tutaj nadal wygrywa mimo wszystko, chyba że dla kogo dostęp z telefonu nie ma znaczenia.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

dwnl pisze:Ciekawe to 0,0035%, nigdy tego nie widziałem.
Z Aliorem jest jeszcze jeden problem- brak platformy mobilnej. Jest co prawda w planach ale bez konkretnego terminu wdrożenia. WBK tutaj nadal wygrywa mimo wszystko, chyba że dla kogo dostęp z telefonu nie ma znaczenia.
akurat mialem pod ręką

http://www.trader.aliorbank.pl/pro/layer,transfer.html

no właśnie platforma mobilna...tutaj tez czekam na odpowiedz
mam nadzieje ze pokuszą sie o chociaz namiastkę mobilnej mt4 zeby mozna bylo chociaz kontrolwoac otwarte pozycje
Skills pay the bill's

Expansion
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Expansion »

korzystam czasem z aliora i faktem jest ze demo i real to dwie rozne bajki.. chyba na demo robia jakies testy i stad jest dosc kiepskie.. platforma wymaga przyzwyczajenia ale przy dobrym necie na real zlecenia ida szybko..
mt4 tez mam bo jest mi potrzebne do analizy i myslalem ze bz sie spisze (+mobilnosc) ale niestety za duzo tych wpadek ostatnio.. baczniew napisz na pw to Ci opowiem jak u mnie alior sie sprawuje

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

@Expansion

Byłbym wdzięczny gdybyś mógł napisać o tym w wątku Aliora- również mnie to interesuje.

Co do pomysłów WBK z zamykaniem rynku o 22 to jak zauważył baczniew BRE wprowadził to samo rozwiązanie- diabli wiedzą czemu.

Przeanalizowałem tabele punktów swapowych WBK i Aliora- i dla mnie bardziej opłacalny jest WBK (na tych parach które lubię i w tę stronę w którą przewiduje że pójdzie rynek w najbliższym czasie.)
Case in point: GBP/PLN długa WBK -66,14PLN lot/dzień, Alior -87,32 PLN lot/dzień (jest to co prawda przykład ekstremalny ale na tej parze zwykle sporo zarabiam i dla mnie się liczy).

Więc ze strachem w oczach- bo diabli wiedzą co WBK jeszcze "ulepszy" na razie z nimi pozostanę chyba, że Alior coś w najbliższym czasie zmieni.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

w skrocie ciezko napisac o aliorze,
ale od 2 miesiecy , odkad bzwbk zaczal wywijac numery mam wlaczonego rowniez aliora realnego i juz nie rozlacza jak rok temu
stabilnosc poprawiona znaczaco, spready korzystniejsze, ale czasami bywaly rok tem poslizgi ok. 1-1,5p, teraz nie wiem
latwo to zreszta kontrolowac przez wpisy w logach zdarzen i transakcji, lub w raportach porownujac kolumne cena i cena rzeczywista, wiec to jest bardzo przejrzyste
mi w aliorze nie pasowlo , ze od czerwca po aktualizacji prowizja, zyski w raportach to 4 miejsca po przecinku a nie 2 jak wskazuje format walutowy, ale moze to poprawili, bo ja przeszedlem w lipcu do bz
dodatkowo standardowo mozna zdefiniowac skroty klawiszowe do konkretnego crossa i wolumen, np x to buy eurusd 1 lot a Z to sell EURJPY 2,4 loty
reasumjac
mt4 to mt4, swietny do rysowania , gry rowniez, pod warunkiem , ze broker nic nie wywija
alior trader to potezne narzedzie, mozna swietnie go zdefiniowac i na mocnym PC jak i na malym netbooku
mobilnej wersji brak, ale infolinia dostepna 24h

a dmbzwbk przez tydzien nie wgral danych od polnocy 26.12 tak jak bossafx czy xtb,
wgraja pewnie za miesiac, jak te 7h nie bedzie mialo juz znaczenia
po prost to co u innych brokerow mt4 jest norma i nie wymaga nawet komentarza, dla bzwbk jest kwestia o ktorej nawet nie pomysleli, dodali forex ale nie traktuja tego biznesu powaznie

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://comparic.pl/listings/od-600-dola ... at-wywiad/

tutaj cos odnosnie BROKOW :) ciekawy wywiad :)

-- Dodano: pn 31-12-2012, 13:13 --
dwnl pisze:@Expansion

Byłbym wdzięczny gdybyś mógł napisać o tym w wątku Aliora- również mnie to interesuje.

Co do pomysłów WBK z zamykaniem rynku o 22 to jak zauważył baczniew BRE wprowadził to samo rozwiązanie- diabli wiedzą czemu.

Przeanalizowałem tabele punktów swapowych WBK i Aliora- i dla mnie bardziej opłacalny jest WBK (na tych parach które lubię i w tę stronę w którą przewiduje że pójdzie rynek w najbliższym czasie.)
Case in point: GBP/PLN długa WBK -66,14PLN lot/dzień, Alior -87,32 PLN lot/dzień (jest to co prawda przykład ekstremalny ale na tej parze zwykle sporo zarabiam i dla mnie się liczy).

Więc ze strachem w oczach- bo diabli wiedzą co WBK jeszcze "ulepszy" na razie z nimi pozostanę chyba, że Alior coś w najbliższym czasie zmieni.
to dziwne jest to ze z tego c owiadomo WBK ma dostawcow takich samych jak ALIOR :) a tutaj ten PIATEK o 22 00 koncza

Alior szkoda ze nie ma MT4 ze tez im sie zachcialo jakies wynalazki wprowadzac napewno by zyskali duzo jesli by mieli MT4 nic przeanalizuje Aliora i zobacze co z ta promocja jesl isie przechodzi z innego broka do nich

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

@Nowy123

Promocja już się skończyła- trwała od października do połowy grudnia i promocyjna stawka była tylko do końca tego roku (czyli do dzisiaj).
Także najwyżej dwa miesiące na promocyjnej prowizji.

W sumie bardziej liczą się swapy które masz cały czas niż promocyjne 2 miesiące obniżonej prowizji.

ODPOWIEDZ