Raporty; Mathias Rothbard

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Napisalem mniej wiecej to samo co wy...
Rowniez to ze oczywiscie niech pisze jak chce, tyle ze niech ma swiadomosc ze wprowadza w blad tych ktorzy odwiedzaja jego strone, a nie znaja tych zasad.
Jak dla mnie jest ok.

I powtornie prosze o zakonczenie tej kwestii

Awatar użytkownika
Ułan Bator
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ułan Bator »

3 pozycje otwarte o godz. 12.52 (short) - 158.63
Wykres poszedł do góry na 158.95. (różnica 32 pipów)

Gdzie znajduje się SL ?
Forex Fun Trader

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

Od mathias100

Nieprzeczytany post autor: mathias100 »

ulan bator---odp
jezeli nie podaje w news stop loss to znaczy ze jest on 50 pips od momentu otwarcia. nie zawsze znieniam go
mathias
ps dziekuje za pytanie
niektore rzeczy uciekaja mi

Awatar użytkownika
Ułan Bator
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ułan Bator »

ok - thanks
Forex Fun Trader

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Dołączając się do chóru osób z poprzedniej strony powiem, że bardziej dużo mnie interesują czyjeś zlecenia niż jego risk i zyski.

Więc czekam aż będę mógł je pooglądać, a nie dyskusje na temat takiej a nie innej metody trade'owania.

I dodam jeszcze, że za bardzo zdrowe uważam, żeby na konto była wpłacona tylko część kwoty, uniemożliwia to całkowicie realizację jakichkolwiek zleceń po dużych stratach. To trochę co innego niż zakładanie sobie, że gra się jakąś częścią pieniędzy. Naprawdę zostaje ci zrobić przelew i możesz spokojnie iść pić do następnego dnia.

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

Od mathias100

Witam Wszystkich!

Sesji narazie nie zamykam. Czekam na umocnienie sie jena i moze nie doczekam sie. Dzis napewno popelnilem blad. Tak bardzo nie wierzylem w umocnienie sie EUR, ze przegapilem wejscie long na poziomie 158.22.
WAZNE
Po kazdej sesji przeprowadzam analize. Nigdy nie wolno wstydzic sie bledow. Nalezy je analizowac i naprawiac. Tylko tak nauczylem sie pracowac na tym rynku.
Reszta w raporcie + odpowiedzi na pytania:
1.jakie platformy polecam
2.co sadze o praktykach stosowanych przez rozne firmy, np. zawieszanie platformy
3.czy zajmuje sie EUR/USD
4.czy jestem w stanie przewidziec ruchy walutowe w cigu kilku dni
Pozdrawiam
Mathias
Ps raport po 24:00 czasu polskiego

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

"Tak bardzo nie wierzylem w umocnienie sie EUR, ze przegapilem wejscie ..."
Zadziwiłeś mnie, a gdzie zasada, że rynkowi nigdy nie należy wierzyć, on i tak zrobi co chce i zawsze on ma rację.

Awatar użytkownika
mathias100
Gaduła
Gaduła

EUR/JPY raport 08.03.12

Drodzy Forumicze!
Jak zwykle przypominam Wam ,ze uporzadkowane komentarze I odpowiedzi na pytania,znajdziecie na mojej stronie, a pytania nadsylajce na mathiasr10@gmail.com.
Bede wybieral najbardiej popularne I odpowiadal na forum.
Na mojej stronie umiescilem po prawej stronie nowy panel, wyjasniajacy rachunek procentowy. Informuje, ze nie jest on naliczany od wielkosci depozytu(bo depozyt moze miec rozna wielkosc), tylko od sumy, ktora jest codziennie przeznaczna na inwestycje. Jest ona zawsze taka sama. Wynik procentowy ,jes twielokrotnocscia pomnozenia tej sumy. Wynika on z ilosci zarobionych pipsow. 100% to 240 pips,poniewaz suma przeznaczona na inwestycje dzielona jest na 4 pozycje. Manipulacja tymi pozycjami daje koncowy rezultat sesji.Nie wiem jak to jest w Polsce, ale u mnie w Izraelu, nie jest wymagana wielkosc depozytu. Kazdy moze wplacic ile chce I pracowac cala suma. Jezeli zachodzi potzrzeba uzupelnienia konta, robi sie to natychmiast karta kredytowa.
Komentarz do sesji.
Wczoraj tj 11 marca na parze EUR/JPY, mielismy do czynienia z silnym umocnieniem sie EUR. Pod koniec sesji ,postanowilem wykorzystac ten fakt I otworzylem 1 short pozycje z 4 mozliwych. Otworzylem tylko jedna poniewaz nie bylem do konca pewny, czy zamyslony scenariusz spelni sie. Z tej pozycji udalo mi sie zarobic 50 pips. Miedzy czasie otworzylem nastepne short pozycje, ale niestety zostaly one szybko zamkniete.
W raporcie porusze temat jednego z pytan.Otoz pytacie sie mnie na jaki czas w mojej pracy przewiduje ruchy walutowe. Odpowiadam: nie jest problemem okreslic trend, pytanie tylko ,na ile jest mi to potrzebne. Wlasnie na tej sesji przewidywalem korekte I to spowodowalo popelnienie bledu. Nie otworzylem long pozycji na poziomie 158.20. Niestety w skalpowaniu, dlugo terminowe I srednio terminowe trendy nie maja znaczenia. Staram sie wylapywac krotko terminowe trendy(mam tu na mysli te ktore trwaja do kilku godzin). Ogolnie sesja nie nalezala do latwych, ale to 60-70 % wszystkich sesji.Zarobilem dzis 50% od sumy jaka przeznaczylem na inwestycje. Mozna bylo zrobic wiecej.
Pytanie dotyczace platform
Nie moge polecic Wam zadnej platformy, poniewaz nie moge reklamowac zadnej z nich. Moge tylko powiedziec, ze wybor platform powinien byc bardzo staranny I najlepiej poradzic sie kolegow, ktorzy poracuja na danej platformie. Mozna tez wybierac ja otwierajac rachunek demo.
Pytaliscie sie mnie o zawiesazjace sie platformy. Jest to zjawisko, ktore wystepuje, to fakt. Nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje. Moze w Posce sa platformy, ktore nie zawieszaja sie – nie wiem. Moge dac Wam dobra rade. Najczesciej przyczyna zawieszania sie platformy jest problem z pamiecia operacyjna. Mam tu na mysli to,ze sa platformy, ktore powoli zapelniaja cala pamiec I to powoduje zawieszenie sie komputera.Jest jedna na to rada:zamykac platforme na kilka minut co jakis czas I otworzyc ja ponownie. Tak robia moi uczniowie I jest ok.
Pytanie o nieuczciwych brokerow---zawsze w jakiejs grupie ludzi znajdzie sie ktos ,kto jest nie w porzadku.Wam to nie zagraza,poniewaz sami kontrolujecie swoje sprawy bezposrenio. Jedynie co trzeba sprawdzic to oferte poszczegolnych firm. Najlepiej poradzic sie tez innych kolegow. Forum jest tu doskonalym narzedziem, ktore moze Wam pomoc.
Co do pary EUR/USD—nie pracuje na tej parze, jest ona dla mnie wskaznikiem rynku, ale o tym przy okazji analizy technicznej.
Pozdrawiam
Mathias Rothbard

Zablokowany