DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DM BZWBK - model ECN

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

dwnl pisze:Problemem z BRE jest prowizja- jeżeli daliby taką samą jak BWK i Alior to bym się nie zastanawiał.
Z kolei w Aliorze nie ma dedykowanej aplikacji mobilnej- działałem tylko na ich demie i brak dostępu z komórki kosztował mnie parę wirtualnych strat. Widziałem na telefonie co się działo na rynku ale nie mogłem nic zrobić.

WBK od tej pory łączył prowizję z Aliora z MT4 dostępnym z komórki z BRE. Musze policzyć moje prowizje zapłacone WBK za ostatni miesiąc i zobaczyć ile bym stracił na BRE.
BRE widze na CFD SPREADY maskra jakas tyle ze nie ma prowizji jak w porównaniu do ALiora - GFT EFIX PL biorac pod uwage spread plus prowizja trzeb bylo by obliczyc co lepiej wychodzi ;) bo co do walut to podobnie jak w WBK no wbk 0,045 a tam 0,050 jesli wprowadza CFD i jakies konkruencyjne spready to wroce do WBK przebolej ete zamkniecie rynku w Piatek o 22 a nie o 23 a tak to...

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Założyłem sobie konto w BZWBK ale to co dzisiaj zobaczyłem nie nastroiło mnie optymistycznie. W BZ notowania USDPLN skończyły się z ok. 129 pipsową różnicą w stosunku do innych brokerów. Takie godziny handlu to dla mnie trochę nieporozumienie które może skutkować dużą luką (stratą).

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

teraz mam pytanie do WBK co zrobicie z tymi lukami ktore przez wasze dziwaczne zachcianki co do zamykania rynku w Poniedzielek o 13 gdzie wiekszosc normalnych brokow zamykalo o 17 -19 uzupelnicie swieczki co powiecie teraz tym o ktorych sie tak martwiliscie o spready itd kiedy pod czas waszego widzi misie zamykania o 13 w Poniedzialek a para GBP/USD odnotowala taki spadek czy tam EUR/USD brak slow po nowym roku juz mnie nie ma w WBK

teraz sie zastanawiam co bedzie ja kwprowadzicie inne instrumenty i zamkniecie rynek w Piatki o 1 godzinie szybciej NIZ CALY RYNEK :d :oops: :lol:

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Nie za bardzo rozumiem wasze pretensje. Czy WBK informowało o godzinach pracy ? Więc skąd zaskoczenie ?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Cyb pisze:Nie za bardzo rozumiem wasze pretensje. Czy WBK informowało o godzinach pracy ? Więc skąd zaskoczenie ?
tu nie chodzi o zaskoczenie bo informowali tylko o te tlumaczenie ochrona dlugoreminowych, spready itp co do zamykania w Piatki o 22 a nie jak caly rynek o 23 :)

bo juz pomine te Swiateczne godziny handlu gdzie o 19 00 USa dopiero kończyła sesje i rynek sie zamykał i do tej pory powinny byc otwarte notowania a przynajmniej jak Alior do 17:00 albo jest sie ECN i jesli sie ma plynnosc od JP, GS itd albo sie bawią w MM z godzinami handlu
bo nawet jak Wigilia jest i taki akcje sie dzieja na walutach zawsze mozna zareagować a nawet jeszcze pozbierac troche pipsow widzac co USA robi :) (od czego jest mobile) ciekawe jak by juz mieli instrumenty na futures USA czy tez by zamknęli o 13 00 CZAS TO PIENIADZ

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dwnl »

Cyb pisze:Nie za bardzo rozumiem wasze pretensje. Czy WBK informowało o godzinach pracy ? Więc skąd zaskoczenie ?
Nie chodzi o godziny świąteczne tylko o zmianę systemową- cały czas handel ma się kończyć w piątek o 22 CET.
Świąteczne faktycznie są krótkie ale to jest do przeżycia- o to nie mam pretensji.

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

Witam,

Przeanalizowaliśmy sytuację i widzimy, iż w ostatniej godzinie handlu od początku usługi praktycznie mało kto zawierał w tym czasie transakcje- aktywność inwestorów w tej godzinie spada poniżej 0,5% dziennych obrotów. Przedstawiane przez Państwa zarzuty są niewspółmierne do tej aktywności. Wdrażając zmianę robimy to na podstawie sygnałów z drugiej strony, by skrócić sesję o okres, w którym spready mogą mieć większe odhylenia i potencjalnie zagrażać inwestycjom długoterminowym.
Będziemy starali się sprostać oczekiwaniom wszystkich grup inwestorów, w związku z czym jak tylko uda nam sie zapewnić odpowiedni poziom zabezpieczeń dla inwestorów długoterminowych, przywrócimy piatkową godzinę handlu.
Mam nadzieję, iż taka propozycja jest dobrym kompromisem.

Pozdrawiam,
AK.
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

a teraz zapytam co sie stal oz czasem na wykresie

?

rece opadaja wczeniej byla 1 h wstecz do pl czasu teraz mamy 1 h do przodu :)

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Nowy123 pisze:a teraz zapytam co sie stal oz czasem na wykresie

?

Jak pisał wcześniej houk "Czas brokera to GMT+2. Świeczki dzienne zamykają się o 23 polskiego czasu, czyli tak jak giełda w Nowym Jorku (5pm w Nowym Jorku). Dzięki temu nie ma np. problemu ze świeczkami h4 czy ze świeczką dzienną niedzielną tak jak np. w Bossa (u nich godzina notowań w niedzielę od 23 do 24 czasu polskiego to osobna świeczka na D"
Wygląda na to, że co dobre szybko się kończy. Pojawią się świeczki niedzielne i wszystkie wskaźniki oparte na na D1 będą przekłamywać jak na np. Bossafx.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

MOCKBA pisze:
Nowy123 pisze:a teraz zapytam co sie stal oz czasem na wykresie

?

Jak pisał wcześniej houk "Czas brokera to GMT+2. Świeczki dzienne zamykają się o 23 polskiego czasu, czyli tak jak giełda w Nowym Jorku (5pm w Nowym Jorku). Dzięki temu nie ma np. problemu ze świeczkami h4 czy ze świeczką dzienną niedzielną tak jak np. w Bossa (u nich godzina notowań w niedzielę od 23 do 24 czasu polskiego to osobna świeczka na D"
Wygląda na to, że co dobre szybko się kończy. Pojawią się świeczki niedzielne i wszystkie wskaźniki oparte na na D1 będą przekłamywać jak na np. Bossafx.
faktycznie, kolejny argument ZA , kontem w dmbzwbk zmienił się na NIE
co za syf się robi w tym InwestorzeOnline, może jeszcze godziny handlu 8.30 -17.30 ? bo po co wiecej, oczywiscie dla dobra inwestorow dlugoterminowych

tak szczerze, prywatnie znajomym polecalem tego brokera, ale juz nie nie mam argumentów na +

gdybym nie zagladal tutaj to zylbym w nieswiadomosci , poczawszy od wadliwych wykresow po sprawy godzin

ODPOWIEDZ