DayTrading: Piątek 28.12.2012
Re: DayTrading: Piątek 28.12.2012
nie mowie ze ryzykiem jest wzrost placy .
problem w tym ze wprowadza euro wyrownaja ceny a placa zostanie tyle ze przewalutowana na euro. i taka przecietna kowalska emerytka co ma 1200zl dostanie 300euro . ..... a ceny beda unijne za pewne.
nie wiem jaki jest koszt kumpa 50m2 mieszkania w polsce ale powiem ci ze cena najmu mieszkania o tym metrazu nie mowie juz ze w paryzu na przedmiesciach z 30km od centrum to kwota minimum 1000euro bez zadnych mediow. ....
problem w tym ze wprowadza euro wyrownaja ceny a placa zostanie tyle ze przewalutowana na euro. i taka przecietna kowalska emerytka co ma 1200zl dostanie 300euro . ..... a ceny beda unijne za pewne.
nie wiem jaki jest koszt kumpa 50m2 mieszkania w polsce ale powiem ci ze cena najmu mieszkania o tym metrazu nie mowie juz ze w paryzu na przedmiesciach z 30km od centrum to kwota minimum 1000euro bez zadnych mediow. ....
mpapiez=iwan?ivan26 pisze:nie mowie ze ryzykiem jest wzrost placy .
nie bardzo rozumiem tego stwierdzenia
jeszcze bankstera z USa miesza na indeksach pod zakonczenie UE sesji
i wyciaga SP500
-- Dodano: pt 28-12-2012, 17:51 --
juz zaczyna sie szarpanie na Edku
-- Dodano: pt 28-12-2012, 17:58 --
to mamy plote nastepna
http://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=402485
-- Dodano: pt 28-12-2012, 18:00 --
http://www.zerohedge.com/news/2012-12-2 ... rdays-news
hahah maskra tam jakas jest

-- Dodano: pt 28-12-2012, 17:51 --
juz zaczyna sie szarpanie na Edku
-- Dodano: pt 28-12-2012, 17:58 --
to mamy plote nastepna

http://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=402485
-- Dodano: pt 28-12-2012, 18:00 --
http://www.zerohedge.com/news/2012-12-2 ... rdays-news
hahah maskra tam jakas jest
Tak mi się coś widzi, że szykuje się retest poziomu 1.3200
To że kolega ma podobne zdanie do mnie to już musi znaczyć że jest mną ? LoL.pr7emo pisze: mpapiez=iwan?
Co do twojego pytania, jak to ująłeś " że Polski pracownik ma być wiecznie opłacany gorzej od zachodniego ". Jak jeszcze nie pojąłeś skąd się biorą duże płace, to dlaczego o to pytasz ?
Taka Skandynawia żyje ze złóż to mają duże płace - bo kasa w tamte kraje jest pompowana z całego świata. Araby żyją z ropy, to mają tanie paliwo - z pieniędzi podobnie, pochodzą z całego świata.
Natomiast cały twór zwany UE, robi głównie na to, żeby Niemiec mógł brać lekką rączką te swoje eura. Podczas gdy Niemiecki stocznie, zakłady produkcyjne i tabor się rozwija - podobne zakłady w Europie są niszczone durnymi ustawami i opłatami - które o dziwo w Niemiec nie tykają - bo ci z reguły są do przodu zabezpieczeni - oczywiście wszystko pod przykrywką ekologii, gdzie tak naprawdę gówno szkodzimy w porównaniu do USA czy Chin. Najlepszym przykładem jest ich próba wprowadzenia zakazu budowy elektrowni atomowych i wycofania ich z UE oraz zastąpienie ich inną niekonwencjonalną energią pod rygorem kar finansowych. Zajebiste cwaniaki nie ? Sami mają jeszcze stare atomówki, nabudowali wiatraków po całych Niemczech, to teraz można ustawę dawać.
Efekt finalny jest taki, że gotowe produkty głównie kupujemy od Niemiec czy Innych zaawansowanych technologicznie gospodarek, bo nam tak dowalają obciążeniami że nic swojego właściwie nie mamy. Popraw mnie jeżeli się mylę. Krótko mówiąc, masz odpowiedź skąd się wzięły pieniądze w Niemczech. Z resztą popatrz, jak ostatnio Niemcy sprytnie wykupili w cholerę gruntów w Grecjii

My jesteśmy tylko rynkiem zbytu dla nich i utrzymywaczem kursu euro na rozsądnym poziomie. Czego nie dokonał Hitler, tego dokonali jego następcy - a jak naprawdę dalej nie rozumiesz co się z tym krajem stanie, zaraz po wprowadzeniu Euro to proponuję ci się przejechać na Słowację - Oni byli na podobnym poziomie do nas i też liczyli że Euro zrobi z nich drugą gosp. niemiecką. Może ta bieda tam panująca otworzy ci oczy. Ludzie po 300 euro zarabiają, a mandaty po 500 dostają %-).
Naprawdę podziwiam cię, że chapnąłeś tą bajkę o jakże zajebistym Euro - jeszcze mi pewnie powiesz że Polska to zielona wyspa i wspaniały kraj dla ludzi i rozwijania własnych firm.
Najśmieszniejsze jest to, że wszyscy z tego chcieliby wiać z euro strefy, a Polacy się w to bagno pchają ^^.
no i może wprowadzą opłatę za produkcję energii nieekologicznej (czemu nie prowadzą polityki zasiewu, drzewka lubią CO2 - ale to już inna sprawa) ale co więcej zdziałają w tym kierunku? to że próbują podsunąć idee o szukaniu nowych źródeł energii wg mnie jest dobre, ceny praw emisji nie są wygórowane, chyba 7 euro za tone dymu hehe
korzyści dla środowiska też jakoś sobie nie wyobrażam, już efektywniej mogli by zamontować 10x tyle kamer i patrzeć gdzie kto wyrzuca śmieci
mimo to wszystko przyznaj że działają w pozytywnym kierunku, pokazują i sugerują aby na przyszłość szukać zdywersyfikowanych źródeł energii, tylko chodzi o to że mamy paliwa kopalne, dlatego powinni to uwzględnić w swoich ustawach, że polska a nie pozostałe 26 krajów będzie smrodzić te 20% więcej od nich, bo z tym warunkiem może się rozwijać, to kwestia ustawy
ponadto jestem przekonany że jeśli inne kraje od Niemiec zaczną im dorównywać to Niemcy stracą znaczną przewagę w wielu dziedzinach życia, więc sama UE nie tylko jest nastawiona na korzyści dla DE
korzyści dla środowiska też jakoś sobie nie wyobrażam, już efektywniej mogli by zamontować 10x tyle kamer i patrzeć gdzie kto wyrzuca śmieci
mimo to wszystko przyznaj że działają w pozytywnym kierunku, pokazują i sugerują aby na przyszłość szukać zdywersyfikowanych źródeł energii, tylko chodzi o to że mamy paliwa kopalne, dlatego powinni to uwzględnić w swoich ustawach, że polska a nie pozostałe 26 krajów będzie smrodzić te 20% więcej od nich, bo z tym warunkiem może się rozwijać, to kwestia ustawy
ponadto jestem przekonany że jeśli inne kraje od Niemiec zaczną im dorównywać to Niemcy stracą znaczną przewagę w wielu dziedzinach życia, więc sama UE nie tylko jest nastawiona na korzyści dla DE

- atlanticos
- Maniak
coś spokojne popołudnie biorąc pod uwagę że to piątek... aż za spokojne
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
ruchy , ruchy
- atlanticos
- Maniak
na kablu na m5 piekna dywergencja i tylko czekam az odpali a tu w miejscu stoi na fibo 38
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz