DayTrading: Piątek 28.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 gru 2012, 23:18

Wzrost
21
53%
Bez zmian
6
15%
Spadek
13
33%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 28.12.2012

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

mowile ze PEJSY zaczna mieszac i londynek dziala juz by podciagna FUTY na SP

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Nowy123 pisze:mowile ze PEJSY zaczna mieszac i londynek dziala juz by podciagna FUTY na SP
na s&p mają dużo do nadrobienia, eurusd w porównaniu, wysunął się na przód, i to mnie martwi :]
ku*** zaś revers daily, dzień w dzień nabieram się na to, jeszcze 30 pipsów i na swoim

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

pr7emo pisze:
Nowy123 pisze:mowile ze PEJSY zaczna mieszac i londynek dziala juz by podciagna FUTY na SP
na s&p mają dużo do nadrobienia, eurusd w porównaniu, wysunął się na przód, i to mnie martwi :]
ku*** zaś revers daily, dzień w dzień nabieram się na to, jeszcze 30 pipsów i na swoim
musi bankstera krecic by zdezorientować drobnych :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nowy123 pisze:
pr7emo pisze:
jeśli na pieciominutówce jest kilka zjazdów (tak jak dzisiaj) to mogą mnie oskubać, nie wspominając że od 20 grudnia jest totalne beztrendzie, od stycznia będę traktował rynek jako zawód, dodają mi emocji przed tym okresem :lol:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

pr7emo pisze: na s&p mają dużo do nadrobienia, eurusd w porównaniu, wysunął się na przód, i to mnie martwi :]

jeśli na pieciominutówce jest kilka zjazdów (tak jak dzisiaj) to mogą mnie oskubać, nie wspominając że od 20 grudnia jest totalne beztrendzie, od stycznia będę traktował rynek jako zawód, dodają mi emocji przed tym okresem :lol:[/quote]

na takim zamieszaniu i bujaniu najlepiej sie gra na dywergencjach na m5... szybko mozna reagowac i mniej boli a sporo wchodzi na plus
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

pr7emo pisze:[quote123"]
pr7emo pisze:
jeśli na pieciominutówce jest kilka zjazdów (tak jak dzisiaj) to mogą mnie oskubać, nie wspominając że od 20 grudnia jest totalne beztrendzie, od stycznia będę traktował rynek jako zawód, dodają mi emocji przed tym okresem :lol:[/quote]

dokladnie najgorzej sie teraz gra dla tego przesiadka na JPY byla a na Edku to tylko skalowac ostatnio w tym boczniaku

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

nie dadzą normalnie zyskiwać, tylko trzeba się zabezpieczać z podwójna czułością

-- Dodano: pt 28-12-2012, 15:01 --
Nowy123 pisze:na Edku to tylko skalowac ostatnio w tym boczniaku
dokładnie, za to istnieje duże prawdopodobieństwo, iż od przyszłego roku trend się pojawi (po deszczu jest słońce)
2012.12.28 14:00:58 FXW LITHUANIAN PM SAYS COUNTRY 'IS GOING TO JOIN THE EURO ZONE IN 2015'
no, a u nas?! mamy taką RPP i myślą że wpływają na popyt i podaż, a już marketing i media maja większy wpływ
!!jeżeli wszyscy wokół przystąpią do strefy euro to polska stanie się niekonkurencyjna, narażona na zmienność waluty i kapitał zagraniczny będzie nas omijał!!

Awatar użytkownika
Hodis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hodis »

1.3164 mialem BL.. So close ! :/
'Nie myli się ten co nic nie robi'

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

pr7emo pisze:
2012.12.28 14:00:58 FXW LITHUANIAN PM SAYS COUNTRY 'IS GOING TO JOIN THE EURO ZONE IN 2015'
no, a u nas?! mamy taką RPP i myślą że wpływają na popyt i podaż, a już marketing i media maja większy wpływ
!!jeżeli wszyscy wokół przystąpią do strefy euro to polska stanie się niekonkurencyjna, narażona na zmienność waluty i kapitał zagraniczny będzie nas omijał!!
Gratuluję lemingowego myślenia. Jeżeli Polska przystąpi do strefy euro to Polska powoli zacznie wyglądać jak Słowacja.
Pomyśl - jedyne co nas trzyma to dobijane przez rząd zakłady produkcyjne, które produkują części na rzecz rynku niemieckiego. Wprowadzenie euro, zniszczy cały export, bo będziemy po prostu niekonkurencyjni.

Mało tego, ludzie zaczną dostawać wypłaty na poziomie 400-600 euro do ręki - natomiast jestem na milion % pewny, że ceny energii i żywności zostaną zrównane do "poziomu europejskiego" co się skończy totalną biedą.

Jaki będzie finał ? Niemiec czy Francuz będzie zarabiał dalej te swoje 2000-2500 euro, ceny zostaną zrównane no bo przecież jak to Niemiec ma mieć drożej ? A Polak ? Jemu zostanie pięć stów na życie ;).

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Mpapiez pisze:Wprowadzenie euro, zniszczy cały export, bo będziemy po prostu niekonkurencyjni
jak zniszczy eksport, jesteś negatywnie nastawiony
jeżeli zniknie ryzyko walutowe to więcej firm zacznie sprzedawać za granicą bo będą mieli jasno jakie zyski
a teraz wdrażają inwestycję po to by eksportować (eur 4,10) i muszą bawić się w traderów czy się interes opłaci, bo np przy 3,85 poniosą straty, nikt nie zna kursu za rok, za dwa (no chyba tylko analitycy) a z chwilą wejścia do strefy eur nie będzie w ogóle tek kwestii (założę się że ryzyko walutowe jest największym ryzykiem chcąc podjąć się działalności eksportowej)
energię mamy nawet droższą niż na zachodzie, gaz też

Zablokowany